Odnaučenie od nočníka
Mamičky prosím Vás o radu už 2 deň sa pokúšam dcérku odnaučiť má 20 mesiacov no dcérka pisa každých v pomere plus mínus 20 minút ako ju mám odnaučiť keď to sa nedá odchytiť je to normálne alebo ešte nieje pripravená ? Keby pišala každú cca hodinku myslím si žeby to bolo jednoduchšie tam mám pocit že nič nerobím len som v strese kde sa popisa je to náročné keďže nenozem nič urobiť pri nej
Nevie zadržať, nevie povedať, že cika, nepríde, že je mokrá a ty ju chceš odučiť. No veľa šťastia
@petra098 ktoré mamicky ti to hovoria? Véd dnes je v móde čakať, aj do 5r....
Nie je prechladena? Každých 20min. je veľmi často. Nie je to tým, že keď sa pocika, tak zadrzi a nepusti všetko? Dáš ju potom ešte na nočník?
Alebo nepije strašne veľa vody?
@pribinak človek si pýta radi namiesto toho tá ide niekto osočovať 😂mozog zrejme nemáte vy keďže takto komunikujete keďže neviete načo sa využíva táto skupina chcem len sa poradiť to že som spomenula že mamičky takto reagujú je ich vyzitka a vôbec ms nezaujímajú keby som sa mala riadiť nimi tak už by som sa zbláznila alebo by som odbaucala svoje dieťa v 10 mesiacoch nie 20 tak Vás poprosím sa zdržať takých komentárov 😂
@petra098 Mein Gott, ty ani nevieš co chceš….no veľa šťastia
Súhlas s
@januska12323
@simona20201309 no to s prechladenim má tiež napadlo preto sa pýtam či to nieje často už si nepamätám ako to bolo pri staršej keďže už má 11 rokov ..no môže to byt že zadrží ale to ja nemôžem vedieť či zadrží ale veľa vody práveže nepije
@petra098 dieta odplienkujes rychlo ked je na to zrele, ked nema vytvorene spojenie medzi ty, ze mu treba a hlavou je kazda namaha zbytocna a aj reci ostatnych mamiciek su len mlatenie prazdnej slamy
Inac oduca sa od plienky, nie odnauca, uci sa chodit (pouzivat) na nocnik, a nie odnauca sa od nocnika
@petra098 skus ju posadiť aj po tom, ako sa pocika, či náhodou ešte niečo nepôjde. Inak sú vraj nejaké tréningové gate. Ja som to nekupovala, ale aspoň nebudeš mať všetko ocikane a dcérka bude cítiť, že je mokrá. A druhý deň je naozaj ešte krátko. Vydrz, aj keby to trvalo týždeň. To dáte 👌
@petra098 posad ju tak často, akoby si ju prebalovala. Ráno, pred odchodom von, po príchode dnu, pred spaním, po spaní, .... proste často. Neboj, príde na to. Určite skôr, ako by si čakala za zazrakmi na počkanie v 3r 😃
@simona20201309 Ďakujem krasne áno mám tie gatky ale ich precika nemám ich zas toľko keďže sú odost drahšie musím použiť potom aj klasické
@petra098 chapem. No uvidíš. Mne keď sa dcérka pocikala, alebo cikala často, vždy o 2-3dni prišla choroba. Vždy to bola predzvesť nejakej choroby, nachladenia.
Ale aj keby to bolo nachladenie, nevzdávaj to.
Držím prsty.
@petra098 úplný súhlas s @januska12323
Mala by si sa ukľudniť a prestať to siliť, stresujes seba aj dieťa. Nemám problém, tak si ho spravím 🙄
@elizabet173 Ona sa práveže vycika pekne a vysedí ale aj mimo sa vycika a jasne že to nechcem siliť a vytvoriť jej odpor mna skour zaráža že nejak často cika čiže sa skour nebojím o odplienkovanie ale o to samotné časté volanie každopádne to budem konzultovať s lekárkou a ďakujem
Nemá to zmysel a osobne by som sa na to vykašľala. Obe deti sa mi odplienkovali v priebehu pár hodín bez akýchkoľvek problémov, lebo už nejakú dobu predtým bolo jasne vidieť, že vedia, kedy vylučujú a vedia to aj vedome zadržať. Robiť to takto nasilu je pre mňa len zbytočné trápenie oboch strán.

@petra098 divný nadpis
Ale keď si sa pustila odplienkovavat tak na základe čoho? Dcéra dávala nejaké znaky že vníma cikanie? Alebo má dlhšie suchu plienku?
A áno, deti cikaju veľmi často. Majú totiž maly mechúr