icon

Očkovanie a zmena správania dieťaťa.

simona92101
18. aug 2019

Ahojte,rada by som sa spytala ci ma niektora mamina skusenost,ze po prvom ockovani sa jej dietatko uplne zmenilo.nasa mala sa z usmievaveho prosperujuceho drobca ktore pekne spinka zmenila na neutisitelny uzlik nervov,prestala papat,v noci spavala kedysi aj do 5 rana vkuse a cez den sa pekne zahrala,aj v kociku povozila,pospinkala.teraz nonstop hore aj v noci aj cez den,doslova odpadava od unavy,ale ani za boha zaspinkat,ak uz tak s obrovskym krikom zaspi na max 30 minut,a s krikom sa zobudi,na vsetko reaguje s placom,stolica riedla zelena smradlava,papa malinko.uz som zufala,vsetci sme vycerpani,ale hlavne aj na malej vidim ze jej neni dobre. Tento stav trva od ockovania presne 2 tyzdne a stale sa to zhorsuje.
Stretol sa s tym niekto?zlepsi sa to?ako postupovat?zajtra idem na konzultaciu k pediatricke.
Tie mamicky,ktore sa s tym nestretli a chceli by ma hejtovat ze to zvalujem na ockovanie,sa prosim zdrzte komentarov, som za ockovanie ale uz som zufala.
Dakujem pekne

sonik2013
18. aug 2019

@saluda dakujem, dufam, ze ano. ja som tiez po velmi dlhej uvahe volila kompromis s manzelom, ja som bola skor proti, pre mna je to len biznis, no clovek sa boji, co ak.. vela sa cestuje atd. mam otazocku: nam dr hovorila, ze kedze davame az takto neskoro ockovat, tak prevenar stihne iba 2 davky, 3. sa nestihne. a hexacimu (rozhodli sme sa pre tuto vakcinu) stihne taktiez dve a tretia davka sa musi rozdelit na hepatitidu a tych zvysnych 5 chorob samostatne. Aj vam tak hovorili? bolo tolko info v ten den, ze som este nestihla opytat, ze preco. dakujem, drzim palce takisto, nech je vsetko bez akychkolvek nasledkov

sonik2013
18. aug 2019

@sonik2013 este dodam, ze mi rodicia dnes doniesli pre malu prirodne kvapky na lepsie zaspavanie, netusila som, ze take vobec existuje. mala mi zaspalafo 10 min

haanovajana
18. aug 2019

@simona92101 neboli ju usko?

saluda
18. aug 2019

@sonik2013 neviem, naša dr. este toto neriešila, že kde či a koľko. Nejak to vyplynulo, že sme začali tak neskoro a sama dr. mi navrhla rozdeliť vakcíny, nedavat do oboch nožičiek naraz. Práve v sekunde, keď som jej to chcela navrhnúť ja 🙂. V tom prípade to máme s časom ešte viac natesno ako vy. Popravde, je mi jedno, ci stihneme iba 2, lebo tu tretiu beriem iba ako takú zichrovaciu

sonik2013
18. aug 2019

@saluda jasne, dakujem za info, ja len, ci nahodou neviete. ja som inak tiez chcela dat oddelene, no nakoniec ma prehovorili, ze naraz. ze ak bude mat daku reakciu, rozdelime 2. ockovanie. po vecernom mrnkani a tom, ze sa nemohla postavit doslova na nohy, som to olutovala

saluda
18. aug 2019

@sonik2013 ja by som už asi očkovať vo vašom prípade nedala, bála by som sa. Prvú dávku vraj deti zvládajú najlepsie

petulkahu
19. aug 2019

@sonik2013 ahoj prosim ake kvapky to su?

