Odplienkovanie 3-ročného
Pekny den, poradili by ste mi prosim. Syn 3 r ucime sa cikat bez plienky. Bez plienky je cez den, nema s tym problem aj vydrzi ze sa nepocika, problem je ze sa nepyta cikat a vlastne ani necika, az ked ide spat na obed a na noc a dostane plienku. Vtedy sa vycika hned do plienky. Niekedy cez den aj zadrziava cikanie. Nechce ist na nocnik, zachod, ani vonku do travy proste sa boji cikat bez plienky, ani do sprchy. Predtym sa samozrejme niekedy vycikal do nohavic ale teraz uz nema nehody, takze je pripraveny sa pytat cikat len neviem ako ho naucit aby sa nebal do nocnika/zachodika.
Dakujem za kazdu radu
Naozaj potrebuješ, aby bol hneď teraz bez plienky? Ak má nejaký psychický blok, tak by to bolo lepšie nechať ho dozrieť a netlačiť.
A ako riešite č. 2?
Nedat plienku 🤷🏼♀️ je to pohodlnejsie Ako na wc ist ,Jasne ze sa radsej do nej vycika .
@biglovemom ked nedam plienku tak sa za 6-7 hodin vobec nevycika, nemyslim ze to je zdrave a ze ho tak mam nechat
Naozaj potrebuješ, aby bol hneď teraz bez plienky? Ak má nejaký psychický blok, tak by to bolo lepšie nechať ho dozrieť a netlačiť.
A ako riešite č. 2?
@tanyan tak a tym ze sa mu uz nestavaju nehody a naozaj vydrzi sa nepocikat nie je cas to uz riesit? Chapem ze plienka je pre neho istota ale nyslim ze uz je dose velky aj zrely byt bez plienky. Kaka samozrejme do plienky s tym, ze vidim ze ide kakat alebo si ju vypyta sam. Kakanie bez plienky budeme riesit neskor to bude este trvat ale to cikanie by som uz rada posunula
@tanyan tak a tym ze sa mu uz nestavaju nehody a naozaj vydrzi sa nepocikat nie je cas to uz riesit? Chapem ze plienka je pre neho istota ale nyslim ze uz je dose velky aj zrely byt bez plienky. Kaka samozrejme do plienky s tym, ze vidim ze ide kakat alebo si ju vypyta sam. Kakanie bez plienky budeme riesit neskor to bude este trvat ale to cikanie by som uz rada posunula
@katka3000 Ja som bola na prvom stupni ZŠ hospitalizovaná kvôli zápalu obličkovej panvičky, ktorý bol primárne spôsobený nadmerným zadržiavaním moču. Len z pohľadu rizika vzniku zdravotných problémov by som ho radšej nechala zatiaľ priebežne cikať do plienky.
Ako ste pokročili?

Nedat plienku 🤷🏼♀️ je to pohodlnejsie Ako na wc ist ,Jasne ze sa radsej do nej vycika .