icon

Odplienkovanie pred druhými narodeninami

zdrexa
14. jan 2021

Ahojte baby.Malu sa mi podarilo odplienkovat dva mesiace pred druhými narodeninami..Dva mesiace sa pekne pýtala na wc malú aj veľkú.plienka bola len na noc a spanie..keďže to ešte trebalo...po týchto dvoch mesiacoch sa opäť začala pomocovat..trvá to už piaty mesiac a stále žiadne zlepšenie..išli jej aj stoličky myslela som že to môže byť tým..nejaky vypäty citový zlý zážitok predsa nezažila..snažím sa jej vysvetľovať ale nezaberá to..máte podobnú skúsenosť alebo nejakú radu??🙂vdaka

mogaa
14. jan 2021

@zdrexa nevie to ešte tak ovládať.....necíti tak potrebu že potrebuje cikať a v zápale hry či zaujatia inými vecami je zrazu neskoro.....ono nič sa edá urýchliť, dieťa sa môže dávať na nočník a môže sa aj pýtať a ostať bez nehody, ale ak nie je dozreté stačí trochu viac sa sústrediť na hru a nehoda je tam....ďaľšia nemenej podstatná vec je že je zima, stačí ak dieťa trochu prechladne, ostane mu zima na nôžky a začne sa pocikávať....je ešte malý, potrebuje čas, ale určite sa už nevracať k plienkam.....

katkami123
14. jan 2021

Ja som moju odplienkovala za týžden, keď mala 2 roky, 2 mesiace. Do vtedy sme skúšali aj v 2 rokoch, ale stále boli nehody, tak som dala naspäť plienku a skúsila to neskôr. Od vtedy mame pokoj.

zdrexa
autor
14. jan 2021

@mogaa ale ona sa dva mesiace pekne pýtala .keby nebola prípravena tak asi by sa nepýtala ani predtým...neviem čím to je..a áno už plienku nemala odvtedy ale je to masaker😃

mogaa
14. jan 2021

@zdrexa u detí je upne bežný regres....niečo vedia, naučia sa niečo nového a vrátia sa o krok vzad......krásne to vidieť u dojčiat.....pokiaľ celkovo napreduje, tak to nerieš.....kamoška mala syna čo jej krásne zrozumiteľne rozprával ....zrazu začal rozprávať tak že mu bolo ledva rozumieť a nie nebolo to maznavo alebo žeby deti napodobňoval, bolo to necelý mesiac pred nástupom do škôlky....trvalo to pol roka kým opäť začal pekne artikulovať......pri odplienkovaní sa to čo píšeš stáva a stáva sa to hlavne u mladších detí......tie staršie deti 2,5-3roky čo začnú až sú dostatočne zrelé, tak veľakrát prestanú zo dňa na deň a bez jedinej nehody......ale sú zrelé, aj fyzicky a aj psychicky - už si uvedomujú dôsledky svojho konania.....u tých mladších sú bežné nehody alebo obdobia ako píšeš, proste treba vytrvať bez plienky.....teraz to naozaj môže byť spôsobené tou zimou, nestihne tak rýchlo zaregistrovať a povedať a už to tečie.....

sterea
14. jan 2021

Mám doma dvojičky. Deti sa mi podarilo odplienkovať keď mali rok a 7 mesiacov. Cca o necelé 2 mesiace na to dostali vysoké teploty a ako by na to zabudli. Napriek mojej snahe to nešlo a úplne bez nehody boli potom až v 2,5 roku ☹. Chce to čas. Ja by som plienku vrátila a zas o dva mesiace sa ju pokúsila odplienkovať, príp. počkaj kým sa vonku oteplí a potom to zas vyskúšaj.