derdia
19. aug 2019

Ja ti poviem len tak možno pre upokojenie...nám očkovanie odkladali kôli chorobe...a neuveríš presne v deň,keď mala byť očkovania (ale nebola)nevedela zaspať, a zaspala až okolo 23tej ....s revom a nervózna...a bolo to tak asi mesiac az dva...ona sa nastavovali na jeden spánok cez deň a ja som si myslela,že keď spinká do pol štvrtej tak môže ísť spinkať aj o desiatej...nebolo to tak ....poradili mi tu baby davat ju spinkať tak ako vždy teda o 20:15 až 20:25 a upravilo sa to krásne...takže keby ju v ten deň ockoju dusovala by som sa že to URCITE je z očkovania....

simona92101
autor
19. aug 2019

@sonik2013 ake su to prosim kvapky?

derdia
19. aug 2019

A ešte jedna vec..ockovanie je ochrana...skús svoje dieťa neockovat a vystavujeme ho denne denne riziku,že ho zabije sarlach,alebo mums alebo všetko to ostatné...takže riziko je tak či tak...a pri všetkom...či pri bicyklovaní,v aute, na plavárni...netreba počúvať zastankyne neockovania.....teraz sa moc okolo všetkého drista a vypisuje...treba porozmýšľať nad tým,že vďaka očkovaniu už nemáme epidémie sarlachu,tuberkulózy,osýpok atď....

simona92101
autor
19. aug 2019

@derdia ja netvrdim ze to musi byt z ockovania,ale je to brutalna zmena dietata a je to od toho datumu.niesom proti ockovaniu ale je pravda ze do tak maleho telicka a organizmu je to naraz velmi velke mnozstvo vakcin a priznajme si ze tie choroby su riadne sracky a nevieme ako to na kazde vplyva.niekto horuckuje,niekto ani nevie ze sa cosi dialo ..ale je to velmi velka zmena za tak kratky cas.plus to ze odmietala jest,doma som ju vazila a schudla.
@haanovajana nemyslim si ze ju boli brusko,mlieko uz ma 3 mesiace rovnaku znacku,kakanie sme mali ako tak pod kontrolou,teraz to z nej musim doslova vytlacit,ale pri masazi sa usmieva a aj poprdka.prikrmy papa par dni ale to su take 2-3 lyzicky,viac nespapa.

simona92101
autor
19. aug 2019

@lasskonka kristepane 😲 nech mi nikto nehovori ze v tych vakcinach je riadny hnoj ked toto dokaze sposobit

lanvinka
Odpoveď bola odstránená
ludinka
19. aug 2019

@simona92101 druhé očkovanie nemusíš absolvovať o šesť týždňov, dá sa to určite posunúť, a vakcíny môžeš rozdeliť na dva krát. Je to tvoje dieta nikto ťa nemôže si ničoho nútiť. Ja som pri druhom dieťati tiež dlho odkladala a dávala postupne po jednej inekcii. Najskôr hexu a o šesť týždňov pneumokoky.

tatinka
19. aug 2019

@simona92101 ahoj, u nas po druhom ockovani syn zacal nozicky tahat k brusku ako chrobacik a neustale otvarat a zatvarat rucicky,do vtedymto nerobil Nikdy,s muzom sme si pozerali aj videa co si tocime na mobil od synovho narodeniama na ziadnom nic take nerobil,navyse hned po ockovani sa skoncilo v nemocke na infuzkach,prijimacia lekarka skonstatovala,ze to j z ockovania pravdepodobne,nasa pedina ze isto nie , mame uz 13 mesiacov,rucicky zatial bez zmeny a nozicky sa po troske lepsia,dalsie ockovania sme odmietli,netvrdim,ze ockovanie to sposobilo ale tvrdim ,ze je to spustac toho co sa potom udialo kedze ockovania velmi zasahuju do centralnej nervovej s.,teraz uz i pedina hovori ,ze sa to tym zrejme spustilo ale i tak ona je za ockovanie nasho sna,taktiez nejdem pisat aby rodicia neockovali svoje deti,ale som zastancom dobrovolnosti ockovania ....my uz ockovat nedame.. .zelam sprqvne rozhodnutie ohladne ockovania a hlavne nech je dietatko v poriadku a zdravucke bez ohladu na to,ci ockovat das alebo nie....vsetko dobre zelam🌹🌻🌹

vikusjk
19. aug 2019

@simona92101 doslova presne ako u nasej malej. Po prvom ockovani mi do nedoslo. Po druhom som sa pytala dr na neziaduce ucinky a povedala, ze je to z ockovania. Tretiu davlu som iz malej nedala a dodnes neockujeme. Moja ma uz 7.

