icon

Nosia vaše deti teraz pančuchy?

alofinka
13. mar 2023

Nosia vaše deti teraz pančuchy? Mám 6 ročnú dcéru a každé ráno boje lebo nechce pančuchy, keby nosila aspoň hrubšie nohavice ale nechce, chce legíny bez pančúch, ja neviem mne sa zdá ešte zima, do aj zo školky chodíme autom ale ide o tie prechádzky a oteplovaky už vôbec

mija199
13. mar 2023

@maciatkolulu
V škôlke si vyzlečie nohavice a zostane len v pančuchách.

@mamkalentedkova
V škole si môže pančuchy ráno vyzliecť, pokiaľ mu je teplo.

maryetta
13. mar 2023

Na kysuciach ano. Vcera bolo -4. Dnes rano sice +2.
Ale viac ako 7 dnes nehlasia. Takze ano zatial ma.

mon_drink
13. mar 2023

Ahoj, moj syncek (5) nosi tenke "spodky". Su pekne, nie su obtiahnute a nevadi to ani v skolke. A ked idu von dava si na to take tenke nepremokave, neprefukave nohavice s trakmi.
Pancuchy nedavam, od kedy zacal protestovat, lebo to sme mali vsetci pokazene rano.

dankabetka
13. mar 2023

ahoj, ani moji nenosia pancuchy a ani sme to nikdy doma nemali. V zime nosia teplaky a na to bud oteplovacky ak je velka zima, alebo take tie sporove(turisticke) nohavice, mame aj hrubsie aj tensie.

mija199
13. mar 2023

@majka99999 My sme na severe a do školy chodia dosť ďaleko pešo, tak pančuchy nosia aj v šiestej triede.

zorkahorka
13. mar 2023

Pancuchy nosil asi rok. Hrozne neprakticke.
Kupila som mu cierne elastaky, vonku si dava softshelive nohavice alebo predtym teplaky.
Nechsj jej elastaky, pribal na vonku teolaky.takto to robia aj mamicky dievcat

zorkahorka
13. mar 2023

@maryetta ty co robis na Kysuciach? 🤔

maryetta
13. mar 2023

@zorkahorka byvam?

zorkahorka
13. mar 2023

@maryetta odkefy? Nebyvala si niekde v bardejove?

lasona
13. mar 2023

Môj ma 5 mesiacov a žiadne pančuchy. Treba deti otužovanie, však vonku nie je - 20

maryetta
13. mar 2023

@zorkahorka odtial pochadzam. Tu sme 2roky.

karmen118
13. mar 2023

Moje deti nosia pančuchy len ak je vonku mínus alebo okolo nuly a fúka studený nepríjemný vietor. Sme zo stredného Slovenska a dnes nám tu hlásia 10-12 stupňov, takže to by sa v pančuchách už uvarili. Pod podšité nohavice/zateplené legíny im v takomto počasí dávam už len tenké legíny/tepláky. Už som váhala ráno či im nevymeniť aj hrubšie bundy/čiapky za prechodné, ale ráno boli len 3 stupne + uvidím keď prídu zo škôlky, /dochádzajú do iného mesta a tam býva chladnejšie/, ak povedia, že im bolo horúco na prechádzke tak im už zmením aj bundy a čiapky za tenšie.

zorkahorka
13. mar 2023

@maryetta aha... stavali ste dom, pamatam. Som nevedela,ze ste isli na kysuce... preco prave tam?

zorkahorka
13. mar 2023

@karmen118 aj u nas je teraz 10 stupnov, ale slnko chvilu je, chvilu nie. A ked zaduje z tych zasnezenych vrchov, tak je celkom kosa. Snad tu hodinu vonku v 2 vrstvach vydrzi... zajtra ma prsat

mamkalentedkova
13. mar 2023

@mija199 ani ,môže..ale musí mať ponožky na prezutie a nie každé dieťa sa v škole bude prezliekať .V triede asi nie a na toaletách to nie je tiež práve najpohodlnejšie .

makakova
13. mar 2023

@elizabet173 akože vonku je este celkom chladno, nechápem co ta tak rozčúlilo..?

