Nočníkovanie
Ahojte ma podla vas zmysel dávať ročne a pol každú hodinu na nocnik? pekne mi tam sedi nema problem . Ako ste vy ucili na nocnik ?
Keď ho tam budeš dávať kazdu pol hodinu, tak si na najlepsej ceste mu ten nocnik sprotivit tak, že si naň nebude chcieť sadnúť. Daj ho tam ráno, keď sa zobudí, prípadne poobede po spanku a nestresuj seba aj dieťa. Pozoruj ho, musíš na ňom vidieť, že si uvedomuje, že sa pocikalo a že mu to prekáža dá ti to nejakým spôsobom najavo. Nemusí to byť slovne, môže ukazovať na plienku Myslieť si, že dieťa odplienkujes tým, že ho tam posadis každú pol hodinu je ako myslieť si, že keď si sadnes každý deň za volant, budeš vedieť šoférovať.
@elizabet173 jemu pocikana ani pokakana plienka nevadí
@viestta a to prosím ako zistim? Levo ked cikal v nocniku pozrel sa medzi nohy co to ide zo mna🤣
Zistíš keď on zisti
Ja som tvrdohlavo chcela dcéru odplienkovať a trvalo mi asi pol roka, kým som pochopila, že musí chcieť najskôr ona 😃 X pokusov od cca roka a pol a nič a následne v 2r 3m bola za 3 dni bez plienky na deň a odvtedy (od začiatku augusta) mala 1x nehodu (cikanie). Moja rada je - nesilit to. Áno skúšať, no keď vidíš, že dieťa ešte nie je pripravené tak kašli nato, čoskoro bude 🙂
@mima172 ja som tiež pred mesiacom odplienkovala malého, tiež mal ako tvoja, 2 roky a 3 mesiace, v pondelok sme začali a v stredu večer sa už pýtal! Zatiaľ sme mesiac bez nehody, dokonca aj cez spánok ma už suchu plienku, ale istota je guľomet 😂 niekedy ozaj treba počkať a netlačit na pílu, ved plienky nebudú nosiť večne 😊
Podla mna dobre robis, ked tam chce sediet a aj daco urobi, preco nie. Moja mladsia tam neobsedela, starsia aj hej, ked sme vedeli, ze po ranajkach kazdy den pojde na velku, sme ju dali a aj sa podarilo a bola hrda na seba. A to "pozrie medzi nohy, co to ide zo mna" je super. Lebo si uvedomuje, co sa deje a ze je to normalne a ze okolo toho netreba hnev, nervy a uplacanie.
Kazdu hodinu je casto, ale davaj ju par krat za den, nech si zvyka na sedenie. Hovor jej nejake jednoduche detske slovo, aby vedela, co sa na nocniku robi. To slovo bude potom pouzivat, ked ti bude sama oznamovat, ze potrebuje urobit potrebu. Listuj jej pri tom knihy, aby si ju zaujala, aby z nocnika neusla. Urobit nemusi nic, ide o zvyk sediet. Casom sa podari.
sorry, ja som to prečítala zle, dieťa má rok a pol a dávaš ho každú hodinu na nočník. Tak či tak by som to nerobila, posadila by som ho vždy po zobudení a opakovala pri tom to isté slovo alebo citoslovce. Počkaj do jari, do leta a potom skús zrušiť plienky.

A uvedomuje si co tam ma robiť? Ak nie, je to ešte zbytočne. Musí si uvedomovať, že sa vyprazdnuje.