O koľkej chodia spať vaše malé deti?
zaujíma ma teraz v lete a v tom teple,lebo môj malý nie a nie spať-má 9 mesiacov
moja mala 2 a polrocna je taka sova.Spat chodi aj o 23 hod.Zato doobeda spi aj do pol 10 tej.No a ja s nou
Ked spi cez den v jasliach, nezaspi pred 9 vecer ☹ Vcera o 10!!!
Cez vikend bez obedneho spanku zaspi po prve rychlejsie a po druhe medzi 8 a 9. Skor medzi 8 a 8:30.
Mame tmave zavesy, ale okolo garnize je predsa len vidno. Kuka smerom k oknu a nezazmuri oka... Az ked sa zotmie, ak konecne ostane lezat a potom zaspi.
@zuzulienka1973 u nas podobne, len rano vstane medzi 8 -9.00 a potom cez obed si pospi aj 3-4 hod. a vecer obvykle zaspi okolo 22 - 23 hod.
Tak u nás sa najneskôr o 20.00 spí, vstávame rôzne medzi 6.00 - 7.30. Ako ak by moje deti chceli byť hore do 23.00 tak majú smolu a boli by hore asi samé, to my s mužom už dávno spíme 😉
bezne chodieval o 19, teraz tak 19:30....ak sme niekde na navsteve a nestihame, tak o tej 20 najneskor. ale za to vstava o 5 🙂
My sa ukladáme do postielky okolo 20.30, ale Natka zaspinká až okolo pol desiatej, niekedy troška skôr, niekedy neskôr ..... V postielke neplačká, hrá sa, spieva si, rozpráva sa ...... až potom konečne zaspí. Má taký rituál. 😉
Ahoj. Moje deti chodia najneskôr o 20.30 - Matúško veľakrát skôr, medzi 19.30-20.00 hod., ale ráno sme veľakrát už o 6.00 hore, keď spíme do 7.00, to je zázrak. Ale poobede ľúbia spať aj 3 - 3.5 hod., nevadí im, či prší alebo je teplo. Tak sú naučení.
Rocna dcerka chodi spat medzi 19.30 - 20 a 6-rocny syn okolo 21
Emmka chodi spat okolo 19,30 - 20,00h.
Ahojte chcela by som sa spytat o kolkej davate spat vase cca 1,5 rocne deti cez leto ked je vidno do 21:00 a dlhsie.
@mizu89 do pol 9tej vynimocne do 9tej su vzdy v posteli ci je leto ci zima
Moje deti maju 2 a 5 rokov, ukladame ich naraz okolo 20:00, aj ked sa to natihane tak najneskor 20:30 zhasiname. Starsia zaspi hned, mladsia si casto rozprava alebo este pyta vodu ale aj keby bola aka cula uz v postielke ostrava. Cez obed spava 3 hodiny tak niekedy nie je dost unavena do vecera 🙂 Rano vstavame o cca 6:30-7:00. V izbe maju zavesy blackout takze vyrobime tmu aj cez leto, nemaju s tym problem. Len musime zavriet okno aby nepoculi deti ktore sa este von hraju 🙂
@mizu89 ved si kupte vonkajsie rolety alebo zavesy, ktore neprepustaju svetlo a nie je problem. Nasi (9,8,6) bez rozdielu leto-zima o 20:00 dvere zavrete, svetlo zhasnute a ticho. Mala ma 8 mesiacov, ta je tvrda najneskor o 19tstej. Kazde dieta ma vlastnu izbu. Takze sa nerusia dychanim, smrkanim, kaslanim, chrapanim, prdenim atd (slova najstarsieho 😀 😀 😀 😀 😀 )
uz uplne od malicka (tusim od nejakeho druheho mesiaca), ukladame vzdy v ten isty cas..okolo 19tej, plus minus. Najneskor vsak o 20tej je uz zhasnute a malicka spinka. Na dovolenkach ci v hoteloch samozrejem pretahujeme a velakrat ide spinkat az okolo 21tej. Po navrate domov sa ale vzdy pekne vrati do normalu.
@pragmaticka my ani na dovolenkach nepretahujeme. Akurat ak je ine casove pasmo, tak neprisposobujem lokalnemu casu. My tiez tak od narodenia. To je najlepsie, nic nemenit, mat staly rezim.
19:30-20:00. Nech mam co najskor pokoj! 😀 Vstavaju o siedmej. V izbe maju okna zatemnene, takze je jedno, ci je svetlo alebo tma.
nasa chodi vzdy o 19.00 plus minus stvrt hodinka....niekedy chodi skor ked sa vypyta cca o 18.30, bez ohladu ci je leto ci je zima, ci sme doma , alebo na dovolenke...aj keby ju nedam spat tak ona sa vypyta sama
inak, pozeram, ze Marcelko uz nema 9 mesiacov, ale 4,5 roka, tak uz sa mu asi aj spanie upravilo. 😀
Jaj baby vy ste natom veĺmy dobre mali ma 15 mesiacou a chodi spat pred pol nocou popolnoci aj o 2 rano 🙂🙂
môj malý chodí spávať teraz po časovom posune medzi pol ôsmou až ôsmou a vstáva okolo siedmej. Takže pohoda. Aj večer mám čas sa trochu zrelaxovať a ráno to neni také katastrofické vstať o siedmej 🙂 I keď by som pospala aj trochu dlhšie, ale čo už.
rocna 19.00 a starsi 5r 19.30-20.00
@mizu89 medzi 20:00-21 su najneskor v posteli bez ohladu na rocne obdobie. Otazne je,kedy zaspia. Kym boli taki mali,tak v pphode do 21bol klud (casto aj skor), u malej je to tak stale,ze najneskor okolo 21 uz spi.
No starsi je slaby spac vseobecne a teraz vi veku 6rokov,ked poobede v skolke spi (a najma vtedy), moze byt v posteli aj o 20:30, casto v skutocnosti zaspi az okolo 22-22:30..:(
A vo veku 18.m.obcas uz vynechal aj popoludnajsi spanok..
8ročný chodí medzi 20-21, výnimočne môže byť dlhšie 🙂
o 19 a skoro vždy zaspí hneď málo kedy sa stane, že o 19:30 a vstávame okolo 6-7
1 rocny, zaspava medzi 20,30-21,00 a vstava okolo 8,30-9,00, cez den jeden spanok od 13,00 do 15,00
@gabustek112 no a nechces mu trosku zmenit rezim dna? Vsak to musi byt o hubu...kedy vstava, ako spi cez den?
moj chodi spavat o pol deviatej a vstava tak 7:30.a dcera ta ma 13 a chodi spat o deviatej.proste je tak naucena.ale uvidime,ked budu prazdniny.
No on spal dnes do pol 9 a potom okolo pol 1 do 14:45:) ch ela som ale to sa neda ja ked ho dam spat o 20:00 tak do pol noci je hore

u nas bola klasika okolo 22h 🙂