Odplienkovanie pred druhými narodeninami
Ahojte baby.Malu sa mi podarilo odplienkovat dva mesiace pred druhými narodeninami..Dva mesiace sa pekne pýtala na wc malú aj veľkú.plienka bola len na noc a spanie..keďže to ešte trebalo...po týchto dvoch mesiacoch sa opäť začala pomocovat..trvá to už piaty mesiac a stále žiadne zlepšenie..išli jej aj stoličky myslela som že to môže byť tým..nejaky vypäty citový zlý zážitok predsa nezažila..snažím sa jej vysvetľovať ale nezaberá to..máte podobnú skúsenosť alebo nejakú radu??🙂vdaka
Ja som moju odplienkovala za týžden, keď mala 2 roky, 2 mesiace. Do vtedy sme skúšali aj v 2 rokoch, ale stále boli nehody, tak som dala naspäť plienku a skúsila to neskôr. Od vtedy mame pokoj.
@zdrexa u detí je upne bežný regres....niečo vedia, naučia sa niečo nového a vrátia sa o krok vzad......krásne to vidieť u dojčiat.....pokiaľ celkovo napreduje, tak to nerieš.....kamoška mala syna čo jej krásne zrozumiteľne rozprával ....zrazu začal rozprávať tak že mu bolo ledva rozumieť a nie nebolo to maznavo alebo žeby deti napodobňoval, bolo to necelý mesiac pred nástupom do škôlky....trvalo to pol roka kým opäť začal pekne artikulovať......pri odplienkovaní sa to čo píšeš stáva a stáva sa to hlavne u mladších detí......tie staršie deti 2,5-3roky čo začnú až sú dostatočne zrelé, tak veľakrát prestanú zo dňa na deň a bez jedinej nehody......ale sú zrelé, aj fyzicky a aj psychicky - už si uvedomujú dôsledky svojho konania.....u tých mladších sú bežné nehody alebo obdobia ako píšeš, proste treba vytrvať bez plienky.....teraz to naozaj môže byť spôsobené tou zimou, nestihne tak rýchlo zaregistrovať a povedať a už to tečie.....
Mám doma dvojičky. Deti sa mi podarilo odplienkovať keď mali rok a 7 mesiacov. Cca o necelé 2 mesiace na to dostali vysoké teploty a ako by na to zabudli. Napriek mojej snahe to nešlo a úplne bez nehody boli potom až v 2,5 roku ☹. Chce to čas. Ja by som plienku vrátila a zas o dva mesiace sa ju pokúsila odplienkovať, príp. počkaj kým sa vonku oteplí a potom to zas vyskúšaj.

@zdrexa nevie to ešte tak ovládať.....necíti tak potrebu že potrebuje cikať a v zápale hry či zaujatia inými vecami je zrazu neskoro.....ono nič sa edá urýchliť, dieťa sa môže dávať na nočník a môže sa aj pýtať a ostať bez nehody, ale ak nie je dozreté stačí trochu viac sa sústrediť na hru a nehoda je tam....ďaľšia nemenej podstatná vec je že je zima, stačí ak dieťa trochu prechladne, ostane mu zima na nôžky a začne sa pocikávať....je ešte malý, potrebuje čas, ale určite sa už nevracať k plienkam.....