O koľkej chodia spať vaše malé deti?
zaujíma ma teraz v lete a v tom teple,lebo môj malý nie a nie spať-má 9 mesiacov
@gabustek112 tak to je celkom v pohode spanok, ale nedavaj ho teda o 20,00 ked spat nechce, skus okolo 21,00 alebo 22,00 a možno ti zaspi lepsie. alebo ho skus rano budit teda okolo 6,30 -7,00 a potom by aj vecer mal skor zaspat. nejak postupne znormalizovat ten spanok, par hodin musi spat každe dieta a zaspavat denne okolo polnoci alebo po polnoci musi byt hrozne...
jasne treba skusat aj neskor ked nechce tak zavcasu 🙂 po skusani pridete na to co mu naj vyhovuje.
Ahojte, dcéra musí byť medzi 20:00-20:30 v posteli, ked bola menšia tak cca od 19:30. zvykla si na to, najprv zaspavala aj skoro dve hodiny, teraz je do pol hodiny tuha :D občas su samozrejme pri špeci prilezitostiach aj výnimky ale to potom vidieť na nej na druhý deň, lebo jej je jedno či ide spať o siedmej alebo o jedenastej aj tak vstane o 07:00 rano 😖
@kondaska1 je to hrozne niekedy aj o2 rano no skusi uvidim zatial je od 14 45 hore tak uvidome co bude)
ročný chlapec okolo 20.00, ale skoro vstáva, často je už o 6.00 hore. mne to takto vyhovuje, aspoň mám večer pokoj. cez deň spí len raz asi 1.5 hodiny
Nám krpček od 3mes chodil proste o 19h spinkať do postielky, v lete síce sme často zaspávali aj v kočíku, keď sme neboli doma, ale potiahol do takej 2h rána, dal si mliečko a spal ďalej do 7h ráno 🙂 aaach šťastné dieťa.. Cez deň 2 spánky tak hodinkové dal.. No a potom sme spánok denný zmenili na obedný len a večer zase pekne o 19:30h hajať.. Teraz mal 6r a v podstate o 20h je okúpaný, napapaný, umyje zuby a ide hajať. Zaspí rýchlo a ráno o 6:40h ho budím do škôlky. Uvidíme aké to bude s druhým bábom.. Ja som za to, aby deti mali režim daný. Samozrejme sa stane hocičo - nejaká oslava, dovolenka, niečo čo to zmení, ale len teda na nevyhnutný čas u nás.. ;) ja rada spím tiež, večer už chcem kľud a som vďačná za ten pokoj 🙂
Moj maly ma 4 roky a este stale sa trapime so spankom. Uz sme konecne v tej faze, ze medzi 20-21h je uz iba v posteli, ale nech robim, co robim, zaspi pred polnocou. A to som fakt skusala vsetko mozne, rozpravky, bubulakov, uspavanie, byt vedla neho/mimo neho.... Jednoducho je slaby spac. Rano vstava, resp. je problem ho zobudit o 7h do skolky. Este polospiaceho ho obliekam. Cez vikend vstava okolo 9h. Ja som rada, ze aspon cez vikend si pospi, no za to cez obed uz vobec nie. So spankom mal odmalinka problem. Vzdy malo spal, v noci sa castokrat budil...
Zato s malinkou (2r) nemam absolutne ziaden problem. Rano vstane medzi 7-9h, podla toho obedny spanok po 12h na 2-3 hodiny, večer 20-21h v posteli a bez akychkolvek problemov. Obcas sa stane, bud zle sny, alebo ak mala " narocny den" ked take male telicko este nespracuje kopec novych zazitkov pocas dna, tak sa v noci zobudi a pride k nam do postele, ale to fakt iba malokedy a ten spanok je absolutne bez problemov. Takze to vidim podla seba, ze nie vzdy v rodicoch je problem, kedy davaju/nedavaju dieta spat. Skutocne to zavisi od dietata sameho. A pritom obaja maju rovnaky rezim
@luciasing ako fakt je ten, že malý nemal so spánkom problém - okrem obdobia rastu zubov a keď choroba nastupuje, tak vtedy sa mi vnoci budil a keď začne rumázgať zo spánku, je mi jasné, že ide choroba naňho.. Moja kamoška bojuje s malým, sú rovnako starí naši chaloši, ale on jej proste nezaspí večer skôr ako po 23h - inak že u babky nie je problém, ale doma .... ona zúfalá, lebo aj keď ho dá spať o 21h tak každých 10min len počuje - mamiiiii...mamiiiiii.. A ona permanentne nevyspatá, spáva 5hodín a je mŕtva.. No a to bývajú oproti cintorínu a malý už viackrát spomínal, že v izbe sa sám bojí a niečo tam vidí a tak... Čím je to, že každé dieťa je iné, niektoré nepotrebujú spať, fakt netuším ako na to, aby bolo aj toto bábo spachtoško ;))
@gabustek112 este sa opytam, ze ci mate nejaky ustaleny rezim, ked pises ze raz zaspi o polnoci, niekedy az o 02,00, rano vstava a na obed spinkava priblizne v rovnakom case? alebo zakazdym inak? Lebo 15 mesacne babanko je este dost male aby vydrzalo aj 10 hodin hore v pohode.
