Nočný plač dieťaťa v paneláku. Stažujú sa vám susedia?
Mile mamicky,
Nas 2r.syn sa posledny mesiac v noci budi s placom. Niekedy prespi aj 2 dni celu noc, inokedy sa medzi 0.00-1.00h zobudi s placom - zrejme zive sny, nepomaha ziaden upokojujuci prostriedok, chce ist prec z izby /spava s nami/, chce sa hrat...no skratka vymysla. Reve z plnych pluc, takze to vsetci susedia pocuju. Place niekolkominut v kuse, potom ho ten amok prejde, lahne si k nam, hladkame ho, spievame mu a do hodiny zaspi. Malemu idu posledne stolicky, navyse posledny tyden pokasliava, dusi sa hlienmi tak je pochopitelne, ze sa s tym nevie vyrovnat. Dovtedy prespal od 4.mesiacov celu noc. Berieme to tak, ze je to take obdobie a musime vydrzat, hoci spavame 5-6 hod. denne. Problem je ten, ze pod nami byvaju susedia s 9r. chlapcom. Najskor sa na maleho stazovali, ze vstava skoro rano /to bolo okolo 5.30-6.30/ a beha po izbe, pripadne v nestrazenej chvili suchne v kuchyni stolickou, alebo sa hra s niecim co tukne, buchne...ok...akceptovali sme, aj ked ten kto ma take aktivne dieta pochopi, ye niekedy je o drzku byt na 5 miestach naraz kym si clovek spravi aspon rannu hygienu. Teraz zase sused prisiel, nech s nim nieco spravime, lebo ich syn nemoze spat, ked maly v noci place. Lebo vraj place v noci aj 3-4 hodiny v kuse a trva to uz 4 mesiace 😕 Tak som ho velmi rychlo uviedla do obrazu, ze to trva tak max. mesiac a v noci par minut, kym sa ukludni, ze robime, co mozeme a tiez nas to netesi, ale ma take obodbie a neviem s tym nic spravit. Na otazku, ako to riesili oni, ked maly v noci plakal, bol ticho...Tak bud nikdy neplakal, alebo uz zabudli. Pamatam si este na obdobie ked som ja bola tehu a nad nami rovnako stary chlapcek noc co noc takto hystericky plakaval. Tiez som sa budila, ale brala som to tak, ze je to dieta a oni za to nemozu. Naozaj ma prekvapuje fakt, ze sa stazuje niekto, kto sam mal male dieta. Vraj to vyzera tak, ze ho nechavame vyplakat a my spime dalej, tak toto ma zaklincovalo. To ktoreho rodica tesi, ked jeho dieta place a pokojne spi dalej?!? Moja otazka znie, co robite v noci s placucimi detmi vy? Snad si nemysli, ze mu zapcham usta ponozkou 🙄
Nechcem byť zlá, ale táto téma mi dnes padla priamo z neba. aspoň vidím, že nemám len ja problémy so susedmi. u mňa je problém, že sme v podnájme, takže radšej držím ako sa hovorí hubu a krok aby som nemala zbytočne problémy, ale pár dní dozadu mi dali do dverí lístok, že búchame výťahom a máme lomoz v byte a neviem čo. bola som z toho nešťastná, tak som si odchytila vonku susedu, ktorá je naozaj fajn a spýtala som sa jej, či je to s nami naozaj až tak ťažké vydržať. a čo mi odpovedala? skoro som odpadla. hovorí mi, že mi to povie naozaj v dobrom aby som bola v obraze, ale susedia rozmýšľajú, či si netýram deti. 😕 vraj veľa plačú a neviem čo ešte. mám tri deti a zázraky aby sa niekedy nešťuchli, nebuchli nerobím. je toto možné, že aj takýto susedia existujú? to aby som sa bála aj dvere otvoriť, že to bude nebodaj sociálka. 😠
ja som zvedava že ked sa im narodi babo a bude im plakať ked bude chcieť spinkať prave vtedy naš maly tak čo....mam aj ja chodiť sa sťažovať?ved je to trapne ved je to dieťa!!!a ked sa budem chcieť vyspať do prace a maly do školky a ich dieťa bude vrieskať tak čo??.....a nech mi nehovoria že ich dieť nebude behať,blazniť sa a to budu buchoty take ako šlak lebo ked vam niekto beha nad hlavami tak je to bohovo počuť!!!!ale ja by som taka krava nebola aby som sa chodila sťažovať na deti......aj keby mi to vadilo!!!
