Obe deti revú. Už nevládzem. Viete poradiť?
Ahojte,chcem vedieť ako to vy všetko zvládate.... Mám 2deti a keď neplače syn tak vyslovene reve dcéra 😠 😠 Alebo niekedy obaja 😠 😠 Včera v noci som malého už nevedela uspať a reval na celý činžiak do 23h ☹ bola som zúfala,malá nás s mužom neposlúcha a veľa si na nás dovoluje nakoľko bola vychovávaná svokrou,lebo obaja sme chodili do práce od jej 6mesiacov,... Chcem variť dám malého do beháku,tam sa vždy hrá a začne vždy revať a malá zasa kričí po ňom aby prestal a ja sa snažím jej vysvetliť nech po ňom nereve až to robí v kuse a zrevem po nej aj ja,... Sme tu vyslovene ako opice,susedom to musí ísť už dobre na nervy... Včera prišiel manžel z práce veľmi neskoro a hned som naňho spustila,že on sa nestará.Keď príde prvé sa naje aj to pri počítači všetko mu padá na zem a popritom pozerá telku,... Veľa krát som mu už deti vyslovene strčila do rúk aby aj on sa staral,ale vždy mu začali obaja plakať lebo počítač ich nezaujíma a jeho hry detské kde si stavia nejaké domčeky už vobec,... Nemám kedy navariť,poupratovať,.... Nevládzem a stracam nervy,neviem ako ďalej,... Viete mi poradiť?? ☹ 😢 😔
🙂 ahojky. tak ti poviem aj u nás to bolo tak ani som sa nemala kedy očesať. ti poviem aj som ho poslala do r... a bol by aj išiel. schudla som z toho všetkého 16kg za tri týždne! spala hod v noci a cez den hodinu.aj on pozeral a jedol. správy, to sme boli ako myši.
1.rada:prestala som tolko prať a upratovať! aj tak to máloktorý vidí
2.rada : raz do týždna prišla moja alebo priatelova matka a celé tie kopiská prádla ožehlili.
3.rada: starší, vtedy 3!!!! ročný synko to nezvládal, lebo som sa mu dovtedy venovala na 100%, a potom nič, len som
hukala, ani kojiť som nemohla, nemala som klud. tak vždy išli s ockom niekam, doslova SOM MU HO NANÚTILA.vonku nič neskazia.raz do týždna, ked prisla moja mam, inak tá mi pravidelne zachranovala prdel, venovala som sa LEN staršiemu...
4.rada: dohodli sme sa , že na postiskanie musí byť vždy čas,hocikto s hocikým, teda z našej rodiny. 🙂
5.rada: co najviac sa sama usmievať, aj na seba. tie decká to naozaj vycítia
6.rada: cez správy sme boli v kúpelni s deckami, aby sme ho nevyrušovali-pán sveta!a na večer som sa s ním
dohodla, že každý uspíme jedno dieťa. ked deti zaspia ,može si vybrať telku alebo sex so mnou. UZNALA som mu, strasne som sa premáhala pri tom, že aj on má po robote právo oddychovať. ved nás živí, ale aj ja by som sa k nemu zvalila a pomasírovala ho....ked si to rozdelíme bude sa mať na o tešiť. bohužial chlapa dostaneš len na divadlo... ☹
7.rada: žiadaj o pomoc, a nechaj si pomocť.ja som bola vždy sebestačná, už som aj teraz 😎 . každý bol zvyknutý že si
poradím sama, a až teraz mi uverili po 2 rokoch , že tú pomoc ozaj potrebujem. povedala som svokre,ktorá ma
poriadne zhukala, že jej nedvíham tel, a mne tiekli potoky potu po chrbte... ako to u nás je. a že ked to takto nepojde,
tak ho pobalím, a pošlem k nej, lebo nebudem musieť jemu robiť fool servis. samozrejme som sa usmievala
nasilu, aby to neznelo až tak teroristicky.