@silvia31 to aj my sme zlí keď ide choroba 🙂 veru to je pravda každé dieťa je iné ale verím , že spať sa dá naučiť a dúfam, že aj toto moje druhé bude ako prvé v spaní 🙂 mne ostáva 3tt do termínu a podla toho ako celý deň a noc vystrája v brušku tak to vyzerá, že budeme mať čo robiť 😀 😀
@kondaska1 ahoj je to asi takto ide spat okolo posledne tri dni zaspal o 7 vecer do 10 sa zobudil a do nejakej 1 rana hore zaspal zobudi sa pol9 niekedy aj o podla toho ci je unaveny dam mu jest potom desiatu obed a skusam ho davat spat ked nejde tak ho neham hore ale potomsa unavi a zaspi mi o 17:00 niekedy neskor a zas sazobudi este sa mi asi nestalo zeby spal a do rana on sice spinka celu noc nebudi sa my ale neskoro zaspava
@gabustek112 juuuj, no to nemas moc dobre zrezimovane. On je este malinky a treba ho regulovat. Ani ja to nemam presne na minutu ale cca polhodina-hodina hore dolu viem kedy bude spat. Mala by si zacat ze ked sa rano zobudi tak po cca 4 hodinach ho skusit dat spat, proste ked uvidis ze zacina byt unaveny, sucha si oci, ziva, trie si usi, ked to natiahnes na dlhsiu dobu tak uz moze byt nervny a praveze nebude vediet zaspat a potom ho to zlomi hlboko poobede a prespi sa ti a vecer bude vystrajat do noci. Treba ho davat v pravidelnych intervaloch spat, aby si nato zvykol. Takto ked kazdy2-3 den sa spi inokedy tak aj on musi byt z toho zmateny a ty na nervy, vsak si nemozes ani den nejak zadelit...
Ahoj napr dnes zaspal o 22:00 a ked sa zobudi rano kas e ja ho davam spat okolo obeda ked sa napapa ked viem ze je unaveny tak ho davam spat vies skušam všeliak ale on aj tak posvojom 🙂
@gabustek112 su deti ktore vela spat nepotrebuju, ale to tvoj zrejme nie je ked pises ze zaspi aj poobede, aj niekedy uz o siedmej vecer, alebo ked zaspi neskoro tak si pospi dlhsie rano, pekne ti prespi v noci, tak asi rad spinka.... Si ho odsleduj vzdy 4-5 hodin po zobudeni ci nezacina byt unaveny a vtedy sup rychlo uspavat a uz ked budes vediet, ze po kolkych hodinach uz na neho ide unava, tak uz si vies ten rezim vytvorit a postupne si poposuvat tie casy spankov tak aby Vam to obom vyhovovalo. Nechcem nejak mudrovat ale zo zaciatku sa mi tiez stalo ze nechcel spat ked mal a potom cely den aj noc bola hore nohami, rezim proste musi byt 😊
plus minus okolo osmej spia vsetci traja - aj ten patmesacny aj ten takmer sedemrocny..... v lete zaspia trochu neskor, ale lezia v postielkach uz o s osmej.
@gabustek112 ale ked vidis ze je unaveny tak preco nezaspi ked ho davas? Niekde sa robi chyba. Vies ho uspat? Lebo neni dobre ked vidis ze by aj spal ho nechat hore lebo sa mu nedari zaspat. Treba mu pomoct. mne ked vidim ze mu to nejak nejde, tak satka zabere vzdy, prijemne pohojdavanie ho uspi do par minut
No ja satku nemam ja ho uspava na rukach aj mu spievam bez toho to nejde us je tak nauceny🙂 no neviem prèco niekedy ho uspavam aj dve hodiny a nič on je takyze chvilku je unaveny a behom dvoch minut jr taky prebraty ako keby ani spat nechcel vnoci spi pekne on sa mi malo kedy zobudi v noci cize toje dobre my sme ho zle naucili vies ako n ked bol malicky al nabeh na zltačku cize on mi spinkal stale :( a teraz je taky všeliaky ked chce gak zaspi ked nie tak je hore vies nejde touspat ho asilu on sa mi myka adava sa dole na zem čize je to tazke niekedy ho uspať
@katulienkax a ake velke su tie deti ?? Malemu dietatu nevysvetlis ono sa chce hrat behat ved to poznam podla maleho sice nie tak neskoro ale viem
@gabustek112 to ano nasilu to nejde, preto ho treba dobre odsledovat a hned ked prejavuje unavu tak zacat uspavat. Inak tiez som si vsimla ze obcas deti menia polohy v ktorych zaspavaju, moj maly teraz asi tyzden horsie zaspaval , dokonca mi 3x vybehol z izby ze on chce chodit, az som zistila ze teraz potrebuje byt pri zaspavani na brusku a fakt to funguje. Pred asi pol rokom sme mali tiez etapu s nosenim na rukach, takze fakt to je o skusani a sledovani signalov, lebo sa to obcas meni.