Ano moja 4,5r nodi pančuchy do škôlky a na to dávam tepláky alebo gate.. v škôlke vyzlečie a beha v pančuchách..u nas fuka dost severak a slnko je za mrakmi.. mne samej je vonku chladno.este nosíme zimné bundy, čiapky.. ozaj si neviem predstaviť dat jej len tenké legíny omg 🙈

jana_eyre_2
13. mar 2023

U nás je uz relatívne teplo, nenosia pod gatami nič ďalšie.. ak ti príde veľmi zima u vás, tak jej daj dvojo legín na seba.. moja dcéra je z mojich detí jediná zmrzlina, takže ta nosi pod rifle najdlhšie legíny, chalanom je stále teplo takze ti nenosia pančuchy aj keď je 0..

karmen118
13. mar 2023

@zorkahorka U nás svieti zatiaľ od rána slnko, dosť je teplo, ochladenie by malo nastať v stredu a potom tu zas má ísť hore teplota, ale tam kde chodia do škôlky hlásia zas ochladenie až na tri dni tak uvidím čo bude nakoniec. Mám pre nich nachystané také hrubšie prechodné bundy aj čiapky sú podšité, ale nie už také moc vyteplené ako tie zimné veci, čo nosia teraz, tak by to mohlo byť oka. Inak nemám rada tieto prechody, človek nevie ako obliecť seba nieto deti 😅

jana_eyre_2
13. mar 2023

@elizabet173 ale veď nepíše odkial je, je možné že býva v oblasti kde je naozaj ešte zima, veď nie je všade na Slovensku rovnaké počasie..
A ešte aj každé dieťa je iné, jednému je zima, druhému teplo..

zorkahorka
13. mar 2023

@karmen118 ja mu davam len hrubsiu vetrovku bez mikiny. I ked som mu pribalila letnu mikinu,lebo rano bolo pod mrakom. (Dufam, ze si ju neoblecie) Zajtra isto von nepojdu,ak bude prsat,takze pojde bez mikiny.
No mi hovor, rano zima, na obed odrazu slnko. Kolkokrat som mu bola uz zaniesť tensie veci 🙈
Jednu vrstvu na nohy mu necham, ked bude stabilne okolo 10 stupnov a slnko. Ma pomaly 6 rokov, je uz velky...

maryetta
13. mar 2023

@zorkahorka ee. My sme nestavali. Max prerabali.
Stahovanie kvoli muzovej praci.

mija199
13. mar 2023

@mamkalentedkova Ponožky nosia cez pančuchy a druhé má v skrinke. Mladši sa ráno prezlieka v šatni, ale je pravda že starší sa už hanbí vyzliekať sa pred dievčatami.

mamkalentedkova
13. mar 2023

@mija199 naši nemajú šatne ..len skrinky na chodbe pred triedou a vo vestibule 😁

majka1921
13. mar 2023

Ja nechapem celkovo tento "hejt" na pancuchy, dost casto ho tu na MK vidam :D akoze v com je rozdiel, ked dietatu dam pod softshelky/oteplovaky/atd.ako spodnu vrstvu leginy, teplaky, alebo pancuchy? Ved vrstva ako vrstva.
Ano, su deti ktore ich neznesu, ale tak tam su prave tie ine alternativy.
A v prechodnom obdobi sa riadim podla lokalneho pocasia a pocitov dietata. Tak ako aj dospeli maju roznu citlivost na chlad, tak aj deti. Su take co aj pri 0 su v pohode v tenkych teplakoch a ine zas drkocu zubami aj v oteplovakoch.
Moja dcera zboznuje pancusky a saty, kazdy den to nosi do skolky. A ano, uplne v pohode aj na jar - ved tie pancusky su uplne tenka bavlna. Nevidim absolutne rozdiel v tom, ci si da leginy alebo tie pancusky. Ked je rano chladno, da si na to este tenke softshely, alebo leginy, poobede uz to neoblieka.

jaond19
13. mar 2023

Pancuchy nosili deti ked boli minusove teploty, od 0-10stupnov pod nohavicami tenke leginy/spodky, nad 10stupnov nic.

zorkahorka
13. mar 2023

@majka1921 pancuchy sa strasne zle obliekaju, a tym ze maju aj spodok, tak sa stahuju dolu, krutia... elastaky si oblecie bez problemov.

zorkahorka
13. mar 2023

@maryetta nebyvali ate docasne u vasich v bardejove?

scila
13. mar 2023

@alofinka dcéra má legíny a na tom softshelly zateplené flísom na von.

ivette1223
13. mar 2023

Ja mojej davam rano legíny+ teplaky na vrch, v škôlke jej teplaky vyzleciem, ostava v leginach. Ked idu von, učiteľky jej daju na vrch zas tepláky. Pancuchy mala asi 3-4x, aj to na sankovacke 😃 (juh SK)

mimikarol
13. mar 2023

Moja nosí silonky a legíny. Keď je cca 10C tak ani tie silonky jej nedávam. Tiež chodíme autom z aj do školy. V škole majú dosť teplo takže by sa zbytočne v pancuskach potila