ok, takže je toho vela, ak uznáš- skús niečo, nemožeš byť SUPERŹENA, to žiadna nedokáže, alebo len krátky čas. neni si jediná, ktorá sa sťažuje, proste treba toho chlapa trochu upratať a zmeniť stereotypy, nič už nebude ako ked ste boli len traja. určite sa to časom utrasie, viem to podla seba. držím ti palce, daj mi vedieť.pa daska, kedykolk sa ozvi
Baby Ďakujem,... trošku som sa nad tým zasmiala,že toto mám doma 🙂 je to o nervy... Ja chápem,že to máme každá a že každá chceme aj toho muža nechať oddychnuť,no vždy je to ALE,.... Teraz odišli k mojim rodičom a čo asi také možem robiť,... Nikto za mňa neožehlí a ani neuprace,takže žehlím už od 9h a to ešte min.na 3hodky 😢 a musím upratať ten bordel a omrvinky ☹ Takže mám do večera čo robiť a to dijdu za 4hodky a muž zasa na nočnú a zajtra na ďaľšiu 😠 takže celý deň,prespí,... Toľko čo robí ani peňazí nenosí a to je skoro stále v práci 😠 😠 😠 minulý týždeň bol 2dni doma po 2mesiacoch,... Už neviem čo si mám o tom mysleť ☹ Som fakt zúfalá 😢 Nenávidím to revanie a prerastá mi to až cez hlavu a dajna11 má pravdu,že aj malej sa málo venujem,preto neposlúcha a je zlá drzá a nedá si povedať a ešte surovo aj mne rozkazuje a to má len 4roky a pokial ju ja neposlúchnem tak reve ako tur aj hodiny 😠 ☹
@mitinka ono to deti vycítia že už rodič je zameraný inde. myslela som že moja kedže je velká to pochopí...chápe to ,to ano,ale ako povedala to neznamená že sa jej to páči.tak ide radšej k naším,či ku svokre lebo tam sa jej venuju,hýčkaju ju,čo sa zasa nepáči mne,tak potom po nej kričím že ju pobalím amože tam bývať...toto stále dokola.mm je vojak a ked boli záplavy bol vkuse preč,ked je cvičenie je v kuse preč....edaj bože keby šiel na misiu na pol roka či rok...som povedala že ked sa vrati doma ´ma nenajde....ja neupratujem,iba ak ma prisť návšteva,milujem piecť.no nepečiem lebo nieje kedy...žehlím pomaly po troche,komu sa nepáči,má tiež ruky tak nech sa páči.šťastie že mm navarí.....aspon to,lebo upratať to je len tak akože povrchne...no ked som prišla z porodnice malý v kuse reval,horzné...ja ako strašidlo,mastne vlasy,zápaly prsníka...a že sa páčiť mužovi...fuj!!!a ktomu ten plač a ja som plakala tiež....to bol obraz rodinky!!
@dajna11
tak ty uz mas babatko!!! jeej blahozelam! 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂
kocky, uvedomte si, ze toto obdobie, ktore prezivate trva len nejaku 1/5 z vasho zivota..... 😅
snad vas to potesi!
moj syn ma uz absolutne nepotrebuje! jedine ze mu varim. minule tak ukazkovo vydrhol chladnicku,
uz si sam aj zehli. najprv mi to ani nenapadlo, ale sestra, ktora s nim bola v lete a zistila ze caka s pranim a zehlenim na mna ho trosku postuchla....
tak som si povedala ma pravdu, nech sa nauci domace prace a postarat sa o seba, moja nevesta mi raz bude vdacna! 🙂 🙂 🙂
cize recept: zapriahnite do povinnosti aj deti (podla veku) aj chlapov. urobte si normalne harmonogram, pripnite ho na chladnicku a nezabudnite si zaradit 2 volne vecery(popoludnia) pre seba.
