Ostrihanie prvých vlasov

29. aug 2023

Chceli by sme dcérke ostrihať vlasy. Sú to tie prvé vlasy ktoré má od narodenia, dlho mala plešinku no teraz jej to už narástlo problém je že má zatiaľ veľmi jemnučke riedke vlasky, hore na bokoch len take mini vlasky a dole na krku dlhé. Ako to ostrihať? Len zarovnat nad krk? S tými vlaskami sa nedá nič robiť ani len copik ani celenka (tu dcéra neznesie). Ostrihať v nádejí že jej to aspoň trochu zhustne alebo nechať tak rast?

tosomja
29. aug 2023

Koľko má? Moju dcérku sme ostrihali na rok so strojčekom úplne nakrátko. Teraz je ako anjelik. Kučeravá. Blondínka.

aliaray1
29. aug 2023

@tosomja prosim a preco sa strihaju vlasky? Som novacik, nerozumiem tomu preto moja otazka. Vopred vdaka.

mandzula
29. aug 2023

Ostrihanim vlasy nehustnu. Asi by som ju vzala k detskej kadernicke, ta uz bude vediet, co s tym.

dada13288
29. aug 2023

To je vseobecny blud, ze ked sa ostrihaju vlasky tak zhnustnu. Mna strihali rodicia odmalicka v domnienke, ze budem mat huste vlasy ale nedockali sa ani v 5tich rokoch. Genetika. Moja mala do 7 m total plesinku a nasledne krasne rastu a urcite nebudem strihat. Ma vlasky po ockovi, baby vlasky jej uz vypadali.

autor
29. aug 2023

No dobre baby tak čo teda, nemám to strihať ?

mandzula
29. aug 2023

@autor ak sa ti to vizualne nepaci, strihaj.

tosomja
29. aug 2023

@aliaray1 nezhustnú vlasy. Ale má ich rovnomerné, mala tak, že ofinu dlhú, boky krátke, vzadu slamu. Teraz má pekné.

eba7
29. aug 2023

Tiez si myslim, ze vlasy nezhustnu strihanim, akurat budu mozno trochu hustejsie posobit, kedze tych vlaskov, ktore vzadu uz idu na krk je malo a posobia riedko. V kazdom pripade je na tebe, co sa ti paci. Ak ti ide o to, aby mala dcera rychlo dlhe vlasy, tak nechaj tak. V mojom okoli nikto dievcatam taketo vlasky nestrihal. No ja som dceru prvykrat strihala presne takto v roku, nie kvoli hustote, ale aby dostali vlasky nejaky tvar a neboli tam vzadu na krku tri chumace, ako som to nazyvala 🙃. A ako jej vlasy rastli, pravidelne som jej to davala upravovat.

0silvia0
29. aug 2023

Ja by som to neriesila, o mesiac sa budu nosit ciapky. Tie zadne vlasy neposobia esteticky, ked chces, to odstrihni len kvoli estetike.

autor
29. aug 2023

@0silvia0
@eba7 baby a mám rovno alebo radšej do oblúka? Ja by som jej to radšej ostrihala

0silvia0
29. aug 2023

Ja by som sa to snazila ostrihat tak dopostupna, nech to ladi so zvyskom. Cize do obluka, ale trocha prestrihat.

eba7
29. aug 2023

Joj toto ti neporadim, ja som v tomto antitalent a nechala som to na kadernicku.

pehavcek
29. aug 2023

Ja som syna strihala strojcekom.Keby som mala dievca tak by som s nou sla ku kadernicke.

tosomja
29. aug 2023

Takto som ju ostrihala a teraz v lete má takéto vlásky 🙂 kučeravé.

mima172
29. aug 2023

Ako baby píšu - nezhustne, to je mýtus. Ja by som nestrihala. Do mňa každý hučal, že mám dať malú ostrihať už od narodenia, aby mala husté vlasy, že ich bude mať škaredé, riedke atď. Realita? Má 3r a nádherné husté vlasy tesne nad zadok.

