Od akého veku dokázalo dieťa spať same v izbe?
Prosim skusenosti mamiciek 5-6 rocnych deti v akom veku , resp.od akeho veku dokazali Vase deturecne zaspavat/ spat v izbe same. V rodine mame takmer 6 rocne dieta, ktore nedokaze same zaspat v izbe, i ked zaspi a Vy odidete z izby po chvilke pride za Vami, vraciate sa do izby aby dieta zaspalo inak spinkat, ani lezat nebude pokial v miestnosti nie ste.
@korytnacka1 dcera ako 3 rocna ( teraz ma 8) a syn ako 2 rocny ( teraz ma 3). Ucila som ich od roka, ulozila som ich do postielky s tym, ze zachvilocku pridem, po tyzdni si zvykli a uz zaspavali same. To mali este postielku pri nas v spalni. Ked mali dcera 3 a syn 2 roky sme ich dali spinkat do ich izbicky, kde zaspavaju samy. Precitam rozpravku, zhasinam a odchadzam. Netrapili sme sa vobec s uspavanim.
@korytnacka1
Syn od 4,5 roka vlastna izba ale prakticky od 2,5 roka chodil sam spavat do nasej spalne.
Moj malý má 16 mesiacov a od roka spí sám vo svojej izbe a aj sám zaspáva 😊 Prerábali sme bytík a rovno sme ho dali už do svojej izbičky a v pohode si zvykol, sám sa pýta spinkať do postieľky. 😊
Malu sme dali ako skoro 4 rocnu do svojej izby fungujeme tak ze sa precita rozpravka zhasnem svetlo,zapinam mini lampu a odchadzam...obcas v noci cestuje(podla mna o tom ani nevie)kedze sa postavim bez slova ju otocim naspat do izby zakryjem a odidem...zvykla si na to ,ale vela krat chce spat s nami co sa ani necudujem kedze ked ide k otcovi na vikend spavaju spolu
@korytnacka1 sestra ma 9 rocneho syna a ten ma doteraz problem zaspat sam v izbe. 100x pride, ze nevie zaspat. Neviem vam poradit, podla mna bolo potrebne ovela skor začať opatrenia, alebo je to povahou dietata?
zalezi od dietata. Kazde je ine. Nasa zaspava sama od 2. Ale stale sa zobudi a cup cup uz je pri nas a to ma uz 3.
moje deti vo veku 6 a 4 roky. u nás bol dôvod ten, že sme sa presťahovali, dievčatá mali svoju izbu - spoločnú....dovtedy sme dokonca spali v jednej posteli....😒
Naše tak obe fungovali od 9 mesiacov a od prvej noci boli v pohode. Prečíta sa rozprávka, rozlúčime sa a hotovo. Cupitanie do obývačky máme aj my, ale nie z dôvodu strachu, alebo, že nechcú byť samé v izbe.
Od 9m... u nas zas opacne..pri nas spat nechcel...vyzadoval si to aby bol sam, svoj pokoj, nik ho nerusil 🙂
@korytnacka1 moj mal 6rokov a tiez spi so mnou, kym sam nebude chciet ist vedla, tak nevydim dovod preco ho vyhanat ...🙂 ... nepoznam pubertaka, ktory by chcel spat s mamou :D vyrastu a odidu, dovtedy si uzivajme ich pritomnost
@korytnacka1 o žasnem,že niektoré rovno nenapísali,že ich detičky spali samé odkedy došli rovno z pôrodnice domov😎
náš ako 6 r.....vtedy už bol na to naozaj pripravený,a sám chcel.....ak by nechcel,doteraz by sme spali v 1 miestnosti a čo????
ani vaše dieťa nebude spať s vami do 18 stky,o to sa nebojte😉
@anickadusicka13 to sme sa dohodli,že sme napísali skoro to isté?😉
@snehuuulienka hehe, nedohodli, ale asi to uz tak bude 🙂 mne pride aj v 9mesiacoch prilis skoro ... ved aj 3 rocne deti vatsinou nechcu ostavat vo skolke, lebo chcu citit mamku, ci ocka pri sebe, a osobne si myslim, ze rovnake je to aj so spankom, kedy je to dieta bezbranne ... ale naucit, ci priviknut sa da na vsetko, zalezi na rodicoch a na tom ako vnimaju svoje dieta ...