Dajna tak muža vojaka ti nezávidím ja mám zasa muža záchranára 😀 ale tiež to má v náplni práce keď sa niekde niečo stane a zavolajú ho musí odísť,ale zatiaľ chvalabohu ešte sa také nič nestalo a dúfam že ani nestane ☹ To by som sa zbláznila 😢 Na rozdiel od tvojho muža ktorý aspoň navarí,tak moj iba prstom pohne na počítači ☹ Už niekedy ked si neviem rady tak aj ja plačem,ked ma nikto nevidí ☹ aspoň sa trošku upokojím 😔
Filipal máš pravdu tvoj recept som skúšala lebo viacej báb mi ho odporučilo,ale nič aj malej som robila červené a čierne body no nezabralo a keď som jej dala čierny tak revala a dúpala pol dňa 😢 Som sa skoro zbláznila 😒 rada by som niekam išla sama ale nemožem lebo malý je ako moj cecok 😀 každú chvílu prisiaty,len aby ma cítil,že som tu 😖 Snažím sa ho už odstaviť,ale šanca žiadna,... Cez deň už nekojím,respektívne velmi,veľmi málo kedy a v noci sa stále budí a len dva-tri krát potiahne a spí,tak neviem čo urobí až mliečka nebude ☹
@filipal dakujem moja 😉 😉 no vidíš ako ten čas uteká...najprv že waw som v tom a potom už je tu na svete : 😉 😉 a teda že sa dosť popnáhlal. ja sa snažím malu zatiahnuť do prác ale nejako sa tomu vymyká....teda moj mm bol odkázaný od mala na seba a teraz sa nestčím čudovať....je to pravda že treba začať od mlada....
@dajna11 presne, akoby som sa videla, ja revem , decko tiež, starší na teroristickom režime. umyla som sa len ked som išla von a o vlasoch ani nehovorím, mám teraz vela šiltačiek. 😉 ked som dostala prvú mastitídu, zachránila ma mama. druhá a tretia nenechali na seba dlho čakať. musela som pristúpiť na zastavenie mlieka. 😢 ☹ to nikdy neodpustím mm, že mi viac nepomáhal a muselo to viesť k takémuto extrému.ale moja mama musela aj chodiť do roboty a svokra... no aspon prišlaa ožehliť, ale až po4t, a to som ju musela volať! ked videla ako sa rútim do záhuby a horúčkujem, začala mi pomáhať.mlieko sme zastavovali 2mesiace!!! bola to hrôza, revala som na gynde ked mi robili prevazy, lebo mm to nevedel... bože tak to teraz prežívam znovu. aj my staviame, a nebýva doma, frflem stále, ale už možme za ním chodiť a byť všetci spolu, aj ked to vyzerá ako stahovanie cirkusu...tiež to tak robím, upratujem, ked má niekto prísť, kopy prádla už zdolávam sama postupne, alebo príde moja zlatá maminka a pustí ma aj na nákupy a moýem byť na chvílku slobodná od detí aj starostí... to je strasne fajn. idem jej zavolať.
@daska58 no ja som totiž zabudla aké to je mať male bábo....odvykla som si a potom ten rev,plače,zasa zápaly prsníkov...tiež som prestala kojiť..malý ked dostal sunar tak sa polepšil. matka nám varila,lebo mm mal maleho a ja som mala dosť sama so sebou čo robiť. tiež sme jej nosili žehliť....no teraz už pomaly to zvládam aj ja...čo treba hned to s ožehlí,ostatne počká. varím len rychlovky..najlepšie všetko spolu šup do truby 😉 😉. rodičia dosť pomáhju...plakala som aj že nemožem byť s dcekou kolko by som chcela,ked sa malý narodil tak bola skoro mesiac u našich....ja som bola neschopná......hrozné!!!!a byť doma,boli sme zvyknutý chodiť na výlety...čo teraz nepojde....no nwech už je malý aspon ročý a bude to lepšie.