majlo1234
29. aug 2023

Ved je to jedno, ostrihaj ked chces. Decku je to jedno, a ty, ak to robis pre seba, to sprav pre seba. Co sa tyka hustoty/kvality vlasu, ta je s velkej miery dedicna, takze strihanim ju neovplyvnis

vandica
29. aug 2023

Za mňa určite ostrihať. Poznám dve dievčatá, jedna ma 6r a druhá 5r, mamičky ich ešte nestrihali, lebo aby mali krááásne dlhé vlásky (nechápem načo, ked aj tak vlasy stále majú v cope). Obidve majú konce len také cípiky, takú slamu, podla mňa je to otrasné. A áno strihaním vlasy nehustnú, strihaním sú vlasy pevnejšie, preto to robí hustejší dojem. Ale hrá tam rolu aj genetika. Takže podľa mňa ostrihaj, o chvílu sa budú nosiť čiapky, takže je to jedno, a do leta bude mať pekné vlásky.

ivangeline
29. aug 2023

My sme neostrihali.Ma 3a pol a nema huste vlasy. Ak je po tetach,tak je to normalne. Ak je po mne a sestre,tak mala by hustrjsie. ;D

nevenka
29. aug 2023

@mima172 nasa mala este ako 2 rocna mala casti, kde mala vlasky vytrhane, natacala si ich vzdy na prsty a vysklbala 🤪. Nestrihali sme, len skratili podla potreby. A ma taku hustu kuceravu hrivu, ze az.

nyphadora
29. aug 2023

Nerozumiem čo jej chcete ostrihat, ved ani nema vlasy🙈, pockajte rok-dva a potom jej kadernicka zarovna. Zatial jej mozte sponku ale copik na ofinku, ale zase ani nema take vlasky este.

autor
29. aug 2023

@nyphadora má tu dlhšie vlasy, akože nie 🙂

nyphadora
29. aug 2023

Tak na tej foto to nebolo vidiet, krasne ma , jej mozes robit take mini dva copiky ❤️, strihanim vlasy nezhustnu ani nebudu rast rychlejsie

nairia
29. aug 2023

nasa bude mat 2r v oktobri a prvykrat "velke" strihanie bolo pred par mesiacmi... dovtedy sme jej podstrihavali doma len ofinku. kedze nemala nejake huste a dlhe vlasy, tak sme to dlho neriesili, ale uz to nabralo take rozmery, ze chudiatko vyzerala jak strasiak do maku- paperka lietajuce kade tade, sponky a gumicky ani za svet. tak sme ju dali ostrihat. sice vyzera ako chalan, ale aspon to trosku nabralo tvar a opticky ma aj hustejsie tie vlasy. ale samozrejme, strihanim nehustnu, len detickam sa meni struktura vlasov, s pribudajucim vekom aj vlasy pevnejsie.

thoughtfulweirdo
29. aug 2023

My sme dcéru v 2r zobrali strojčekom na pár milimetrov 😄 to predpokladám nemáš v pláne, jej to ale veľmi pomohlo, dovtedy mala také páperie, niekde dlhé, niekde plesinu, ostrihanim jej samozrejme nezhustli, ale tým, že rástli všetky v jednej dĺžke, pôsobili opticky oveľa lepšie, zdravšie.

babydesire
30. aug 2023

Aj mna mama presviedca ze ked dceru ostrihame vlasky jej zhustnu..neviem preco ale neverim tomu..ma 5rokov a este sme ju nestrihali..ci by ich mali ine - lepsie,horsie,rovnake, neviem..ale takto sa nam paci aj ked ona spekuluje ze chce ostrihat lebo jej kamaratka v skolke je..ale ako ju poznam,nebude spokojna a bude chciet vlasky spat..jej sa ale tazko vysvetluje nieco..takze zatial jej to vyhovarame