icon

Nočné zaspávanie na prsníku spolu v posteli a neustále budenie

25. mar 2022

Dobry vecer ja som uz tak zufala, moj maly bude mat ochvilku pol roka a od narodenia spi s nami v posteli lebo on vobec neccel spat v postielke , ked som polozila vzdy sa zobudil proste som ho radsej nechavala spat somnou aby som aspon nieco naspala a spi s nami do dnes, zaspava na prsniku a to jeho neustale budenie je uz neunosne, stale hlada prsnik, ja spavam na boku, sem tam sa podari odsunut od neho, ale proste kazdu polhodinu hodinu sa budi ani nemoze byt hladny lebo nonstop pije led je prisaty.. akoooooo ho naucit zaspavat inak alebo akoooo sa vam podarilo ked tu vobec nejaka taka mamicka ako ja je , zaspi vobec dakedy sam alebo co??? Skusala som uz flasu s UM nech ma na noc ale ziadna zmena, raz vypije z tej flase nieco raz vobef nechce UM prodte stale ten prsnik hlada a len tak zaspi.. cez den detto tam dava 30 minutovku okolo 9.00, potom ide spqt okolo 12.00 von vkociari potiahne aj 2 hodinx niekedy, potom dalsi spanok tiez v kociari, podla toho ci niekam ideme bud v autosedacke proste vsetlo je to podla dna kde sme, spi bud 3 max 4 krat do dna este spolu max 4,5h denne
Heeeeeeelp

diamond007
25. mar 2022

Neuspava sa toľko na prsníku, má ťa hlavne ako dudel.
Proste nedať. Keď mi to začala robiť že nonstop hore v noci, tak som si stopovala a skôr ako po 2-2.5h prso nedám. Tiež spí s nami v posteli a má podobný vek.

diamond007
25. mar 2022

Ja som od 4mes na prvý spánok nočný dávala do postieľky a keď sa zobudila už, brala som si k nám. Samozrejme si to posúvala a posúvala až vstávala po hodine, podudlala a chcela do nasej postele. Raz som sa nasrala lebo má prsia už boleli, po prvom hodinovom spánku som ju uspavala v postieľke a nevytiahli na prso, tak jedy dala, potom som zavolala muža tak on ju tam utapkal a odvtedy (áno iba raz stačilo) sa nebudú tak skoro. Ak občas po hodine aj vstane tak preložím alebo uspim ale prso nedávam. Chcem mať voľný večer a nebudem ani k ročnému bábätku do 10tej večer behať 10x na prsníkoch dudel. Takže len sa zaťať jeden večer. Vydrzat

simsalabim
25. mar 2022

Nuz, si jeho dudel 🤷‍♀️ Cim skor ho odvyknes, tym lepsie pre vsetkych, no lahke to nebude.

diamond007
25. mar 2022

Robím výnimky keď jej idú zuby ale. Ako napríklad dnes. Uz je dvakrát hore 😀 ale prerezava sa jej zúbok a celý deň bola mrzuta

autor
25. mar 2022

@simsalabim no ja viem ze som dudel ale ako som ho mala naucit spat sameho? Ked od malicka maval koliky, nic len nq rukach chcel byt, urcite som ho nechcela nechat polozeneho revajuceho v postielke a tlapkat mu po ritke kwd reval dobreze sa nezachadzal, maval skryty reflux tak som bola rada ked zaspal a ci to bolo namne primne na rukqch proste spal a som bola rada lebo by som inak nic nespala a teraz proste ked zaspi tak som tiez rada a neviem si predstavit ako ho naucit spat inak.. co ho mam pplozit revajuceho do postielky a znova cakqt kym sa zacne zqchadzat ? Ja neviem som z toho cela na nervy uz

diamond007
25. mar 2022

Tak to nerieš. V noci ho maj pri sebe a buď dávaj na požiadanie ak ti to vyhovuje a ak nie tak iba sleduj hodinky dve noci a nedavaj hneď. Ak bude chcieť, preto na bruško, pomojkaj a spinkať snáď bude ďalej 🙂

autor
25. mar 2022

@diamond007 no praveze on sa prebudi a hned otvara usta hlada prsnik ak nenajde kruti s hlavkou do bokov a zas na stranu hlada prsnik, zacne s nohami kopat, proste viem ze by sa uplne prebral preto som radsej vzdy dala prso, niekedy sa stane ze staci dat cumlik lebo on ako spi aj s cumlom cez den , ale niekedy ho proste odmietne.. neviem ako by som ho uspala v noci ked nedam prso tak by sa prebral a plakal na 100% preto hned radsej nukam prsnik nech aspon daco naspim ked to je uz take prerusovane

diamond007
25. mar 2022

Tak skús dávať vždy najskôr dudel a až potom prso.
Prečo to chces meniť? Podľa mňa buď predĺžiť intervaly nukania prsa alebo neriešiť. Teraz idú do ťažšieho veku, dozrievajú viac, úzkosti, zuby a iné problémy. Ak to mne nevadí, ja kojim kedykoľvek aj len na ukludnenie. Staršiu som začala odnaucat až od roka. Dieťa nepochopí že doteraz mohlo a teraz už nemôže mať prso. Preňho je to papanie, dudel a aj ukludnovalo prostriedok v jednom.

