Odplienkovanie dcéry: Ako postupovať?
Dcéra má 2 roky a 3 mesiace.chcem ju odplienkovať.dúfam, že už je pripravená.len podľa plienok aj keď sme jej občas vzali plienku resp.sama si ju dala preč tak sa nevyciká naraz, ale pocikala sa aj 3x za hodinu.toho sa trochu obávam, že to "neustriehneme" väčsinou sama povedala, že mokré alebo si sama vyzliekla pocikané veci.počas spánkov ešte ciká.akú metódu zvoliť?len tak, že vziať plienku a mať prichystaných veľa vecí na prezlečenie?syna som v takom veku odplienkovala za pár dní. mali sme výhodu, že bolo teplo tak chodil naľahko oblečený a hneď si to uvedomil.
Môžme ísť v tom čase na návštevu?sme tak zvyknuté chodiť každý deň.aj tam má nočnik.potom vezmeme cumlik.ten ma už iba počas zaspávania.našťastie nie je cumlikova.syn bol viac...
za mna je jedina rada pockat, kym dieta chape a potom nebude treba ziadne dat/nedat, vysvetlovat 🙂 usetris si tak kopec stresov a prania
my sme skusali v lete absolutne nebol pripraveny, odplienkoval sa sam zo dna na den v oktobri - za cely cas odvtedy sme mali jednu jedinu nehodu, ked rano dlho tvrdo spal, okazite sa zacal pytat nebol problem ani v noci ani po ceste autom...
mne sa nechcelo 2-3 tyzdne riesit, vysvetlovat a evidentne nechapal ale samozrejme kazdy ma nejaku metodu, ktora mu fungovala, nam fungovalo nechat to na neho
Lmy sme tiez v lete zacali, prirodzene na holo bez oblecenia a plienok a tevalo to cele leto, kym bol ako tak nauceny😂 ale spolahlivy nebol este par mesiacov. Teraz uz je to take, ze je uplne bez plienky a viem, ze nepusti do gati celkom. Ale stane sa mu, ze sa stale zabudne pri hre a par kvapiek ide do slipov
@zuzkaa1991 ja to odkladam kedze lepsie sa odplienkovava v lete.mala by saty a tensie oblecenie, ale uz zacnem teraz.tiez budem mat pripravenych vela veci a prezliekat.a trpezlivost.len ta mi niekedy chyba 🤔
Ja som zacala na jar ;) ale.mna vytocila🤣🤣🤣 lebo od mala.bol boj jju prebalit takze jedno rano som povedala.ze dost a nedostala plienku 🤣
Ale zas na nocnik chodila od roka. Takze to poznala medzi prebalenim viac menej som davala na nocnik
@petamich ale ako?cely cas mal plienku a sam si ju dal prec a povedal, ze uz viac nechce a zacal sa pytat sam?kamaratka tak spravila a dcera sa jej sama zacala pytat v 3.rokoch.ja by som ju rada odplienkovala skor.
@majlo1234 tak v lete je to v pohode.ja by som uz chcela zacat teraz nech na leto uz je odplienkovana.
Ja by som tiez nemala nervy odplienkovavat 2-3tyzdne a striehnut vkuse. Radsej pockat kym to pochopi. Nasho sme skusali v lete, nevedel este co od neho chcem, kazdych par minut cikal na zem, do nohavic,kdekolvek. Skusila som teraz a prvy den 3 nehody, dalsi den uz len jedna ked mal boxerky. Asi 4 dni chodil holy, potom sme skusili uz aj s oblecenim a v pohode. Hned od druheho dna nema ani na obedny spanok plienku. Takze to slo skoro samo. Bez posadzania na nocnik, od zaciatku tam chodi sam.
muz bol na materskej a dosli plienky 🙂 kurier meskal, tak mu povedal, ze dnes sa musi pytat, lebo nie su plienky a nema mu co dat a tak sa proste pytal, na noc sme este davali par dni az jeden vecer, ked siel spat, ze on nechce
takto nejako 🙂 ze proste len skusil a to bol rozdiel asi 3 mesiace odkedy sme skusali a neuspesne, ak dieta nie je pripravene, tak ano mozno sa vycika, ked ho kazdych 20 min. posadis a podari sa ale pytat sa nebude a 2-3 tyzdne furt utekat domov, prat a cistit (alebo aj dlhsie) no mne sa nechcelo a vsetci akurat v strese

Ja som isla podla.metody 7dnovej ale podla man to je jendo vzala.som.jedno rano plienku a nedala uz vobec(v spanku na obed a vecer)'alebo pants som povedala ze su to gate....moja nechapala.co.od nej chcem ale po 12dnoch pochopila. A.to nerozpravala....kazdych 15 20min som ju davala.na nočník ;) po tyzdni som jej povedala.ze sa musi pýtať inac bude mat.mokre.gate z nedam ciste ;) jedina rada.ak.raz.dietatu rodic zoberie plienku uz nedávať. Lebo dieta nebude chapat.co od neho.chceme...ano.mala som kopu pradla.nic ine som.nerobila ako prezliekala zacala.som ma velku noc kedze vtedy zacal.covid dala.na gaucovku igelit ;) a tak.sme.fungovali 2 tyzdne kym sama nezacala.sa.pytat.resp.ukazovat kupili sme.aj redukciu na wc.takze tam.zacala.chodit a nocnik nechcela;)