icon

Odplienkovanie - deň č. 4 a syn má oveľa viac nehôd

babyttcirl
25. apr 2023

Ahojte mamicky,

Som v nesnazich😅. Potrebujem poradiť. Odplienkovavam svojho 2.25 ročného syna. Podľa manuálu odplienkovania. 2 dni som na začiatku uplne super, vsetko hlásil, sadal si na nočnik a cikal aj kakal. Na 3 deň som mu dala tepláky, a 2x sa do nich pocikal. Prestal hlásiť že mu treba a vsetko. Dnes ho len posadam a začína mať na to averziu. Zaradil akoby spiatočku. Ako to mam nastaviť? Ako mu pomôcť, aby sa znova tešil? Lebo čokolády mu nemôžem dávať stále.. nálepky ho už nebavia. Ďakujem

Strana
z2
lucilaines
25. apr 2023

@andreatytler prosim ta my mame doma starsieho, ktoryu ukazuje, cika pred nim a vsetko mu detailne vysvetluje, ale nepomaha nic😀ja mam pocit, ze on este nie je pripravent a nevie rozoznat, ze mu treba. Len sa nejako rozhodol, ze plienka mu uz vadi🤷‍♀️a inak mozno tip pre autorku- so starsim som to mala takto podobne ako ty, ze som parkrat skusila , ale v podstate nic. Ale on si v pohode vzdy dal potom naspat plienku. Tak som sa na to vykaslala a ked mal dva roky aj asi 8 mesiacov, tak proste prisiel, odlozil plienku a bolo. Vedel sam od seba. Bez nehody, rovno aj na noc, nic sme netrenovali, ziadne pranie, ziadne nehody, proste vobec ziadna robota z mojej strany. Som sa na to spoliehala aj teraz pri druhom, ale on sa dostal len potoal, ze odlozil plienku 😅ten zazrak nejako neprisiel u neho

babyttcirl
autor
26. apr 2023

@andreatytler inak dnes sa počúval zase do gatí, ale nevadí mu to

babyttcirl
autor
26. apr 2023

@lucilaines posúvame sa s problémom. 3 dni cura do gatí, a vôbec mu to nevadí. Akoze kludne sa hrá dalej v pocikanych gatiach

nikiki29
26. apr 2023

@babyttcirl a prečo sa nevrátite k bezgaťovému ?

nafka0483
26. apr 2023

@babyttcirl A preco na to tlacis ked pisee ze je chory? To sa sam o sebe citi zle a nie to este sledovat si potrebu.
Nie je este spracny cas, nechaj ho vyzdraviet.

babyttcirl
autor
26. apr 2023

@nikiki29 skúsim aj toto..

babyttcirl
autor
26. apr 2023

@zuzana_ci on tomu rozumie. 2 dni bol ukážkový. A potom sa nejako zasekol . Odkedy som mu dala tepláky. Tam to nejako neovlada. Aj sa pokaka do teplákov.. takze asi tak. A by the way v jasliach mu dajú naspat plienku až kým nebude 7 dni bez nehody ale budy ho posadat na nocnik.. trosku antiproduktivne, že?

zuzana_ci
26. apr 2023

Cas v jasliach sa asi ovplyvnit neda, nevadi, tak aspon doma.
Este mi napadla jedna vec - mozno dolezita - ze deti (ako aj dospeli) ked sa podchladia zospodu, tak castejsie ich to nuti na cikanie a tym mozu znovu mat nehodu, vtedy je dobre mat doma nieco s brusnicami z lekarne, ako prevenciu podat pri podozreni par davok postupne, alebo aj zavarane brusnice napriklad.

andreatytler
26. apr 2023

@babyttcirl Neda sa objektivne povedat kde moze byt roblem kedze je chory. Ja by som mu dala plienku a po tyzdni ked sa vyzdravie skusila znovu, ale nie na holo ale rovno s teplakmi. Ak mu to nebude vadit, nie je na to pripraveny a cakala by sm este par mesiacov.

sisaka
26. apr 2023

Absolútne nechápem, o čo ide pri tomto drilovaní? To nemôžte počkať, kým sa dieťa vypýta samé? Kým pochopi súvislosti, kým vie zadržať moč? Pre koho je táto drezura dobrá? Odplienkovala som 2 deti, obidve v inom veku, keď boli na to pripravené, bez drezury, mokrých nohavíc, behania na holo, hodín odsedenych na nočniku, v klude a bez stresu. A nie, nemali 5 rokov. Dcéra mala 21 mesiacov, syn 2 1/2 roka.

poslednepogo
26. apr 2023

@babyttcirl akože 2 a ¹/⁴?

babyttcirl
autor
4. máj 2023
andreatytler
4. máj 2023

@babyttcirl Ako to ide? Zlepsilo sa nieco?

jesenzima
4. máj 2023

@babyttcirl môj na to prišiel zo dňa na deň sám. Tiež mal pár dní, že nočník priam bojkotoval, a ja zúfalá, že čo s ním, a nakoniec zo dňa na deň prekvapil 🤷 chce to len čas a trpezlivosť

adri97
5. júl 2023

@babyttcirl ahoj, môžem sa spýtať ako to dopadlo? 😊 ďakujem

babyttcirl
autor
6. júl 2023

@adri97 no stále bojujeme. Teda, vie sa sám vypýtať (niekedy zabudne), pocikat sa nepocika, ale cvrkne si často. Potom to zadrzi a normalne ide cikat, ale akoby nevie ovládať ten prvý impulz, aby nemal cvrknute. Málokedy je cely deň bez cvrknutia...😅 tak neviem, či a ako to mam riešiť.

babyttcirl
autor
6. júl 2023

@andreatytler no stále bojujeme. Teda, vie sa sám vypýtať (niekedy zabudne), pocikat sa nepocika, ale cvrkne si často. Potom to zadrzi a normalne ide cikat, ale akoby nevie ovládať ten prvý impulz, aby nemal cvrknute. Málokedy je cely deň bez cvrknutia...😅 tak neviem, či a ako to mam riešiť.

andreatytler
6. júl 2023

@babyttcirl Bola tu ina diskusia o cvrknutiach v nohaviciach a radili dat vysetrit moc ci tam nie je zapal. Skus to.
A skusila si nechat bez nohavic, ci aj vtedy bude crvkat?
Ono je to uspech ze sa sam pyta a po tom cvrknuti to dokaze zadrzat. Pred troma mesiacmi sa uplne pocikal do nohavic a hlasil az po nehode. Ak sa to zlepsuje ze cvrka stale menej a menej netrapila by som sa tym. Skus mu to trochu zneprijemnit napriklad tym ze sa musi prezliect sam aby mal motivaciu sa na ten mechur sustredit.

Strana
z2