zavolaj, už som jeje to povedala. aj somsipoplakala, mna totižto od casu všeeelico dojíma . starnem. chvalabohu vy so mnou. držím ti palce. ja som si svoje miesto ťažko vydobíjala a to som teda bola poriadna metelica a pristel mal čo robiť, aby ma spracoval. trvaj na svojom, my sme sa hadali skoro stále, ažkým nezrážal cestárske kužely na ceste, ked ma viezol na pohotovosť, s trrpnutím končatín.. to som mala zo zápalu. nedaj sa odradiť. s láskou reaguj, čo ako ta to stojí premáhania. zavolaj ako ste pokročili, kašli na smeti, tie sú u nás každú pol hodinu nové, asi rastú z koberca 😉
No ja som zasa dostala včera zachvat nervov a celý byt som upratala a ostával len riad a umyť tú nenormálne špinavú zem 😒 takže v tom záchvate som mužovi kázala,aby okamžite tú zem umyl a dal do poriadku ten riad kým ja sa s malým vrátim a odišla som s ním von 😀 😀 Bola som na seba pyšná a utekala som preč 😀 😀 Prišla som ked odchádzal do roboty a všetko ako lusk 😲 😀 😀 😀 Tak som sa čudovala,že som mu povedala,aby si to zapamatal a bude to robiť pravidelne 😀 😀
@mitinka nehnevaj sa na mna, ze sem vpadnem, ved mam len jedno dieta, ale dost ma sokuje to zehlenie....baby to preco tolko casu zabijate? ulahci si to...ja zehlim len muzove kosele, par kusov do tyzdna, inak nic! prve mesiace maleho veci, teraz nic! moja mamina nas s bratom mala do roka....snazila sa byt super zenou, tj.cely zivot drela a drela....ja som ju musela v puberte odnaucit zehlis vsetko, lebo uz ma nebavilo pomahat jej - travit 4 hod cez leto nad zehlickou....ja mam rada vonave naskladane pradlo, ale ked ho pedantne povesam, tak po vysuseni je zrele na poskladanie a tricka na vesiak a hotovo....nedavam avivaz, len trochu octu miesto nej do pracky a pradlo je jemnucke a vonia ako prasok.
a ak ti maly reve a nemas klud ani na to vesanie, supni ho do satky, alebo manduce, to je super pomoc, ruky volne, dieta kuka, drieme, este aj starsie bude v klude, lebo bude klud.....
ale nie klokanku, to nie je dobre na detsky chrbat a ani na tvoj, to ti odide chrbat, ergonomicke nosice su site tak, aby chrbat odlahcili, takze mozem nosit aj ja so znicenymi klbami.
rada by som ti poradila, ale neviem, ako pisem, mam jedneho, ale asi vyda za dvoch - od narodenia zaspaval o 00.30 v noci, stale cucal mlieko, cez den spal 2 x 30 min a dost, takze som tiez musela eliminovat domace prace.....a utieranie prachu - no ked si spomeniem, proste nemam cas a hotovo...
a manzel by mal pomahat, ale to tazko vysvetlis, hlavne ked je vela v praci,..... ten moj napr.robi 8 hod a hotovo a mala som co robit aby pochopil, ze ma pomahat lebo podla neho som na materskej a on zaraba, ja sa mam starat....ked som mu vypocitala kolko maly spi a ze som na nohach vo dne v noci - 16-20 hod denne - lebo maly fakt nespaval, tak potom postupne sklapol a stara sa.....
drzim ti palce...tiez sa citim v obchode, ked sa sama dostanem na nakup ako na dovolenke 😀
@mamutka nevadí v pohode 😉 ale rada je veľká pomoc ja som to čo píšeš absolvovala keď som mala dcéru malú a pred tým ako sa malý narodil som prala jeho vecičky a dohodla som sa s mužom,že si kúpim novú žehličku tak som za ňu vytreskla 100eur 😅 a je teraz ,,doma" u svokrovcov a ja teraz žehlím s inou,.... Ale od malého som znovu začala žehliť a celkom sa mi to prádlo páči ožehlené 😀 Žehlím raz za týždeň a s nechuťou ale výsledok mi stojí za to 😅 Dnes mi mm veľmi pomohol 😕 Zobral oboch k svokre 😝 a ja som mala skoro celý deň pre seba 😀 a upiekla som koláč ktorý som našla na MB ale je super a bol rýchly 😉 mňam mňam 😀 tak som si ,,trochu" oddychla ale ja neviem len tak relaxovať ☹ tak som piekla baví ma to keď mám komu 🙂 a hlavne keď viem,že bude chutiť 😉 Len škoda,že zajtra má zasa rannú,potom nočńu a hneď ráno ide zasa do práce a odtiaľ zasa do nočnej a príde vlastne až v sobotu ráno 😠 ☹ 😢 takže nič moc ☹
@mitinka jaaaj aj u nas podobne...jednoducho ma prestalo srat (ospravedlnujem sa za vyraz), ako to u nas vyzera. takze upratujem, ked je cas a chut...