autor
25. mar 2022

@diamond007 ja viem, mne to vyhovovalo z toho dovodu ze viem ze aspon spim nieco hoci prerusovanie kazdu hodinu, aj ked pozeram na cas v noci tak rano nepamatam kolko krat som sa prebudila ale ked pamatam ze som videla kazdu hodinu z nejaky cas tak to viem ze sa budil nonstop, od narodenia kojim na poziadanie , nechcela som ani inak, ale tiwz som mala uz bolave bradavky len z toho ze dudlal aj hodinu niekedy proste nemozno sa odcucnut lebo sa zobudi, ani na wc nic proste na nervy.. prreto by som to chcela zmenit

luccy89
25. mar 2022

Och ako velmi toto chapem🙈 presne toto sme mali, ked som nedala hned jak hladal, tak sa prebral uplne a bolo to o to dlhsie uspavanie zas na prsniku. Takze pre moje dobro a rychle znovu uspatie som radsej hned dala. Ja som ale v tom veku uz vedela pri kojeni spat, cize som len dala a spala, ale bolo to xkrat za noc🤦🏼‍♀️ Vies kolkokrat som revala pri uspavani ze dokedy!!!?? Moj den koncil ked som isla uspat, nie jak ine, ze dieta zaspi a maju klud, ja som sa ledva stihla osprchovat kym znovu hladal bradavku. Trvalo to dlho, okolo 2r sa budil menej 2-3x, ako kedy. Ale noc prespal pomaly az ako 3rocny. Kojim dodnes, ma 3r3m, no uz len tak 1x za dva dni ked si zmysli nahodou. Co by som ja urobila inak pri druhom, asi by som davala od narodenia vela odsateho mlieka s flase, nech si zvykne. Ked ma pol roka, este mas podla mna sancu to lahsie naucit. Ked uz bude mat 1r, bude si to uplne uvedomovat a bude to tazsie. Ja som stale cakala, ze uz uz to pride, ze pochopi, ze maminku to boli alebo ze uz nechce a vidis😂 dnes mi povie, mamiii ako sa ma tvoje papanicko dobjunke🤣

diamond007
25. mar 2022

@luccy89 ja by som fľašu nedávala vôbec, potom môže bábo zle ťahať z prsníka a bolieť o to viac.
Ale asi bude na autorke kedy prestane kojit, vtedy sa to časom aj zlepší. Ja mám tiež 3r 3m a neviem si predstaviť ju kojit :-O ale pred pár dňami som sa zamýšľala že takú intimitu som s ňou tým stratila skoro....

autor
25. mar 2022

@luccy89 presne toto zee to mne konci den ked ide spat maly, sem tam sa mi ppdari odcucnut sa do obyvacky ale bud je to na 30 min, niekedy na hodinku , maximalka bola 2 hodiny co som nechapala a ja som uz len cakala a myslela ze ochvilku idem znova lahnut .. nechcem aby plakal áebo proste v noci mi bdel hodinu dve proste nechcem tka preto dam prso a spim aj ja to viem lenze proste to prso nukam xy krat presne a neviem ani ze som spala proste .. je to take prerusovany spanok nijaky spanok … aj za ten som rada proste aleee toto jeho hladanie bradavky nonstop ma ubija a len sa suna a suna a kruti a nic a len cicku a uz dakedy ani tu nechce ta uz neviem co mam nukat, normalne musim strany menit zeby mal jakeby inu polohu lebo je zvYknuty ze menim a asi ako je dlho na jednej tak uz ani tu nechce … vymyslene deti dnesnej doby, mama moja nechape ze jak tak sa budi decko zee my sme spali jak nas polozili a uz … boze boze .. hlavne ze smw zdravy vsak

diamond007
25. mar 2022

Skús ho niekedy pretočiť na bruško, možno chce len zmeniť polohu v spánku

autor
25. mar 2022

@diamond007 nikdy na brusku nespal, hned ked je na brusku hlava hore, vzivote nezaspal na bruchu , a ked teraz chce ist na brucho ze sa prebere vidim ze sa taha na brucho necham ho na brucho ist a hned hlava hore proste by sa prebal

eternity24
25. mar 2022

Chápem vás. No ina cesta nieje. Bud zostanete pri terajšom rezime a teda ponúkať prsník za každým zobudenim. Alebo si poviete, ze dve, tri noci vydrzite a jednoducho mu ho nedáte skor ako po 2-3 hodinách. Ano, bude plac kym si zvykne. A nemusíte ho nechať plakat v postielke. Vziat na ruky, hojdať, spievať, zaujať,ale prsník nedať. Kazdy druhy interval vás moze vystriedať manžel, teda od prvého po druhé dojčenie budete s malým vy, od druhého po tretie manžel napr v inej miestnosti aby si si vy mohli trochu podriemkat. Ja som takto brávala malého sestre. Vzala dom ho do obyvacky, sestra spala hore a tie 2-3 hodinky som ho hojdala, rozprávala, trosku aj podmietmkal a priniesla na prsnikvaz po 2-3 hodinách. Je to na vás ci to chcete alebo nechcete podstúpiť 🤷🏻‍♀️ Svoju dcérku som tiez dojčila na poziadanie, ale ona nikdy nebola náročne babatko na cickanie sa. Vypila si svoje a potom bola aj 3 hodiny spokojná, v noci aj viac, skor ja som musela sledovať cas kedy ma pit, ak som nechcela stratiť mlieko.

