icon

Obavy z očného kontaktu u 7-mesačného dieťaťa

25. dec 2024

Ahojte, mam 7 mesačne bábätko. Keď na nu zavolám, občas sa otočí, občas aj usmeje. Sama málokedy nadväzuje ocny kontakt. Vie ho nadviazať aj udržať ale proste hra sa na podložke ( dava veci do úst, hadze kadečo, stvornozkuje-este nesedi) a ja jej rozprávam a ona si stále robi svoje..málokedy na mňa zdvihne zrak a pozrie na mňa. Keď ju má manzel na rukach napríklad tiez pozera kade tade , občas sa na prihovorenie sa pozrie ale často nie alebo pozrie na sekundu dve a už si pozera kade tade. Proste mam pocit, ze sama akoby nepozera okolo seba ze kto kde je, skôr na hracky a okolie. Tiež malo zvukov vydáva. Mava obdobia(par dni) kedy si pisti a robí nejaké zvuky ale potom je viac menej ticho.
Pri kúpaní na mňa vie pozerat aj pri krmeni(už pomenej) alw pro kojeni vobec. Stalo sa párkrát ze sa pozrela alebo usmiala alw to skôr výnimočne... celkovo mam pocit takeho odpojenia od nej akoby ma nepotrebovala, len na to kojenie a ze by som ju nosila....

Strana
z2
eli60
18. apr 2025

Zmenilo sa nieco? Ako je na tom dnes?

autor
19. apr 2025

@eli60 ahoj, tak mame už 11 mesiacov. Co sa týka očného kontaktu, nadviaže ho aj ho vie z času na čas použiť, v zmysle, že niečo vidi, a pozrie na mňa, ale je to ešte málo. Ocny ko takt je stále by som povedala kratky.
Co sa týka celkového vývoja, reakcie na meno Atď. Niekedy reaguje, niekedy nie. Tak 50 na 50. Začala ukazovat prstom ale zatiaľ bez očného kontaktu. Stalo sa parkrat ze aj nadviazala ocny kontakt pri ukazovani, ale zatiaľ to je len výnimočne. Vie ukazat aká veľká narastie, tapy tapy a teraz sa jej podarilo dvakrát zamavat keď som ju učila papa... rozumie zatiaľ slabucko v zmysle, ked sa pýtam kde je ? Občas na niečo pozrie ale nie je to konzistentne. Mala chvíľku aj separacnu uzkost..týždeň mozno. Ak dačo pýtajte sa. Ibak my chodíme do centra včasnej intervencie 🙂

eli60
21. máj 2025

A co vam v tom centre povedali? Je vsetko ok ? Uz zacalo babo aj blabotat ( mama, dada a pod...)?

autor
22. máj 2025
@eli60

A co vam v tom centre povedali? Je vsetko ok ? Uz zacalo babo aj blabotat ( mama, dada a pod...)?

@eli60 blabota dačo ale ona má také že dačo robí týždeň napríklad a potom nič a potom sa to znovu objaví. Jej vývin je rizikový. Preto robíme video tréning interakci. Nie je to že zúfalé s ňou ale ani ok. Napríklad teraz mala rok. Papa už nechce dávať ale niekedy keď odíde muž do práce a zatvoria sa dvere a ja jej vravím že tstik išiel papa tak vtedy akoby zamáva. Inak napríklad rozumie keď poviem že sa ideme kúpať uteká do kúpeľne, alebo že ideme na balkón a také. Občas vie kde má nohu vlasy. Topánky prikladá k nohám že vie že tam patria..obcas niečo zopakuje po mne. Minule na balkóne som polievala kvety a keď som dopolievala zobrala fľašu a išla akože polievať kvety. Ale dačo vedela a už nevie..napríklad už nechce robiť tapusky.

tamta
23. máj 2025

Len kvôli tomu, ze v roku nechce dávať 'papa' a tlieskať, hodnotíte jej vývoj ako rizikový? 😳 Ved každé dieťa je iné preboha, nie sú cvičene opice. Dôležité je, ze rozumie, co podľa popisu rozumie na svoj vek ukážkovo.
Robíte mam pocit zo svojho zdravého dieťaťa spomalené...

eli60
23. máj 2025
@anonym_autor

@eli60 blabota dačo ale ona má také že dačo robí týždeň napríklad a potom nič a potom sa to znovu objaví. Jej vývin je rizikový. Preto robíme video tréning interakci. Nie je to že zúfalé s ňou ale ani ok. Napríklad teraz mala rok. Papa už nechce dávať ale niekedy keď odíde muž do práce a zatvoria sa dvere a ja jej vravím že tstik išiel papa tak vtedy akoby zamáva. Inak napríklad rozumie keď poviem že sa ideme kúpať uteká do kúpeľne, alebo že ideme na balkón a také. Občas vie kde má nohu vlasy. Topánky prikladá k nohám že vie že tam patria..obcas niečo zopakuje po mne. Minule na balkóne som polievala kvety a keď som dopolievala zobrala fľašu a išla akože polievať kvety. Ale dačo vedela a už nevie..napríklad už nechce robiť tapusky.

@tamta hej z vasho popisu by som povedala ze je to uplne normlane dieta, clovek nepozna samozrejme uplne vsetky detaily ale ja by som bola v klude

tamta
23. máj 2025
@eli60

@tamta hej z vasho popisu by som povedala ze je to uplne normlane dieta, clovek nepozna samozrejme uplne vsetky detaily ale ja by som bola v klude

@eli60 ano, samozrejme tiež reagujem len na základe popísaného.

jesenzima
23. máj 2025

Autorka, upokoj sa. Bábätka sú divné, správajú sa divne a úplne nie podľa našich predstáv. Moj syn ignoroval absolútne všetko, čo by mal ako bábätko robiť a vedieť, začal byť " normálny" až v 2,5 roku, keď išiel do škôlky... Fakt by si sa z neho zbláznila..

jesenzima
23. máj 2025

A ešte k tomu "papa" 😀 mne to príde veľmi vtipné vždy, keď sa mamičky rútia, že dieťa nemáva, neťapušká,ale teda mám dve deti a ani jedno to nikdy "na požiadanie" neurobilo ... Syn mi dokonca nikdy, naozaj nikdy nenapodobnil ani jediné zviera, žiadne ukazovanie prstom v knižke, úplná ignorácia. A? Nič mu nie je. Zdravý ako ryba 🙂

anonym_b01e9e
22. sep 2025
@anonym_autor

@anonym_autor prosim ako ste na tom teraz?

Strana
z2