@anickadusicka13 úprimne neviem si to ani len predstaviť,aby moje tak malinké bábo spalo samé v inej izbe.Viem,že to prišlo opäť len zo západu,tak prosím.....ja sa s tým nestotožňujem....nevedela by som to takto praktizovať
@korytnacka1, to je individualne, aj od narodenia. My se odisli zo spalne, ked mala dcerka 18 mesiacov, lebo ona nas vyckaval, kym ideme spat, spala srasne zle. A ked mala 3 roky, isla do vlastnej izbicky, kde ma dospelacku postel. Isla tam s radostou. Kazde dieta je ine. Nemozes porovnavat. Poznam aj take, co 10 - 11 rocne nechcu odist zo spalne.
@snehuuulienka vela zien odlozii babo vedla, koli muzovi, lebo .... viem, ze kamratka, tak musela tiez dat spat od 9 mesiacov, vedla, lebo muz tak chcel, aby ju mal iba pre seba na noc... a dieta, ked vedelo chodit, tak zislo z postele aj s vankusom a zaspalo pred rodicovskou spalnou na zemi s vankusom pod hlavou ,,,, ako ked som videla tu fotku, tak mi bolo velmi smutno :( a navyse, dnes su deti so vseliakymi poruchami spravania, ktore mozu vyst najavo neskor, v takomto pripade by bolo nasilne odstahovanie dietata do svojej spalne asi traumatizujuce pre to dieta.
@korytnacka1 mam 6,5 rocneho, ktory az teraz vie prijat to, ze niekto je pri nom pocas zaspavania a potom odide (dovtedy sme sa museli vratit znova uspat) , no aj tak pocas noci je s nim ocino v izbe (ja som s malinkym v spalni). Verim tomu, ze sa pomaly blizime aj do fazy samostatneho spania, ale netlacime na to, nevadi nam to, nase manzelstvo tym netrpi a my tiez nie ;)
@korytnacka1 ako 3 rocny, teraz bude mat 5, aj tak chodi v noci spat k nam, tak som zvedava kedy ho to prejde 🙂
dvaja chlapci nejaky ten mesiac (teda 3) po prvom roku. Mladsi uplne bez problemov. Je spachtos. Za starsim sme museli vela krat chodit, spavat s nim... az do vyse 3r. Starsi za nami obcas skoro rano pride, alebo ked je treba spime pri nich v detskej. Urcite to nie je take, ze deti su vo svojej izbe a my v spalni a ani o nich nevieme. Kazdu chvilku chori, idu zubky, brusko, nespia z ineho dovodu...tak sme pri nich
Moj ma sice 3.5 roka ale vo vlastnej izbe bol od 2 mesiacov a zaspava sam od 7 mesiacov. Sem ta ma obdobie ze s nim musime zaspat ale tak to je 2x do mesiaca a v noci ked sa zobudi pride sem tam k nam do postele.
V 7mich mesiacoch nas vysachoval postupne zo spalne, lebo sa budil na kazde nase prevalenie sa na druhy bok. A od 11 mesiacov spava sam v izbicke. Prebehlo to bez problemov, kedze sa vlastne zmenila len miestnost, kde spinkal. Podla mna to zavisi od povahy dietata.
@miriam11 ma diagnostikovanu hyperkinericku poruchu aktivity a pozornosti, pracuje sa na na dalsej diagnostike nakolko je podozrenie na poruchy zo spektra PAS
@snehuuulienka
@anickadusicka13 Ach zeny. Treba si uvedomiť,ze nikto neuprednostnil muza pred dieťaťom,vyhnal dieta a ani nič neprišlo "zo zapadu" len preto lebo niekomu vyhovuje jedno a inemu druhé. 😉
Nas syn spával s nami cca do roka v jednej izbe,spali sme vsetci spolu, ked sme doprerabali dostal vlastnu izbu, nemal s tým absolútne ziadny problem,nikto ho nevyhnal, bol a je tam spokojný. Dcerka s nami spala do 3.mesiacov ano do 3.mesiacov. Potom sme vyskúšali zlozit postielku a začala spávať s bracekom v detskej izbe. Tiež nebol žiadny problem. Keby sa jej to nepáčilo alebo iné tak samozrejme spi s nami naďalej. A to neznamená,ze dodnes nepridu alebo sami nepovieme,ze idú spať spolu s nami.