sonik2013
19. aug 2019

@simona92101 pediakid sirup pro snad e usinani

sonik2013
19. aug 2019

@simona92101 pediakid sirup pro snadne usinani

bubulili
19. aug 2019

@simona92101 ahoj, bohužiaľ môže to byť z očkovania. Je dosť veľa mamičiek, ktoré majú tento problém. U nás maličká suvisle plakala niekoľko dní, ja som o tom nič nevedela, až po čase googlenia som zistila, že to môže ovplyvniť aj trávenie. Pred tým dieťa nemalo žiaden problém. Malej imunitný systém to spracoval, ale už sme očkovať nedali. Moja lekárka to akceptuje, hovorila, že mala viac nežiadúcich účinkov, že asi "zlá šarža". Vdaka Bohu je malá zdravá. Skús si tu nájsť skupinu o neockovaní, je tam kopec ľudí s nežiaducimi účinkami, radi ti pomôžu.

leonka10
19. aug 2019

@saluda my tak isto. Syn po ockovani sa zastavil v psychickom vyvine v 15.mesiaci. od narodenia to bol des. Plac, nervozita a spanok minimalny...ale po 15.mesiaci to bolo este horsie. V noci bol hore aj 20x 😦 teraz ma 3roky a reč nabieha velmi pomaly...

sonik2013
19. aug 2019

@petulkahu pediakid sirup pro snadne usinani

saluda
19. aug 2019

@leonka10 nas to mal po MMR

haanovajana
20. aug 2019

Poo ockovani tiez sme mali problemy.

simona92101
autor
20. aug 2019

@bubulili ja som sa pytala doktorky a vraj to urcite z ockovania byt nemoze.inu odpoved som ani necakala...

jenny257
20. aug 2019

@simona92101 radi to tutlaju aby rodičia normálne ockovali

petulkahu
20. aug 2019

@sonik2013 dakujem 😊

katuskakl
29. sep 2019

@saluda vedeli by ste mi povedať názov homeopatik? Máme rovnaký problém ako píše pani. Ale nemá horúčky ani stolicu ani nechuť do jedla. Na 4 deň po očkovaní sa zmenil o 180 stupňov.

majusska202
29. sep 2019

@simona92101 ja mám asi takú skúsenosť chlapec mi bol od narodenia živý. No čo nastalo po očkovaní druhom bol amen. Od narodenia spaval celú noc ale cez deň nespal vobec. Akceptovala som to lenže u nás po druhom očkovaní nastal taký stav. On prestal spať aj v noci. V noci sme bývali 5-6 hodín hore a o 6 vyspatý. A Max si pospal na obed 20 min. Keď sme.mu to zrátali tak za celý Max spal 5 hodín. Nikto nám s stým nepomohol ono sa to nejak ustálili alebo sme ho naučili či a ako.

saluda
30. sep 2019

@katuskakl fuuuha, to neviem, musim pogooglit. Dnes práve ideme, zíde sa

lucylka25
30. sep 2019

@simona92101 A uz ste robili homeopaticky detox po ockovani z ockovacich latok, na ktore bola ockovana? Treba tam vybrat homeopatikum presne na mieru na problemy, ktore vznikli po ockovani a potom podat homeopatikum z danej ockovacej latky v niekolkych riedeniach. Ak ste ockovali dve vakciny, tak obidve postupne. Idealne by bolo zacat s detoxom co najskor, aby problemy nepresli do hlbsej patologie. Profesionalneho homeopata si najdete tu: www.komorahomeopatov.sk