icon

Novorodenec stále plače

11silvia11
20. jún 2023

Ahojte mamičky.Prosim vás ,viete mi poradiť ,ak ste boli v rovnakej situácii.Babo ma dva týždne a vždy keď jej spadne cumlík veľmi plače.Aj keď ju nechám vyplakať,plače kým neprídem.Cumlík jej padá tak 100 krát cez deň aj v noci.Máte nejaké rady?Dakujem 🙈

bluemoon24
20. jún 2023

@11silvia11 tak moznosti je spousta. Je hladne, boli ho brisko a nebo proste chce byt pri tobe. Je jeste strasne malinke.

netti87
20. jún 2023

@11silvia11 Ahoj, dietatko je na umele mlieko alebo na materskej ?
Kym som mala materske mlieko moja dcera (tiez 2 t.) zaspala na prsnik. Teraz nemam mlieko je na umele mlieko, a ked aj dopapa mlieko a je trosku hore ziada este mlieka a tak zaspi.
Mozno aj u vas chyba mliecko alebo caj aby zaspala,a mozno ze je sj hladna. Je mi luto 🥺

matullienka
20. jún 2023

Nechať vyplakať 2 týždňové bábo? To myslíš vážne? Ono žiaľ inak komunikovať nevie ako plačom. Ak chceš neskôr riešiť, že dieťa ma pruh a podobne kľudne ho nechaj vyplakať.

aknamorka22
20. jún 2023

@11silvia11 kojis alebo dávaš UM? Môže byť hladné alebo ho môže bolieť brucho. Skúšala si iný cumel? Mojim deťom nevypadavali len avent a rovno som kúpila svietiace v tme aby som ich v noci vedela nájsť.

jj298
Odpoveď bola odstránená
luccija
20. jún 2023

@11silvia11 také malé bábo ma silný sací reflex a, keď nemá cumel plače.Skus ju pestovať, ležať pri nej.casom to bude lepšie možno chce byť pri tebe, je jej teplo, chce sa napit...

netti87
20. jún 2023

@matullienka tiez mam 2 t dceru a vobec neviem predstavit, ze by som ju nechala vyplakat. Je mi strasne luto ,ze taku diskusiu niekto napise,ze je to realita. Boze ta dieta, je mi na plac 😥

milanemila
20. jún 2023

@11silvia11 dieta bolo 9 mesiacov v tvojom bruchu a zrazu je vonku a ty pri nom nie si, tak co myslis preco asi tak place? Ked mali moje deti 2 tyzdne (ale aj neskor), tak vacsinu dna stravili na mne a poviem ti, ze neplakali skoro vobec a to ani jedno nemalo cumel. K tomu, ze nechas vyplakat 2 tyzdnove babo sa radsej ani nejdem vyjadrit, to neviem kto ti toto poradil 🤦🏼‍♀️

veronikaszabova
20. jún 2023

@11silvia11 dvojtyzdnove babo nechas vyplakat???? 😳😳😳😳😳😳😳😳😳 Nasa ma 2.5 mesiaca a je so mnou nonstop a v ziadnom pripade ju nenechavam vyplakat.

mikadooo
20. jún 2023

@11silvia11 rady? No proste choď k nej a daj jej ten dudel... Či cez deň, či v noci. Nečakaj od dvojtýždňového novorodenca, že "sa uvedomí".

macik166
20. jún 2023

@11silvia11 ty si teda matka roka.

maryetta
20. jún 2023

Asi je to tvoje prve babatko. Viem ze si so teraz bola zvyknutna na iny rezim. Vsetko stihala.
Teraz je tu babo. Ono si samo este nevie dat cumel. Nai sa same najest. Ani prebalit.
A hlavne ked bolo s tebou 9 mesiacov a zrazu je same. Resp neviem kde si ty od neho ale zjavne ta neciti a placom dava najavo ze ta velmi potrebuje. Bude to zjavne kontaktne babo ktore extra potrebuje citit a pocut maminku.

Vsetko chce cas. Mozno aj 3 mesiace kym rozlisis kedy a preco place. Ale ak vidis ze place lebo ta potrebuje tak si ber babo so sebou. Je to to najmenej a zaroven najviac co mu mozes dat. Istotu ze tam si.

vkatush
20. jún 2023

Ja mám polročného a nenechám ho plakať.
Minule mi začal plakať, keď som pratala a ruky od chemikálií. Ta kým som si umývala tie ruky, také som mala výčitky, že plače, kým prídem. Kde to 2 týždňové.

Ono potrebuje veľa veľa nehy, lásky, ñuñania. 9 mesiacov v teple, pri/v tebe, počuje tvoj tlkot srdca, má hneď, čo len chce.
Pri takom malom klasika: plienka, papať, pocvičiť bruško, pohrať sa, ňuňať, uspať. Nemá dôvod plakať.

maryetta
20. jún 2023

@vkatush veru moj napr mal koliky. On tak chudak plakal az bol bordovy. A ja som plakala ze mu neviem pomoct a utisit ho.
Je to ine ako ked 1-2rocne dieta ktore uz trucuje alebo co. Okej to by som nechala vyplakat chvilu. Ale 2tyzdnove? Sak to sa ani neda ignorovat

gabym
20. jún 2023

@11silvia11 prečo nechávaš vyplakať 2 týždňové bábo??!

terry2003
20. jún 2023

Vieš prečo plače? Lebo chce mamu. Objím ju, daj jej pusu, drž ju v náručí. Nenechaj to chúďa plakať a tráv stým bábätkom viac času, lebo inak môžeš dopadnúť, ako táto:https://https://www.modrykonik.sk/forum/vztahy-manzelske-partnerske-priatelske/sestra-nema-so-svojou-14-rocnou-dcerou-idealny-vztah/
@11silvia11

elizabet173
Autor odpoveď zmazal
kitycat
20. jún 2023

@11silvia11 toto vazne?

Ak ho odbavujes dudlom, tak na co si ho mala? 😢

wayway
20. jún 2023

Je babo napapane? Prebalene? Unavene? Neboli ho brusko, mohlo si odgrgnut ked sa vela napapalo?Babatko potrebuje citit tvoju pritomnost, ak nie je uplne horuco zavin ho do perinky, trosku pokolisaj, zaspievaj mu uspavanku… babatka radi zaspavaju pri kojeni… ale pozor nekoj kazdych 15 minut, ked zaplace, aby potom neplakalo od bolesti bruska. Ak by bolo napriek vsetkemu uplakane, v prvom rade mamicka pamataj, ze toto obdobie trva maximalne 3 mesiace, potom to uz bude lepsie. Dietatko skus nosit v satke alebo vela kocikuj, dopraj mu kontakt kože na kožu. A dopraj aj sebe oddych, ked nevladzes, zopar minut moze babo aj plackat, potom ho skus znova utisit. Cumlik moze pomoct, ale babo si nan musi zvyknut. Ale viac ako cumlik potrebuje teba. Ked nezvladas, nehanbi sa poziadat o pomoc rodinu a znamych, nie aby si ublizila sebe ci babatku. Nedostatok spanku sposobuje rozne stavy. Drz sa🤍.