U nas chalani chodili o 19.00 ked boli mensi, teraz 4 a 7 o 20.00. Starsi o 5 minut tvrdy-po tatovi, mladsi tak 15 minut-po mamine.
Vzdy som dodrziavala rezim. Samozrejme nejake 1dnove vypadky sa stali. Ale som rada ze som ich naucila lebo dieta co o 23.00 este nespi je moja nocna mora. Rano sa mi sice nechce vstavat ale nejako sa zabavia chvilu aj sami ako vecer ked uz chcem aj ja klud.
Cakame tretie tak som zvedava na prebdene noci 😀
@gabustek112 dnes sme to riesili so sesternicou. Syn ma 10 mesiacov a chodi spat o 22.00-23.00 po dlhsej debate som sa dozvedela ze jej zaspava o 18.00 na hodinu. Moja rada, rano skusit budit aby siel normalne na obed spat ( v kociku, v postielke) samozrejme budit beznym ruchom nie ako dospelého a pomaly mu upravit rezim. Moji chalani dobre spali pri obede alebo po nom. Vtedy sme asi vacsina zrelí na "dvadsať" 😀
ahoj. tak ja neviem, či my sme nejaká výnimka, ale malá nám nikdy nezaspala pred 20tou večer. teraz má 22 mesiacov, ale tak zasa my si ozaj rady pospíme, dnes sme napr. vstávali o 11stej, včera vstala o 9tej, čiže my to tak aj viac vyhovuje. ak treba vstať skôr, tak nemá problém, dokonca aj ozaj skoro. ja som skôr nočný vták, takže to nejak neriešim, aj keď by mi to občas padlo vhod, ale čím je staršia, tak sa to viac ukludňuje, už sa aj sama vypýta alebo teda skôr ide v pohode do postele, keď bola menšia bývalo to ťažšie.
@6mia6 ahoj no teraz predchvilkou vstal cizeteraz zaspi okolo obeda urcite 🙂 uvidome ako topojde dnes
@kondaska1 ahoj od 22:00 spal as do pol 8 cize velmi dobre napapani prebaleni uvidime ako zaspi ku obedu🙂
@6mia6 ako vravim ked mne zaspi o 19;00 do pol noci sa zobudi apotom zaspi as rano cizeja sama nechapem ako moze byt tak dlho hore🙂
@gabustek112 no ale to je prave o tom rezime, preto ti vstane o polnoci lebo ked spi cez den hocijako tak on si to berie ako dalsi z "dennych spankov" parhodinoch. Ja by som sa tiez priklonila k tomu zacat opatrne den zobudenim v urcitu hodinu a zaviest presny rezim, samozrejme po odsledovani dietata. Mozno tyzden to bude narocne, ale ako ho naucis v urcitych intervaloch spat tak aj jemu aj tebe bude len lepsie.
Ano ale on cezden malo kedy a ked zaspi na oded tak do takej 2 dajme tomu a potom is je hore uvidim viskusam to nejak aby to pasovalo nam obom🙂 ale dakujem za rady
Moj maly ma 22 mesiacov a spi od 18-6 a potom od 11:30- cca 14. Takze mi msme spanok pekny.Cez den sa nezastavi ani na sekundu, tak je asi rad ked pospi a nacerpa sily
Vidis to o okolo 8 vstal a teraz zaspal to sa neda udrzat ho do obeda hore

A co robia vase deti ked idu tak neskoro spat? Ako mne to osobne jedno kedy kto dáva ale naši susedia hore robia taký humbuk aj do 23:30 ale ze behajú, skáču, hádžu hracky, trieskaju dverami toto tým rodičom nevadí cico? Este ze tie moje spia aj pri tom buchotom lebo sa raz nahnevam a zavolám políciu so socialkou.