mm je v praci od vidm do nevidim, doma iba cez vikendy aj to samozrejme potrebuje cas aj pre seba...tiez mi chvilu trvalo, kym so to pochopila, ale je to tak, ved v praci nelezia na boku a nepiju kavicku...dost mi to pomohlo a teraz na neho nebyvam az taka nevrla, aj ked sa stane 😅
zistila som, ze najlepsie je nam s deckami mimo domu...chodime do materskeho centra, vela casu travime vonku...najhorsie dni su, ked sme iba doma...nastastie sme v dome, takze nasi susedia az take rodeo nemaju, ale sme inac prava talianska rodina...
no a mam stastie, ze mam sestru vysokoskolacku, co studuje v Ba, tak mi chodi obcas pomoct, vie sa s deckami perfektne zahrat a aj mama raz a dva tri mesiace pride, alebo zbalim decka a ideme my k nej, lebo byva 300km daleko...
co nam este pomaha...su nase macicky...starsieho kocura sme donedavna mali v dome, teraz uz mame aj malu macicku a su vystahovani do garaze, ale zvieratko dokaze tiez urobit divy s detickami, staraju sa o nich, sypu granule, vodicku, hladkaju...
@sirinka ja som zistila to isté,... 😀 😀 tiež nám je super vonku,len nechcem chodiť tak strašne ďaleko aby som zvládala potom celý deň,inak by som padla ako kabela rovno do postele 😀 😀 😀 rada sa prechádzam sama s malým alebo aj s dcérou keď je doma,niekedy cez týždeň si ju berie aj svokra na dedinu tam jej je super má tam kamarátky aj spolužiačky zo školky a má výbeh z domu 🙂 tu jej ho nedám a je na to zvyknutá od narodenia 😒 cez týždeň si ju brávajú zasa moji rodičia a tak to kombinujeme,lebo fakt sa to nedá s ňou ☹ ale ked je mm doma tak ju mám rada doma a ideme hoci kam... 🙂
@mitinka tak ta moja krasavica do skolky nechodi...nikoho tu nemam z rodiny, svokrovci su tiez 100km...iba jednu susedu mame taku zlatu, ona ju niekedy zoberie k sebe, vencia jej psov...inac si musim poradit ako viem, to zachvilku sa este rozrastieme 😝 aspon ze mam auto, a teda vylety mozeme v pohode absolvovat...
@sirinka Tak aspoň,že máš auto 😀 ja auto nemám,šoferák mám ale nechcem šoférovať bojim sa toho a hlavne tých bláznov na cestách ☹ ani moja malá nechodí,lebo stále je chorá,ale aspoň od decembra mi ju imunológ dohodil do sanatória a to mám kúsok z domu takže aspoň,tam pojde do 17h 😉 Teraz je zasa u svokrovcov takže mám kľud ale zasa aby som to nemala až také ľahké,tak malý je za dvoch čertíkov ☹ a stále vymýšla 😅
boze, to sa strasne zle cita...teda ja mam 2 deti, ale takto pesimisticky ten zivot neberiem... nastastie mam mm, ktory mi pomaha, kde sa da...ale cez prazdniny som si vyskusala s nimi zivot o samote, bola som s nimi 3 tyzdne sama na chalupe a dalo sa to zvladnut...dokonca som s si nimi kazde poobedie hodinku pospala (to preto, ze tam nemame net 😀 )...a mala som aj poriadok aj navarene...take it easy..
Mne malá tiež nespáva,iba v školke do ktorej teraz nechodí ☹ Nedávam ju spať,pretože má toľko energie,že nevie čo s ňou 😖 Potom večer chodí o pol noci spať a daľšiu hodinu ju naháňame po postielke 😠 Takže ju neuspávam a malý spí 3krát za deň niekedy 2krát ako kedy je unavený.... Keby nebola taká zlá,ale pomáhala mi a trošku to chápala bolo by super,ale ona je úplný opak ☹ Dnes doma nebola a všetko fajn,mala som čas na malého aj navariť,v pohode ho okúpať a uspať 🙂 no keby bola doma,tak si ani ,,neprdnem" 😝 fúúúúúúj 😀
@mitinka ale ved ona nie je zla, mozno len prilis temperamentna a mozno je v tom aj ziarlivost...u nas vela konfliktov pramenilo prave z toho...uz sa to pomaly upokojuje, lebo sa zacinaju trosku spolu hrat 😎 napriklad ked varim, ony dve vytiahnu ostatne hrnce a varia tiez, trepu s varechami, hluk je, ale co...aspon som zapracovala na tom, ze uz dokazu tie hrnce po sebe aj nasukat naspat do skrinky...
