icon

Nosenie 2,5 ročného dieťaťa na rukách počas tehotenstva

15. feb 2021

Dobrý deň maminky,

dokedy ste na rukách - myslím tak častejšie nosili staršie dieťa, moje má 2,5 roka a som v 4.mesiaci tehotenstva, tak cítim, že už to asi dlho kvôli brušku nebude bezpečné.. aké máte s tým prosím skúsenosti? 🙂 a je tu nejaká maminka, ktoré má potvrdené, že okolo týchto 4 mesiacov je ok cvičiť aj brušáky?
Ďakujem.

luciannka83
15. feb 2021

Od zaciatku tehotenstva sa brusne svaly cvicit nemaju. A starsie dieta nedvihajte, susede sa tak zacala odlucovat placenta a je od 3tieho mesiaca v nemocnici.

freeja
15. feb 2021

Mne gynekologicka vravela, ze cca tych 12kil je maximum, ale radsej nedvihat. Samozrejme zavisi od fyz.stavu

elizabet173
15. feb 2021

Nerozumiem, ak 2,5 rocne dieta nie je postihnute, na co ho potrebujes dvihat. Do vane, sprchy vlezie same, na postel, stolicku vylezie, po vonku chodi po svojich. Naozaj ma nic nenapada. A nosit uz vobec nie. Tiez by som na brusaky zabudla.

kubkovamama
15. feb 2021

Brušáky?Potvrdené od koho?Žiaden gynekológ ti brušáky neodporuči min.od toho 8-10tt kedy už aj sama cítiš,že nem dobre.Vynimky sú asi len vrcholové športovkyne čo sú na vysokú záťaž zvyknuté.Nosit 2,5r dieťa už určite netreba,keď tak potulit atď.Moja gyn.mi povedala,že v tehotenstve max 7-10kg,keďže som pracovala s ťažkými váhami.Neriskuj zbytočne aj keď sa cítiš dobre.Brusaky sú ti v 4mes už úplne nanič.Odloz si to po 6tonedeli.Ak sa chces hýbať skús tehu jogu,sú rôzne cvičenia aj posilňovacie a šetrné aj pre tehule