eternity24
25. mar 2022

@eternity24 este môžete skusit uspavat alebo nosit v nosiči. Tam deti (niektoré :D) radi a dobre spia.

bororka
25. mar 2022

Chápem ťa úplne. Myslím, že je to riešiteľné. Aj ja uspavam na prsu a tiež dávam na požiadanie. Idem spať keď ona, a iba raz sa mi podarilo byť 5m mimo izbu a išla som si radšej ľahnúť, nech nevstane 😃 Na mňa len dopadne ruka a už ma má. Našťastie ona sa dojčí max. 1x za noc.
Stratégia je zmeniť rituál. Pri uspavani dojčením pridáš napr. tlapkanie po riti, biely šum, šepkanie. A následne po čase nahradis dojčenie tymto rituálom. A myslím si, že v noci by si mohla kľudne takto uspavat. Im sa teraz menia tie fázy spánku a keď jeden cyklus skončí a kym začne druhý preberie sa. V ich svete: chce zaspať rovnako ako to bolo na začiatku. Takže celú noc kojis 🙈Pošli mi SS.

diamond007
26. mar 2022

@eternity24 neviem či by sa mi v noci chcelo pochodovať v nosiči 😀 to radšej na fitlopte poskakat ak maju

janetinka27
26. mar 2022

kamaratka ta tiez uspavala maleho, celu noc jej nedal spat, schudla na kost, bola vycerpana, nebola s nou rec. potom boli na par dni u jej mamy, mama si vzala maleho k sebe do izby, dala ho do postielky, dala mu cumel a o par dni pekne spinkal, zobudil sa raz, dvakrat. nehovorim, ze to tak je vzdy.
kamoska sa potom vratila domov a dala si ho naspat do postele a otrocila dalej.

autor
26. mar 2022

@bororka tuto noc som to skusila ked hladal prso dala som dudlik, hlava do bokov otacanie plakanie chvilku ale zaspal a budil sa stale aj o 20-30 min o hodinu a ked uz mi prislo ze je asi hladny tak som dala prso napil sa a som sa odcucla od neho a spal dalej, ale budenie bolo kazdu hodku hodku a pol urcite , skusala som dalej davat dudu ale potom aj prsnik nech sa napije trosku a spi dalej no .. niekedy to ide niekedy nejde je to vzdy inak …. Aa to tlapkanie a hladkanie mame zavedene ale nikdy to samostnatne nefunguje vzdycky ponuknem aj prsnik lebo by nezaspal

nwnw
26. mar 2022

To su obdobia. Teraz kludne sa moze ukludnovat koli zubkom, alebo iba vyvojova faza. Ono sa to meni, ale je to otravne 🥺. My sme nakoniec vystrnadili tatina z postele. Uspala som a posunula sa na druhy koniec postele. Ked dieta neciti mamu, tak sa tie intervaly predlzuju. No pri zuboch, chorobe a pred novymi psychoomotorickymi posunmi to bolo nonstop (mesiac sa takto ukludnival pred stvornozkovanim, pred chodenim..)

ivangeline
26. mar 2022

Mne sa to nechce cele citat ale od 6m bude lepsie. Od roka omnoho. Ak by nie,tak cumel/flasa/bolesti bruska/precitlivenost..

majlo1234
26. mar 2022

Presne, je to obdobie. Moj ma sedem mesiacov a dnes v noci po dlhom case sme sa vyspali celkom.

autor
26. mar 2022

@majlo1234 obdobie? Ale sak on od narodenia neprespal v noci dlhsie jak 2,5 hodiny v kuse, nikdy neprespal noc, to stale je obdobie??

majlo1234
27. mar 2022

Hej, to si vravim vkuse, nemoze to trvat vecne. Ak nechces zmenit sposob uspavania, co ja napriklad nechcem, treba proste vydrzat

neanonymna
Autor odpoveď zmazal
autor
27. mar 2022

@neanonymna dakujem , premna je najjednoduchsie ho uspat takto a netrapit ho tym ze ho budem ucit v postielke ktoru sme mu kupili a ajtak v nej nespal… kupili sme radsej pohodlnejsie matrace nech sa mi spi aspon takto pohodljnejsie ked uz nijak. Ja ho mam rada pri sebe a neviem si predstavit zeby som mala vstavat kazdu hodinu k postielke ak by sa takto budil v nej , a cakat kym znova zqspi ked primne zaspi hned . Sem tam to trva dlhsie kym zaspi ale nevadi … no uvidime ja verim a cakam v den kedy sa zacne budit aspon maximalne 3x do rana cakaaaaam