Očkovanie bábätka do 1 roka

smajluska
18. apr 2020

Maminky dali ste svoje deticky do 1 roka zaockovat? Iba povinne ockovanie alebo aj nepovinne? Alebo ste nedali vobec deticky zaockovat? Mam z toho strach. Dakujem za odpovede.

kikidee
18. apr 2020

A z coho konkretne mas strach?

veronika4495
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
smajluska
autor
18. apr 2020

Mne jeden znamy povedal, ze jeho znama dala zaockovat babatko a ze jej zomrelo. Z toho mam strach. Aj z vedlajsich ucinkov, ktore sa mozu prejavit.

majklname
18. apr 2020

@smajluska mohlo sa to stať nikto to nemoze vylucit. Telo si vytvara protilátky na virusy na ktore sa vlastne ockuje. Ak babo malo problém vytvorit protilátky na vakcinu muselo mat slabu imunitu. My sme dali ockovat, uz aj druhé pre očkovanie mame za sebou a vsetko ok. Kazde dieta ma inu reakciu na vakcinu.

kikidee
18. apr 2020

Ja by som ti poradila takto- strach, to je dezinformovanost. Nevies do coho ides, tak sa bojis. Skus si nastudovat nieco o vakcinach, vedlajsich ucinkoch, pripadnych tazkostiach po ockovani..a zisti, ci sa viac bojis toho, alebo chorob, proti ktorym sa ockuje. na zaklade toho sa rozhodni, ci das alebo nedas ockovat. Vedlajsie ucinky sa mozu prejavit, ale aj nemusia...dopredu nezistis, ale mala by si o nich nieco vediet, aby si pripadne potom mohla reagovat..

ruzasipova
19. apr 2020

@smajluska Aj ked som bola rozhodnuta pre ockovanie, precitala som si, voci comu davam dieta zaockovat. Co ma presvedcilo, ze radsej budem dufat v dobry priebeh po ockovani ako nedat vobec. Tie choroby voci ktorym sa ockuje, su naozaj vazne.

00ivi00
19. apr 2020

Aj nás čaká prvé očkovanie a nie som s tým vôbec stotožnená...a hlavne aj na také choroby čo zabíjali deti v 19 st. alebo na choroby ktoré deti vznikli kvôli zlej hygiene alebo skôr kvôli životu bez hygieny, čo už v tejto dobe neexistuje , no študujem si o tom čo môžem a zrejme si dieťa zaočkovať nedám.. A k tomu koľko je tých vakcín behom prvého roka no otras.. Čítala som si už viaceré prípady keď deti dostali cukrovky po očkovaní atď..

ruzasipova
20. apr 2020

@00ivi00 To ze sa to masivne vyskytovalo v 19st neznamena ze sa to nevyskytuje aj teraz. Lebo s plosnou vakcinaciou sa prestava az ked sa dana choroba dostane pod nejaky percentil chorych ludi voci zdravym. Takze kym sa na danu chorobu ockuje, stale sa vyskytuje.