icon

Od ktorého mesiaca by ste pustili dieťatko k babke bez vašej prítomnosti?

lunademonica
18. jún 2022

Od akeho veku by ste pustili babatko same k babke a dedkovi domov na navstevu na cca 2 hodky? Stale si ho pytaju a chcu s nim ist niekam daleko autom 15 min cesta tam a spat. Maly ma rok, je plne kojeny a neznasa cestu autom, zvlada to len vtedy ak som vzadu pri nom a zabavam ho krvopotne. Nechcem ho pustat, trha mi srdce ked si predstavim ze by celu cestu plakal atd...kedy ste vy pustali deti same niekam dalej od vas?

Strana
z3
evica17
19. jún 2022

@loliki bože ja to isté ako ty. Aj keď muž s nimi ide kdesi, aby som mala voľno, tak stále premyslam o nich :p
@kirakira každá matka to má inak, a k ti tvoja dcéra/nevesta dôveruje, tak buď len rada. Ja tiež mám mamu, ktorej dôverujem ohľadom našich detí, nikdy ma nesklamala, a vždy keď sme tam boli tak sa snažila, starala,pýtala.
Svokre nedoverujem, sklamala moju dôveru už mnohokrát, a stále sa tvári ako najmúdrejší a na svete, ešte ich samých neustrážila, raz sama kocikovala a sklamala ma. A ona nechce ísť so mnou na prechádzku,že pôjdem ja a ona a naše dve malé deti, ona chce ísť s nimi iba sama,inak nejde so mnou. A ako ja mám vidieť že sa o nich dokaze postarať (sú po sebe po roku, jedno má 5mesiacov, druhé 17mesiacov) .

mikadooo
19. jún 2022

@lunademonica kým boli kojení, tak sa žiadna prespávačka bezomňa nekonala. Keď už neboli, tak jedna prvý krát mala tri roky, druhá 6 a tretí má 4 a sám ešte nikde neprespal ale straaaaašne chce ísť k babke na prázdniny tak tento rok pôjde so sestrami prvý krát vyskúšať, s tým, že v prípade núdze štartujeme auto a ideme po neho (cca 150km 😁).

evica17
19. jún 2022

@lunademonica nedala by som na takú cestu. Nie je to nutné aak sa mu nepáči, tak načo ho zbytočne trápiť. Nech sa prechádzajú po okolí, skúsia objaviť nejaké zaujímavé miesto,potok,lúku,les ale načo dieťa stresovať v aute zbytočne. Keď bude väčší tak bude aj spokojnejší v aute a vtedy môžu ísť.
Dala by si im ho a zachvilku by ich aj to omrzelo a chceli by ísť ďalej autom a tak..

elementissa
19. jún 2022

To je vysoko individuálne. Môj syn išiel prvý krát na víkend k starým rodičom, keď mal 6 týždňov (nie je to chyba ani preklep. Presne tak to bolo) a odvtedy ku nim chodí každý druhý víkend. Už má skoro 3 roky, u starých rodičov má tiež zariadenú izbičku, švagriná je učiteľka v škôlke, svokra je bývalá učiteľka v škôlke, aktivít má u nich habadej. Kojeny nebol. Nám vyhovovalo si dať od neho pauzu, starí rodičia ho neskonale milujú a takto nám to funguje dodnes. Druhá stará mama zasa chodieva k nám aj na týždeň a viac, prípadne dobehne opatrovať keď je chorý a nemôže ísť do škôlky, aby sme si my nemuseli brať OCR alebo robiť po nociach. Ale každý má tie vzťahy iné. Ja som bola šťastná, keď mi ho prvýkrát vzali, aby sme mali s mužom čas konečne sami na seba. Krpec starých rodičov miluje, rád k nim chodí, keď mu na začiatku týždňa povieme, že v piatok pôjde k babi, tak je z toho celý hotový, o ničom inom nehovori. Zo začiatku plakaval keď ho vrátili naspäť (predsa len, starí rodičia majú voľnejšie pravidlá a režim ako rodičia, takže sa to dalo čakať), ale okolo roka a pol to už začalo byť v pohode, že sa zmieril s tým, že aj doma musí byť a hlavne si zvykol, že veď k starým rodičom pôjde zas, takže nerobil scény keď odchádzali už. Na starých rodičov sa môžem maximálne vo všetkom spoľahnúť, okrem toho, že ho rozmaznavaju (čo my doma nerobíme) s ním dodržujú rovnaké veci ako má doma, nedovolia mu zas úplne že všetko, držia mu stravu takú, ako nastavenú z domu, obliekanie, režim spánku, všetko. Ja som veľmi vďačná že ich máme, že ich syn má. Ja som nemala vzťah so starými rodičmi, bola som nútená sa o nich starať, kým oni dožijú, boli vo veku prastarych rodičov, nikdy sa so mnou nehrali ani nič, lebo už iba ležali a hundrali. Takže si veľmi cením, že syn má starých rodičov, ktorí ešte nie sú dôchodcovia, chodia s ním na výlety, robia mu zážitky, program, každý týždeň idú niekam inam, majú preňho trpezlivosť... Podľa mňa ten vzťah starý rodič-dieta nedokáže nič nahradiť. To je úplne iný level lásky

loliki
19. jún 2022

@evica17 Už trošku vyrástli, sú na ZŠ. Ale nepotrebovala som, či nechcela som veľmi ani návštevy. Každý by išiel pomáhať a každý len podľa seba, mne to narúšalo denný režim. Prišli babky, zobrali kočíkovať a ja už doma nervy, kde sú toľko, lebo mi tieklo mlieko. A každý taký múdry prišiel...

mamutka
19. jún 2022

@lunademonica pokiaľ dieťa neznáša cestu autom a starí rodicia to vedia, no chcú ho stoj čo stoj trepať niekam 15 minút, tak takým ľuďom dieťa samé tak ľahko nedám. Keď sa chcú pretrcat s kočíkom, aby ich všetky susedy a známi videli, aki sú oni pekní starki, no je im jedno, že dieťaťu je zle z cesty autom, tak je to sprostá bezohladnost. Nerozumiem co tu treba riesit. Keď sa zase ozvu, povedz, že zatiaľ je stále každá cesta autom pre dieťa trápenie, takže o tom nemá zmysel diskutovať. Osobne si ale myslím o človeku co toto vymýšľa, keď vie ako to dieťa zle znáša, že ma v hlave pekne vykradnute. To mi nepríde ako zodpovedná osoba, ktorej by som nechala dieťa x hodín

evica17
19. jún 2022

@loliki veď to že každý len podľa seba by robil a potom deti nervózne,nevyspate

heln
20. jún 2022

ahoj, asi podla vztahu k starym rodicom,
babke ktora chodi od narodenia casto k malemu a vie ho zaujat by som dala,
babke ktora pride raz za mesiac by som nedala.

rivini
20. jún 2022

@lunademonica nie,nepustila. Je ine, ak stravi cas u starych rodicov samo sestrocne dieta. Tiez ine, ak babka s dedkom „postrazia“na dve hodinky. No dlhsi cas nie a neprajem si ani, aby nase dieta v aute vozili ini ludia, ako ja s muzom.

Strana
z3