Odplienkovanie štvorročného
ahojte, potrebujem poradit ako odplienkovat starsie dieta. Vobec neviem ako na to. Ked ho chcem nechat bez plienky prosi a place ze chce plienku. Ked mu ju nedam pocika sa do gati. Ma vsetko kpene nocnik aj sedatko na WC. Stale sa pytam ako ostatne deti v skolke ci maju plienky povie ze nie. Vravim mu ze mu nedam ani do skolky plienku. Jemu to nevadi, ze sa tam vycura na zem a ze mu to je jedno ze sa mu budu deti smiat. Som mu aj vravela ze mu predavacka nepreda auticko ale hrkalku pre babatka. Nic nezabera proste ho len nechat vyrevat a nech cura do nohavic?
Proste už plienku nedať. Nič iné.
Kolegyňa má synovca tiež nechcel sa vzdať plienky tak jej sestra kúpila v Lidli dzusiky a povedala že ak sa vycika do nočníka dostane dzusik. Pomohlo 😁😁😁
A preco ste cakali doteraz?
Ja by som plienku nedavala, a vysvetlila, ze je na nu prilis velky. A ked urobi mlacku, pekne papier do ruky a poutierat. Zakazdym. Bez hnevu ale nechat ho, nech si svoje uprace
A povedať že už vyrástol a plienky pre také veľké deti nepredávajú? 🤷🏼♀️
Ja mam 3.5 rocneho tiez ho.odplienkovavam a bud drzi aj pol dna alebo pusti na zem a vedla.seba ma nocnik..je to hrozne
Ale o to ide, že sa počura do gatí, to je len obdobie a potom by sa mal začať pýtať. Ja kým som malého odplienkovala tak som ho prezliekala snáď 20krat denne. Aj vonku, nosila som náhradné veci, bola to otrava ale po pár dňoch mu to začalo vadiť a začal sa pýtať. Žiadne znásilňovanie a nátlaky, keď sa ocural donemoty som vysvetľovala...
Len vydržať, moja ma 2 roky a 5 mesiacov a asi pred 3 týždnami sa mi naučila kakať a pisať do nočníka, plienku už máme iba na noc. A naučila sa to za 4 dni, čo som ani nečakala že to bude také rýchle. Proste som dala plienku preč a stále som sa jej pýtala či jej netreba pisať a ak nechcela tak som ju motivovala, že ak sa vypišá dostane lízatko, alebo kocku čokolády. Nočník bol položený pri nej, prvý deň nechápala čo od nej chcem sadla na nočník aj 20x a nič ale potom sa vypišala a už to šlo.
4r je teda dost neskoro. Ale skúsim poradiť. Keby si mu tu plienku nechala s tým, ze ho dávaš pravidelne cikat do nočníka? Chváliť ho, že plienka ostala suchá. Až zisti, ze plienku nepotrebuje, lebo je stále suchá. Dávať na nočník pravidelne - vlastne už by mohol aj rovno na WC. Myslím, ze 4r je uz na nočník priveľký.
U nás bol ten prechod uplne prirodzený, lebo som dávala malú na nočník od kedy vedela sedieť.
Sestra tiež mala problém odplienkovat a podarilo sa to v lete keď akože isli strieľať na mravce 🥴🙄🙈😅
(Ocikat mravceky)
4 roky a plienka asi mamina zaspala pri venovani sa dieťaťa 🤦♀️😩
Mozno potrebuje viac casu, aby prijal zmenu. V jednej knihe som citala takyto postup: Zobrali dcerku, ktora nechcela prestat s plienkami, do obchodu a povedali jej, ze tento balik plienok bude uz posledny. Ze viac peniazkov na plienky uz dat nemozu. Dcerka si ten balik dala sama do kosika, pri pokladni ho zaplatila a doma sledovala, ako sa tie plienky pomaly minaju. Pri poslednych plienkach uz hovorila, ze zachvilu bude velka a nebude mat plienky. A veruze uz viac plienky nechcela.
A je v poriadku?
Inak praktiky typu hanba, a podobne, to je nieco strasne. Nie je tam iny problem? Lekar ho vylucil?
Uvedomuje si ze sa mu chce cikat? Alebo len nechce cikat inak ako do plienky? Ak je to ze si uvedomuje ale je mu jednoduchšie cikat do plienky tak by som mu ďalšie plienky nekúpila a jednoducho pocika sa uprace si, výčitka sa do záchoda pochvala príp nálepka ako odmena. Ak si ale neuvedomuje potrebu tak by som sa obrátila na pediatra? Ako je na tom s cikanim v noci?
Mali sme podobny problem.Do skolky isiel v 3 rokoch s plienkou. Ani ostatne deti bez plienky ho nemotivovali. Uz som bola zufala, hlavne z rečí okolia. Ked mal tri roky a 6 mesiacov, tak som poprosila jeho deda, velke sestry s frajermi, aby mi pomohli. Chytili , vyzliekli plenku, maly reval mozno hodinu, dve. Potom sa upokojil. Od toho dna plienku nemal ani na noc. Takze som rada, ze sme to riesili az v trosku neskorsom veku. Myslim ze mozes skusit tuto sokovu terapiu. Popros niekoho z rodiny a budes prekvapena. Drzim prsty a viem, ze to zvladnete. Obaja.
Poradila som
Ale je to také slovenské vidieť len negatíva vsade
Ale keď to tak rýchlo pochopil vďaka jednému autu tak nebola som ďaleko od pravdy
@maximilie Prišiel jeho čas, dozrel.
@zuzanockamt ok ved ja sa nechcem nikoho dotknúť. No bože, hlavne ze mame zdrave deti a ze ich mame...je tam toho nejaké plienky. . .
Ale musíš uznať ze vymeniť plienku pár krát za deň je jednoduchšie ako dávať často na nočník a pripadne prezliekat pocikane veci a zem.
Nemyslím to v zlom.
@maximilie áno, hlavne je to zbytočné, keď dieťa nespolupracuje ... Mám dvoch chlapcov, v tomto každý iný.
Ahoj hlavne pokoj a klud. Ak ti mozem poradiť urcite hned rano na nočník ho posad, daj mu paradne boxerky, slipky... Pred ranajkami zas cikat, po ranajkach zas cikat. Pred prechádzkou, po prechadzke...pred jedlom po jedle,... Dookola...
Ak sa pocika, nenechavaj ho mokreho, osprchovať a zas čisté. Je leto, mate prázdniny... Nech nema traumu, ziadne vyhrážky, vysvetlovat, nemá starsieho bratranca?... Nech vidí, ze chalani maju výhodu cikaju postojacky... Drzim palce, urcite nepolavit... Pochvalit ak sa mu podari vycikat do nocnika, wc... Na noc plienku este nechavaj.
Mne obe deti vysli z plienok pomerne rýchlo, starsi uz po 18 mesiacov ani na noc, mladsi cca po 2roku.

Ja by som veru plienku nedala už je dosť velky
Našej pomohla škôlka hanbila sa že má plienku