Čo obliekate v zime vašim chlapcom do školy?

avonka1
7. nov 2018

Zdravim vás, mamičky. Mám 8-rocneho chlapca a problém, čo mu obliekať do školy. Ide zima a pod oteplovacky alebo nohavice bude potrebovať nejaké spodky. Ako prvák nosil teplé užšie nohavice do triedy-nieco ako riflové leginy, ale teraz ich odmieta, vraj to je dievčenské. Ako to riešite vy? Ďakujem.

s1m.one
7. nov 2018

Ahoj, chodieva do skoly dlho peso alebo ho iba vysadis pred skolou? ak vysadis, asi by som dala iba nohvice a tie oteplovacky na rifle, ak by bol sneh a chodili by sa von prevetrat. skus naprikad zateplene rifle - napr v lidli najdes, ale nebolo by mu potom v skole teplo? inak zajtra budem nejake 140 prihadzovat len si nepamatam ci su zateplene

pribinak
7. nov 2018

Tiez mam 8 ročného syna. Do skoly chodi pešo, trva mu to cca 12-15 min. Ak sneží a mrzne, tak ma oteplovaky a pod nimi tenké športové nohavice. Ak nema oteplovaky, tak nosí zateplené nohavice a podkolienky a v skole sa prezlečie do tenších športových nohavíc.
Velmi rad nosí rifle na gumku taku širokú na pase.

sisaka
7. nov 2018

Človek by si myslel, že píšete o Sibíri. Okrem Oravy je na Slovensku v zime relatívne teplo a take veľké dieťa, ktoré nesedí v kočíku, ale kráča určite nepotrebuje oteplovaky, spodky, zateplené nohavice a neviem čo na cestu do školy.
Syn ma 10, do školy chodi pešo a čast obednej prestávky, cca 1/2 hod. trávi von, do -20 chodi normálne v rifliach, pod -20 tepláky a na to oteplovaky, alebo ho odvezieme na aute, vtedy ani nechodia na obed von. Spodky, podkolienky nevlastní ani by mi to nenosil. Legíny a pančuchy sú dievčenské oblečenie, to by som chlapcovi v žiadnom prípade neobliekla, ak je zimomravý tak dať pod nohavice spodky, ale sedieť taký naobliekany v škole tiež nie je výhra, jedine že ma čas sa niekde prezliecť.

benit
8. nov 2018

@avonka1 spodku chalanske kupite aj v h&m. Dvojbalenie za par €. Moj to nikdy nechcel, ani zateplene gate, lebo mu v nich bolo teplo v skole. U nich sa kuri. Do skoly ho vozime a odmieta aj zateplene topanky, tiez ma stale spotenu nohu. Som ucitelka a v zime mame v triede okolo 26 stupnov. U nas by sa v spodkoch roztopil.

asia83
8. nov 2018

@sisaka 😂👍

dai
8. nov 2018

@avonka1 moj syn ma 7, minuly rok nosil celu zimu obycajne rifle a ponozky... v skole mal oteplovacky ak by mu bola zima. Spodky - funkcne pradlo mal oblecene len na lyzovackach kde bolo cca. -20 a menej stupnov, inak mi stale tvrdil ze mu je teplo... tue oteplovaky v skole si obliekal viac menej len na valanie sa v snehu - vzdy ked som ho vyzdvihla bol totalne spoteny...

dskjhfdlkdjhl
8. nov 2018

@avonka1 ja nemam syna, mam dve dcery a nikdy som im do skoly nedavala ziadne oteplovacky, normalne rifle, ked je velka zima, tak aj puncochy. A teda ani som si nevsimla, ze by nejaky spoluziak/spoluziacka chodili takto naobliekani. Naco?

hettinka
8. nov 2018

@avonka1 do školy nosí syn normálne rifle a pod ne nič. Ani v zime. Do družiny navrch oteplovaky.
Spodky mávajú v HM, take chlapčenské.

potvora1
8. nov 2018

Môj syn má 11 a asi od nástupu na základnú školu nosí aj v zime len nohavice a úplne si vystačí s ponožkami, žiadne spodky, oteplovačky, chodí pešo a na bicykli do školy.... Ešte do škôlky tie oteplovačky pochopím, ale potom už načo... Pokiaľ není nejaká zima, že - 15...a už ani tak chladno ani nebýva poriadne

potvora1
8. nov 2018

@benit úplne súhlasím s tým teplom v škole, môj syn si v zime tričko oblečie, že jemu je v triede teplo

matazirafa
8. nov 2018

@sisaka však, ja keď tu čítam ako obliekajú aj na spanie deti, že do flisoveho pyžama a spacieho vaku a to maju doma 21(!) stupňov, čo budú robiť až bude vonku - 10..u nás je teda zima riadna a nemám školákov, ale majú pančuchy a na tom otepľovacky, teplé ponožky a topánky. A chorí ešte neboli, len raz keď náš tatko chrchlal a nakazil aj ich a aj to prešlo do 4 dní.