Fakt mam rada tieto reci typu-"ked nedojcis do aspon 3-5rokov,nenosis, nespis s detmi do puberty tak si ich odlozila a di krkavcia mater"....Ale co som mohla cakat od "dokonalých matiek na MK".😊😉
@anickadusicka13 vobec nevadi, ze zaspava za pritomnosti matky no akonahle mama odide z izby vstane aj on, akoby stale "daval pozor" ci niekto v izbe je. Na poslednom vysetreni bolo povedane, ze to nie je normalne, ze uz by dieta ked uz nedokaze same zaspat aby aspon samo v tej izbe spalo, resp. spava v jednej izbe spolu s mamou, ktora do tej izby tak ci inak spat ide no o nieco neskor ako dieta. Dieta si vyzaduje celo dennu starostlivost kedze mu treba "byt stale za zadkom") a mama by si aspon vecer rada trochu oddychla
Ja mam 9-rocneho syna, ktoreho musime uspavat a ked tuho nespi, tak vzdy pride a pritom ako 6-rocny uz spaval sam, lebo chcel, ale potom sa to vsetko zmenilo, cim je starsi, tak tym je to horsie. Zacal sa bat tmy, svieti mu aj svetielko, ale nefunguje nic. Dcera ma 7 rokov, tu uspime a spi sama. Ja si stale myslim, ze to potrebuje cas, hlavne pre citlivejsie deti. MNe to osobne nevadi, len manzelovi.
@korytnacka1
@miriam11 hyperkineticku poruchu aktivity a pozornosti. Mozem spomenut, ze ked bol mensi vedel zaspat v izbe aj sam, napr.mama odbehla povesat pradlo a ked sa vratila do izby maly uz spinkal, nebyvalo to takto vzdy. Drobec na obed,poobede nespava (i ked je unaveny). Po celom dni, ked uz je clovek dost vycerpany by si rad oddychol aspon tu 1 hodinku ked uz dieta spinka
Starší po roku presne si už nespomeniem, na izbu bol naučený odmalička a zaspával sám- nebál sa. Vedel že keď sa zobudí maminka príde. Mladší to isté zachvilu má rok a pôjde k staršiemu do izby. Obaja zaspávajú sami a v noci sa nebudia, samozrejme občas nejaký zlý sen atď. Keďže od malička sú naučený na svoju postieľku majú radi svoje pohodlie a hlavne pokoj.
@korytnacka1 podla toho co pises, tak sa asi niecoho boji, chyba mu pocit bezpecia, ktory ma iba pri matke, treba zistit coho sa boji, mozno mu niekto ublizuje "energeticky", neviem ci takym veciam "verite", ale je to jedna z moznych pricin. Spytajte sa chlapca, on najlepsie povie, ale musi vam doverovat a vy musite verit jemu, ze co vam povie je pravda. Lekari sa zaoberaju len fyzickym telom, na dusu su kratky, max dieta nadroguju neakymi liekami na spanie, ci ukludnenie, ale to pricinu nevyriesi ... ja mam s tym tiez svoju skusenost, a jedna pani nam pomohla, odvtedy mame klud.
@evittam Odpovedala si si sama, to co ta drazdi, je tvoj problem, to si potrebujes doriesit sama so sebou, su to tvoje obavy, a pises to co chces aby si sama sebe nieco potvrdila, ale so mnou to nema nic spolocne 🙂

Starsia dcera od styroch, mladsia od 3.5 roka, same si vsak vybrali postel, pomahali "zariadovat" izbu a od prvej noci bez problemov. Lenze kazde dieta je ine, asi by som netlacila na pilu.