Nočné bdenie 16-mesačnej
Dobry den, dcerka uz asi dva tyzdne vstava v noci s placom, okolo 12tej a potom o 3ej a je niekedy hore do piatej, stale ju musime uspavat lebo ak prestaneme zacne plakat, natahovat sa. Ukocili sme dojcenie, zatial nechce ine mliecko ani um ale ma dostatok mliecnych vyrobkov cez den. Zuby jej chybaju uz iba zadne stolicky. Nemate niekto skusenost co to moze byt? Iba obdobie? Je to dost vycerpavajuce aj pre nu aj pre nas. Cez den ma 1 spanok 2hodinovy.
@nevenka myslela som si ze ked ukoncim dojcenie bude lepsie ale mam pocit ze horsie lebo vtedy aspon zaspala nalepena na cicke :D ale zacalo to ked jej vyslo naraz 6zubov plus bola chora a odvtedy je toto vstavanie hrozne. Zase bola hore v noci od 3tej do 5tej ale zato dnes na obed spala 3 hodiny tak ja uz neviem
@elizabet173 sadne si a zacne plakat, spi s nami este v manzelskej zatial, musim ju zobrat na ruky a uspavat a ak prestanem zacne sa akoby hadzat do zadu a plakat cize 2hodiny ju vkuse uspavam ja kedze pri manzelovi robi este vacsi cirkus. Mame male svetielko iba cize je tma, a spat chodi o 8,pol 9 a rano vstava skoro vzdy o pol 9. Ani vecer ani na obed nema problem zo zaspavanim pekne si lahneme ale v noci brutalka
Nas ma tiez 16 mesiacov a okolo 1. sa budi na mlieko. Niekedy zaspi hned, niekedy nie. Vtedy si ho dam ku sebe do postele, ale niekedy sa podari a zaspi, niekedy je hore aj 2-3 hod. Nesvietim, ale on sa hadze po posteli, skace najnovsie z nej zlieza a sam si svieti. Za mna len obdobie, treba to len prezit. Inak jemu idu zuby. Tak to prikladam aj tomu.
@elizabet173 no ano lenze vtedy spi dobre od tej 5tej kedze je v noci hore, ked ju zobudim bude to este horsie kym nepojde spat. Dufam ze to prejde a je to len take obdobie ale dakujen za radu. A dojcenie som ukoncila preto lebo bola vkuse na mne, celu noc a cez den to uz bolo tiez na nevydrzanie, kazdych 10min chodila za mnou
@liamake no ale Ti spi aspon do pol 9 rano. Nas, ci bol v noci hore alebo nie a vyslo to obdobie na leto, tak on o piatej-siestej hore. Ked bolo tak, ze sa zobudil o 4, tak sme dakedy zaspali o pol 6 a spal vtedy tak do pol 7, viac nie. Inak mi vstaval o pol 5-5, kee vychadzalo slnko. Teraz ma 23 mesiacov, spava max. do 6...A vwcerne zaspavanie katastrofa, ale vacsinou sa uz v noci nebudi. Ked sa precika napriklad, tak sa zobudi a tiez sa mechri aj 2 hodiny potom alebo ak je to o pol 6, tak uz ostane hore.
No ja som sa snazila ho uspavat tiez, dlho predlho v kociku vozit po tme po chodbe, hybat a nim, hojdat, v postielke ho nechat, pri sebe na posteli. On oci zatvorene a dudlal cumel, to bol skor taky polopanok alebo co. Manzel dokazal pri nom napriklad spat, ked sa mechril a z casu na cas sa prebral, postavil sa v postielke a plac. Ja som ho naozaj nikdy nebrala do obyvacky a ziadne hranie, svetlo. Bolo to na nervy...
@nevenka tak mala si toho dost, stale som si myslela ze cim dalej tym to bude lepsie ale vobec to neplati. No ano spi ale ja by som radsej vstavala o 6 ale aspon by mi prespala noc ako tak, alebo aspon nech sa nebudi s takym placom to asi nas pocuje cela bytovka a tiez nerozumiem preco robi este vacsi cirkus pri manzelovi a stale iba pri mne a ja ju musim uspavat ved to je hrozne uz je tazka :/ ach tazko no, strasne dufam ze to prejde lebo az take problemy so spankom sme nemali zatial
No tak dnes spala od cca pol 10vecer (skor sa jej nedarilo zaspat) do 7mej rana a v noci sa nezobudila ani raz :D tak ja uz neviem a to sme nic nemenili
Vravim, to su take obdobia...Ja som.si hlavu lamala, co este a ako vymysliet, kde je pricina. Raz to boli vetry, zase potom grg nejaky od vecera, co ich zobudil, tie zuby...len tento najmladsi mal uz zuby vonku a predsa toto robil. Sesterkin maly krasne spal od babatka, ale dcerku ma takuto a u nej to boli tie zuby. Tak asi to. Tie gely velmi nepomahali. Ja uz som od zufalstva dala obcas aj Nurofen, ked to bolo tak 2-3 noci za sebou. Im sa striedali tak, ze jedna noc ok, druha blba, alebo 2 blbe a jedna celkom ok. No...toto len nejak prezit...😌

@liamake toto sme zazili so vsetkymi 3 detmi, predpokladam, ze len obdobie. U nas trvalo cca pol roka, neviem presne. Niektoru noc boli hore takto, bdenie alebo polospanok 2-3 hodiny, inokedy sa zobudili len na pitie (ja som dojcila cca do 1,5 roka vsetkych) alebo vodu. Najmladsi aj jedol jogurt, piskotu, kasu, banan, co uz som nevedela, co s nim, ci nie je hladny 🙈...Je to narocne, no...A ja tehotna v prvom trimestri, spala by som ako medved...