inak mne klarka nespi vobec a mala uz iba raz denne asi hodinu-hodinu a pol...inac tiez maju vecer problem zaspat a to pri ich tempe chcem aby o osmej uz sli do postele...
No veď je žiarlivá,ale až poriadne,pretože od začiatku je len ona a nikto viac a zrazu prišiel syn a konec ☹ A ako začala plakať,keď sme jej oznámili,že bude asi braček alebo sestrička také žalostné 😅 ale musí sa naučiť že je to jej brat a dá sa s ním hrať a nieje to len bábika do ktorej kopa a láme jej ruky ako to niekedy sa snaží robiť malému keď plače,aby bola stredobodom pozornosti stále len ona a jeho nech si nevšímam,.... Takže dúfam,že to pochopí a budú sa mať rady ako my s bratom 😝 a nie ako niektorý čo sa priam šklbú a neviem čo 😠 Len keby už mal malinký aspoň 2roky 😒 Ale nech je ešte takýto a ja si ho veľmi užívam,nakoľko malú som si vobec a utekala som do práce ☹ a teraz už viac mi nedovolia mať cisarsky,lebo že len 2,.... 😒 Tak si Timuška užívam 🙂
No mňa v porodnici dr upozornil,že len dva,pretože je tam už veľké riziko roztrhania maternice pri zvačšovaní,ako bude dieta rásť ☹ alebo može nastať krvácanie alebo možem na stole umreť a tak 😖 tak to neriskujem ☹ ale po nejakých 6rokoch by som sa ešte dala nahovoriť 😀
rozmýšlala som nad tým,že podebatujem s mojim dr... len ešte som nebola po šestonedelí na kontrole 😲 😔 nemá mi kto malého varovať a stále si hovorím,tak a teraz už zavolám a nič a teraz už určite a nič a už je to 8mesiacov a nemám kedy a nemá kto varovať ☹
@sirinka
@mitinka
mne Matko tiez nie vzdy zaspi (ked si rano dlhsie pospi)...ale je zatvoreny v izbicke, ma zatiahnute zavesy a je tichucko, aby nezobudil sestricku a moze si citat, alebo sa hrat v posteli s autickom...dohodli sme sa, ze ked bude tichucko, nemusi spinkat 😉 ale vacsinou z nudy zaspi..
ale si myslim baby, ze to ani u vas nie je take zle, ked uz jedna ma na tretie "zarobene" a druha nad tretim uvazuje 😉 , ze?? ja teraz o tretom nechcem ani pocut, jedine ze by mi spadlo z neba ako 1,5rocne..som rada, ze uz Saska nie je babo, ze uz si spolu potrkotame, ze sa s Matkom zahraju...

@mitinka juj no moja veru to nieje med lízať.ja mám sice prvu už velku,má skoro 10r.ale teda papulu má riadnu.tiež sa o nu starali moji rodičia,talže nič nemusela a teraz ked by som jej pomoc uvitala tak neochota!! papuluje,je drzá! ja nemám na nu tolko času ked je tu bábo,to jej vadí,vyčíta mi to. manžel tiež v práci,a ked nie tak na stavbe-viem že stavia pre nás,ale občas treba vypnuť no nie? ja to rieším tak že nechám deti u našich a idem na nakupy,alebo sa pohídam s mužom a potom je pri deckách a ja si idem von....aj ked len do obchodu kde som veeeeeeeeeeeeeelmi dlho🙂)))treba vypnuť,oddýchnuť si. dlho som aj ja mala doma pokoj a klud a teraz bábo...v noci hore,nevyspatá a ako ja lubim spať!!!no byť matka nieje lahké...ako vraví moj mm o mužoch🙂))