Odplienkovanie - deň č. 4 a syn má oveľa viac nehôd
Ahojte mamicky,
Som v nesnazich😅. Potrebujem poradiť. Odplienkovavam svojho 2.25 ročného syna. Podľa manuálu odplienkovania. 2 dni som na začiatku uplne super, vsetko hlásil, sadal si na nočnik a cikal aj kakal. Na 3 deň som mu dala tepláky, a 2x sa do nich pocikal. Prestal hlásiť že mu treba a vsetko. Dnes ho len posadam a začína mať na to averziu. Zaradil akoby spiatočku. Ako to mam nastaviť? Ako mu pomôcť, aby sa znova tešil? Lebo čokolády mu nemôžem dávať stále.. nálepky ho už nebavia. Ďakujem
@andreatytler inak dnes sa počúval zase do gatí, ale nevadí mu to
@lucilaines posúvame sa s problémom. 3 dni cura do gatí, a vôbec mu to nevadí. Akoze kludne sa hrá dalej v pocikanych gatiach
@babyttcirl a prečo sa nevrátite k bezgaťovému ?
@babyttcirl A preco na to tlacis ked pisee ze je chory? To sa sam o sebe citi zle a nie to este sledovat si potrebu.
Nie je este spracny cas, nechaj ho vyzdraviet.
@nikiki29 skúsim aj toto..
@zuzana_ci on tomu rozumie. 2 dni bol ukážkový. A potom sa nejako zasekol . Odkedy som mu dala tepláky. Tam to nejako neovlada. Aj sa pokaka do teplákov.. takze asi tak. A by the way v jasliach mu dajú naspat plienku až kým nebude 7 dni bez nehody ale budy ho posadat na nocnik.. trosku antiproduktivne, že?
Cas v jasliach sa asi ovplyvnit neda, nevadi, tak aspon doma.
Este mi napadla jedna vec - mozno dolezita - ze deti (ako aj dospeli) ked sa podchladia zospodu, tak castejsie ich to nuti na cikanie a tym mozu znovu mat nehodu, vtedy je dobre mat doma nieco s brusnicami z lekarne, ako prevenciu podat pri podozreni par davok postupne, alebo aj zavarane brusnice napriklad.
@babyttcirl Neda sa objektivne povedat kde moze byt roblem kedze je chory. Ja by som mu dala plienku a po tyzdni ked sa vyzdravie skusila znovu, ale nie na holo ale rovno s teplakmi. Ak mu to nebude vadit, nie je na to pripraveny a cakala by sm este par mesiacov.
Absolútne nechápem, o čo ide pri tomto drilovaní? To nemôžte počkať, kým sa dieťa vypýta samé? Kým pochopi súvislosti, kým vie zadržať moč? Pre koho je táto drezura dobrá? Odplienkovala som 2 deti, obidve v inom veku, keď boli na to pripravené, bez drezury, mokrých nohavíc, behania na holo, hodín odsedenych na nočniku, v klude a bez stresu. A nie, nemali 5 rokov. Dcéra mala 21 mesiacov, syn 2 1/2 roka.
@babyttcirl akože 2 a ¹/⁴?
@poslednepogo ano
@babyttcirl Ako to ide? Zlepsilo sa nieco?
@babyttcirl môj na to prišiel zo dňa na deň sám. Tiež mal pár dní, že nočník priam bojkotoval, a ja zúfalá, že čo s ním, a nakoniec zo dňa na deň prekvapil 🤷 chce to len čas a trpezlivosť
@babyttcirl ahoj, môžem sa spýtať ako to dopadlo? 😊 ďakujem
@adri97 no stále bojujeme. Teda, vie sa sám vypýtať (niekedy zabudne), pocikat sa nepocika, ale cvrkne si často. Potom to zadrzi a normalne ide cikat, ale akoby nevie ovládať ten prvý impulz, aby nemal cvrknute. Málokedy je cely deň bez cvrknutia...😅 tak neviem, či a ako to mam riešiť.
@andreatytler no stále bojujeme. Teda, vie sa sám vypýtať (niekedy zabudne), pocikat sa nepocika, ale cvrkne si často. Potom to zadrzi a normalne ide cikat, ale akoby nevie ovládať ten prvý impulz, aby nemal cvrknute. Málokedy je cely deň bez cvrknutia...😅 tak neviem, či a ako to mam riešiť.
@babyttcirl Bola tu ina diskusia o cvrknutiach v nohaviciach a radili dat vysetrit moc ci tam nie je zapal. Skus to.
A skusila si nechat bez nohavic, ci aj vtedy bude crvkat?
Ono je to uspech ze sa sam pyta a po tom cvrknuti to dokaze zadrzat. Pred troma mesiacmi sa uplne pocikal do nohavic a hlasil az po nehode. Ak sa to zlepsuje ze cvrka stale menej a menej netrapila by som sa tym. Skus mu to trochu zneprijemnit napriklad tym ze sa musi prezliect sam aby mal motivaciu sa na ten mechur sustredit.

@andreatytler prosim ta my mame doma starsieho, ktoryu ukazuje, cika pred nim a vsetko mu detailne vysvetluje, ale nepomaha nic😀ja mam pocit, ze on este nie je pripravent a nevie rozoznat, ze mu treba. Len sa nejako rozhodol, ze plienka mu uz vadi🤷♀️a inak mozno tip pre autorku- so starsim som to mala takto podobne ako ty, ze som parkrat skusila , ale v podstate nic. Ale on si v pohode vzdy dal potom naspat plienku. Tak som sa na to vykaslala a ked mal dva roky aj asi 8 mesiacov, tak proste prisiel, odlozil plienku a bolo. Vedel sam od seba. Bez nehody, rovno aj na noc, nic sme netrenovali, ziadne pranie, ziadne nehody, proste vobec ziadna robota z mojej strany. Som sa na to spoliehala aj teraz pri druhom, ale on sa dostal len potoal, ze odlozil plienku 😅ten zazrak nejako neprisiel u neho