Odplienkovanie ntrojročného dieťaťa na noc
Chlapec, takmer 3 roky, je odplienkovaný cez deň úplne.
V noci sa ešte počkáva. Chcela by som ho nejak postupne odplienkovať aj na noc. Máte nejaké tipy? Alebo stačí len počkať?
A ešte rozmýšľam nad tréningovými nohavičkami. Jeho dobrá vec alebo zbytočnosť?
Ďakujem.
Treningove nohavickynechytia"celu davku".Nechajte mu riadnu plienku a pockajte
Ďakujem ☺️
Ja uz som plienku nedavala, som ho naraz odplienkovala, nechala som nepremokavy chranic matraca a okolo polnoci davala cikat. Boli nehody. Teraz ma 3,5 a uz nie su
Nás má 3,5 roka a v noci vydrží necikat ale stále chce na noc plienku. Pred mesiacom sme skúsili a prehovárali ho ze ju nepotrebuje a bola nehoda. 😄 Dám mu ešte chvíľu času, keď sa oteplí bude spať bez plienky aj minulé leto keď bolo horúco v noci spal bez plienky ale budila som ho 2x cikať. Teraz snáď to bude už bez nehôd. Potrebujú čas. 🙂 Väčšina detí do 4 rokov spi s plienkou.
Počkať. Ja som tiež počúvala ako mu nemám dať plienku a akurát tak som prezliekla každú noc dieťa a posteľ. Vykašľala som sa na to a nechala to tak. Syn má 4 roky a práve pred týždňom to prišlo, buď sa zobudí na cikanie alebo vydrží do rána. To proste musí prísť a vraj do 6 rokov je to normálne. Potom sa to rieši. Netráp teraz ani jeho ani seba ;) (denne odplienkovanie zvládol za pár dní v 2 rokoch a 4 mesiacoch)

Nocne pocikavanie sa neda natrenovat. Organizmus musi dozriet. Detaily najdes na suchapostielka.sk