icon

Od akého veku je vhodné dať dieťaťu vankúš?

sandra_sul
12. júl 2013

A aky vankus je najvhodnejsi?

monci8888
12. júl 2013

ja som jej ho dala pred 2. narodeninami... ale spi aj tak bez neho, vyhodi ho z postele a spi na matraci 😀

turistka
12. júl 2013

dcerka bude mat 3 roky, a este som jej nedavala a zatial ani neuvazujem, momentalne sa mi nezda, ze by jej chybal 😉

zabka7
12. júl 2013

niekedy ku zaspávaniu si vypýta môj malý vankúšik. Ale keď zaspí, tak jej to dávam preč. Ale väčšinou zaspáva bez vankúša a spí na bruchu. Ja som uvažovala, že by som jej kúpila taký plochý vankúš, ako zvyknú mať deti v škôlke. Toto som našla....
http://najmama.aktuality.sk/clanok/226444/vanku...

rora
12. júl 2013

podla toho aky vankus. ja som mojej cca od pol roka davala taky tenucky perovy vankus na ktory ked si lahla (nielen s hlavickou ale vacsinou skoro cela🙂 sa jej vpodstate pod hlavou vyrovnal, islo len o to ze po bokoch jej ostal vyvyseny a lepsie sa jej tak spinkalo ked mala za sebou taku oporu,ze sa na nom vlastne tak ulozila, a s nim spinkava doteraz, ale vidim na nej ze uz si asi ziada asi nieco trosku vyssie, kedze si sama snazi spravit z vankusa akusi kopku aby ho mala vyssi 🙂 bude mat po lete 2 roky takze jej uz nieco vyssie pozriem.

euka210
12. júl 2013

ja som mojmu nemala v plane vobec dat, ale bral mi moj (cca 1,5r), tak som mu dala jeho co mal spolu s perinou...ale je to taka tenka placka a aj tak najradsej spi na mojom, lebo postielka je rovno s nasou postelou a mame letisko.

nika82
12. júl 2013

Sestra dala ked mali cca 1 rok

rukjatko
12. júl 2013

moj bude mat dva roky a este vobec neuvazujem nad zavedenim vankusika 😉

brisilda
12. júl 2013

moje sidlo sa naucilo spavat s nami cize na vankusi spi prakticky od narodenia 🙂 / ako novorodeniatko som ho v noci nakojila a spolu sme zaspali cize som ho do postielky uz navracala ) ak mal soplik tak som ho tiez davala na vankus ...starsi syn ma 10 r. a nema problem spat bez vankusa dodnes 🙂 takze zalezi od dietata ......ak spinka dobre bez vankusika tak nad vankusom neuvazuj inak je dobry antialergicky 😉 ...ja som uz "stara" a tiez mi vankus nechyba 😀

linda20111
13. júl 2013

ahoj, teoria je, ze cca do 1roka dieta vankus nepotrebuje. Ale v praxi si to kazdy urobi po svojom, ja som davala vankus asi od 1mesiaca /to bol maly este v zavinovacke/ kvoli refluxu. Ale teraz ked ma pol roka tak som mu vankus zobrala, pretoze sa otaca na brusko a tvar pcha do vankusa, bala som sa aby sa nedusil.

miku1
13. júl 2013

Ja som začala dávať malej vankúš od 2 rokov, ale to len preto, že keď sa občas k nám zakradla do spálni, tak si už neľahla len na matrac ale už chcela mať hlavu na vankúši. Nekúpili sme jej obyčajný vankúš. Používame vankúše s pamäťovou penou, aby nás nebolel krk, keď sa nejak zle v noci uložíme. Tie sa nám osvedčili a taký sme kúpili aj malej. Ale pokiaľ si tvoje dieťa vankúš ešte nepýta, tak by som nedávala. Lepšie je spať len na matraci.

briketa
13. júl 2013

Ja nedavam vankus predtym, nez si ho dieta vedome nevypyta. Najstarsi bude mat o pat tyzdnov 8 a este spava bez.

kikulienka973
14. júl 2013

my mame vankus od narodenia 🙂

althejka
14. júl 2013

plochy vankusik ma asi od pol roka, tiez som nechcela davat ,lebo sak neodporuca sa,ale odkedy ho ma, spi ako dudek a velakrat si ho skor pretransformuje na take nocne mojkadlo 😀 nez by ho mal pod hlavou