Clovek, aby mal strach, z akymi podivinmi a uchylakmi zdiela jednu bytovku, ze ano 🙄 .
Placuce dieta je problem? Asi ano, lebo ine deti neplacu a tie ich uz vonkoncom nie. Nehraju sa, nekricia...najlepsie ich tam vobec nemat. Zato ozraty sused hadajuci sa s rodinou je akceptovany, lebo sa vsetci boja ist sa tam stazovat, aby po hube nedostali. Uprimne ta lutujem, ale s niektorymi ludmi sa jednoducho neda spolunazivat.
@lealujzaleo neuveritelne toto citat. 😕
@gabrish ale kde, moze byt aj psychologicka...zalezi na tom, ake bude mat dieta 🙂 Ale pokial je takato podrazdena uz pocas tehotenstva, tak take moze ocakavat aj dieta. Ja som mala od svojich 5 rokov na starosti doma mladsieho brata, v podstate neustale, ked som mala 20 rokov, narodil sa moj dalsi brat Lukinko, a mame som aj popri skole, praci pomahala vo vsetkom s nim. Ked som uz byvala inde, chodil k nam aj na prazdniny. Som si myslela, ze super, ako to zvladam, pretoze naozaj patrili k detom, ktore boli narocne....az prisiel moj syncek, ktory plakavala den-noc v kuse, asi pol roka-rok(s minimalnymi prestavkami pocas papania), a doteraz je placko, a teda hore je od 5, pol 6 rana, a skor ako o 10, pol 11 vecer nezaspi...pomedzi to iba stale vymysla,krici, ako dieta. V noci je tiez par krat hore. A to som bola relativne vyrovnany clovek, ktory bol pripraveny zvladnut vsetko 🙂 Teraz som obcas na konci sil uz v polovici kazdeho dna 😀 (Ale nastastie byvame v RD 🙂 )Takze nik dopredu nevie, ako bude situacie vo svojom zivote zvladat, pokial nenastanu 🙂 Ako som uz pisala, aj dobre dieta plakava 🙂 Prajem pevne nervy 🙂
My sme to zas mali naopak - náš malý mal obdobie, keď sa okolo 02:00 zobudil a vrešťal na celé sídlisko, trvalo to aj pár mesiacov. Raz som stretla susedu, čo býva nad nami a som jej povedala, že dúfam, že ich to moc neruší, ale nevieme si dať rady a ona na to, že ale veď to je dieťa, síce ho počujú, ale to je normálne. Niet nad rozumných susedov, len škoda, že nie všade sú takí.
...no my mame 7tyzdnovu dceru kt. od polky tretieho tyzdna pravidelne preplakala v tom lepsom pripade 7hodin, v horsom aj 10-12hod denne a to bol veru riadny rev...zo zaciatku som mala vycitky voci susedom, parkrat ked som stretla nejakeho na chodbe a pytali sa ako tak som povedala ze urcite poculi , nastastie sa nikto nestazoval, ale keby sa mi niekto stazoval tak by som sa ho spytala ci ma vlastne deti, a ak by povedal ano spytala by som sa ich ci ich nikdy neplakalo a nerobilo hluk a ak by este deti nemali by som im kludne povedala ze im to dieta na par dni "pozicam", nech si to vyskusaju a nech ho upokoja.....
Ako sa to poriesilo? My máme problem že nam len spadne dialkove na zem a suseda uz trieska ...
Baby aj my mame tento problem..mame 3 r staru dceru ktora vobec nerobi hluk ale ked sa stane raz za cas ze jej je vecer zle alebo ju nieco boli tak uz smska (a to podotykam byvame v dome dve rodiny,my a manzeliva sestra s dcerou 9r a chpdi k nej frajer ktory nema rad ludi kazdy mame jedno poschodie vlastny vchod) ze sme "kurva neni normlani" "budte ticho" a podobne...aby mohli ked im dcera zaspi ist do krcmy :* to ze ja mala usoacam v hluku cez den na obed aj vecer to uz nevadi...a pritom ona ked mala malu to sme tu este nebyvali tak sa tu nesmelo ani dychat aby sa vyspala jejto mala...

mne sa raz stalo, ze v noci ked mala revala, zacal nejaky sused buchat do radiatora... anonymny debil, kedze sa doteraz nikto nepriznal