icon

Odplienkovanie ntrojročného dieťaťa na noc

13. apr 2025

Chlapec, takmer 3 roky, je odplienkovaný cez deň úplne.
V noci sa ešte počkáva. Chcela by som ho nejak postupne odplienkovať aj na noc. Máte nejaké tipy? Alebo stačí len počkať?
A ešte rozmýšľam nad tréningovými nohavičkami. Jeho dobrá vec alebo zbytočnosť?

Ďakujem.

zuzanaete
13. apr 2025

Nocne pocikavanie sa neda natrenovat. Organizmus musi dozriet. Detaily najdes na suchapostielka.sk

viestta
13. apr 2025

Treningove nohavickynechytia"celu davku".Nechajte mu riadnu plienku a pockajte

autor
13. apr 2025

Ďakujem ☺️

majlo1234
14. apr 2025

Ja uz som plienku nedavala, som ho naraz odplienkovala, nechala som nepremokavy chranic matraca a okolo polnoci davala cikat. Boli nehody. Teraz ma 3,5 a uz nie su

ivka263b
15. apr 2025

Nás má 3,5 roka a v noci vydrží necikat ale stále chce na noc plienku. Pred mesiacom sme skúsili a prehovárali ho ze ju nepotrebuje a bola nehoda. 😄 Dám mu ešte chvíľu času, keď sa oteplí bude spať bez plienky aj minulé leto keď bolo horúco v noci spal bez plienky ale budila som ho 2x cikať. Teraz snáď to bude už bez nehôd. Potrebujú čas. 🙂 Väčšina detí do 4 rokov spi s plienkou.

merrysa
15. apr 2025

Počkať. Ja som tiež počúvala ako mu nemám dať plienku a akurát tak som prezliekla každú noc dieťa a posteľ. Vykašľala som sa na to a nechala to tak. Syn má 4 roky a práve pred týždňom to prišlo, buď sa zobudí na cikanie alebo vydrží do rána. To proste musí prísť a vraj do 6 rokov je to normálne. Potom sa to rieši. Netráp teraz ani jeho ani seba ;) (denne odplienkovanie zvládol za pár dní v 2 rokoch a 4 mesiacoch)