Otrokom svojho dieťaťa
Možno ma niektore odsudite ale je mi to jedno.Chcem napisat len tolko že mam doma velmi uplakane babatko a už mi to začina liezt na mozog lebo akonahle ho položim na postel je neuveritelny plač.Je dojčeny na požiadanie ale zvadzame strašny boj zo spankom,je jedno kde spi a skym ,stale je nekludny.V noci detto ,stale sa ukludnuje prsnikom aj každu hodinku niekedy:Je to velmi naročne pre mna ,pretože spat chce len v kočiku a to sa tiež niekedy preberie po pol hodine a musim mu dat jest,nosit sa chce len na rukach nie v nosiči ani v lahu,takže pokial ho ma kto nosit je to ok ale ked som sama doma je to katastrofa a ja som v jednom strese ,proste nemam ist kedy ani na zachod lebo v kuse plače.Koliky už nemava ,davam mu aj kvapky.Neviem si rady ale absolutne neviem čo stym? či nechat vyplakat či čo? som nevyspata ,lebo nespi ani cez den a ked ano tak len v kočiku ktory sa hybe. ☹
@cecil36 aj nasa priberala dobre ale sialene revy to boli, ja som vlastne furt len po vonku s kocikom chodila, lebo inak mi nespala :( teraz zachrapkame aj spolu, bez nosenia ci kocikovania, doma v posteli 🙂 tiez ma presviedcali, ze to je normalne a ze to prejde, no mne sa to nezdalo...a teraz je uz dobre. Nevravim, ze si sem tam nezaplace alebo nezazuri, ale je to skor vynimocne a pricina je zvycajne jasna (prevazne unava, hlad). Treba preverit zdravotnu stranku, lebo to, ze prosperuje este neznamena, ze nema nejake trapenicko...
Poznam to totalne vycerpana nervozna nevyspata nonstop mam to presne 10 a pol mesiaca uz 😒 a tera je to najhorsie ,som este chora sma doma nevladzem ho ani zodvihnut sam s nepohraje cez den nervozny koli zubkom a cez noc je horor spi prvy hodinku pouspati a potom len po 15minutovych intervaloch ,ide ma ztoho slak trafit ,nijake homeo mu nepomahaju ni babske reci ,ale je to uz na nevydrzanie !!!!poradit som ti neporadila prepac,lebo ani sama neviem co stym ,len na povzbudenie ,ze niesi vtom sama!
@bubinko83 ano, len koliky maju zvycajne povodcu, ktoreho nie je uplne lahke odhalit a najjednoduchsie je povedat, ze v xy mesiacoch prejdu...ja som sa s tym neuspokojila a patrala na vlastnu past a vypatrala...nedostali ste pri porode alebo male po porode antibiotika? Poslali vas na sono GER kvoli refluxu? Ja by som na Tvojom mieste lekara o tieto vysetrenia poziadala, mozno sa vam ulavi zo dna na den ako nam 🙂
@kikuleenka a ako sa to lieči? čo vam pomohlo?
@lucinocka mne umele mliečko vobec nechce vypit,vypluva to von .
@bubinko83 tak zalezi na tom, kde je problem. Konkretne intolerancia laktozy sa u kojenych deti riesi podavanim enzymu laktaza (v kvapkach coliprev), u nedojcenych bezlaktozovym UM. Ak ide o sekundarnu (ziskanu) intoleranciu laktozy, ta casom vymizne. Casto sa vyskytuje u deti, ktorym boli podane ATB pocas porodu (aj matke kvoli pozitivnemu testu na streptokoka), ci po porode (ako prevencia hroziacej infekcie napr.), nakolko tie znicia crevnu mikrofloru a neprodukuje sa tento enzym.
@kikuleenka nebrala som žiadne ATB ano maly nie ,aspon čo viem .Ako prebieha take vyšetrenie na gastre?
@bubinko83 tak pevne nervy lebi vidim ze na profile mas len jedno 😀
@kubankakubanka to staršie už neriešim preto mam len toto jedno v pase.Ten je už velky chlapček samostatny 😉
@bubinko83 vo veku tvojho dietatko som svojho syna prestala kojit, presiel na plnu davku umeleho mlieka a to hned-viem ze sa to nema............ten zazrak...prespal prve cele 3 hodiny svojho zivota, kludny, vykakany, s usmevom........poradila mi to psychiatricka, ano psychiatricka, bola som po radu ze som uplne vycerpana a nic nepomaha...jej odpoved prestat kojit, zabralo, ci chcem aby dieta malo kojacu trosku alebo milujucu mamu..........podotykam ze starsi syn bol kojeny cele dva roky - skoro uplne, mladsi ledva par mesiacov...dodnes su rozni, starsi bol kludnej povahy, maly je zive striebro...drzim palce....
U takychto malych deti sa robi zatazovy laktozovy test z krvi, na Kramaroch napr. aj s 24 hod. hospitalizaciou, neviem ako inde (u vacsich, ktore uz spolupracuju, sa da aj vydychovy test robit)...ale mozte mat nieco ine, to by mal fakt posudit lekar...
@bubinko83 ahoj..my sme mal to iste.ja som myslela ze uz skolbujem aka som bola unavena,hotova..ked mala dcerka 3 mesiace,manzel mi doniesol elektronicku hojdacku a tam sa jej pacilo..da sa to nastavit aby sa to hojdalo same a v pololahu vzdy zaspala,aj ked len na chvilu..velmi mi odlaholo ked som ju nemusela v kuse nosit na rukach..nedam na tuto srandu dopostit a keby som mala dalsie dieta a bolo by taketo akcne,znovacby som riesila tuto hojdacku.. 😉 drzim palce
@bubinko83 ahoj, tak presne toto ja som prezivala pri dcere. ak som nebola pri nej, vkuse plakala. akonahle som pri nej sedela, hrali sme sa, kojili, hojdali, nosili na rukach, viac-menej bolo vsetko v poriadku. akonahle som ju polozila, gauc, postel, kocik - rev rev rev. ako pises, ani na wecko, ani zuby umyt, ani z pyzama prezliect a to bolo mi treba prat, zehlit, varit pre mna, dom upratovat. ja som bola z nej taka unavena, ze som myslela, ze mi prepne uz kazdu chvilu. v noci sa milionkrat zobudila, cez den spala malo, a ked konecne spala, behala lietala som ako splasena, aby aspon nieco som stihla doma urobit. vecer unavena ako krava, ked konecne manzel prisiel z prace a malu mi na chvilu zobral, sla som do sprchy a tam som pravidelne pod sprchou plakala jak male dieta, co som bola taka unavena, ze som nevedela, ako si inak pomoct, ak nie placom nad svojim ubohym osudom. za 6 tyzdnov som bola na povodnej vahe, vynervovana, vystavena, unavena na zomretie. dojcit som vsak nechcela prestat, tak kazdy den to iste. to ta ale nepotesi, znormalizovala sa ako-tak okolo polroka. len vtedy nam zasa zacali zuby ist a idu doteraz. moje dieta spalo za svojich doterajsich 21 mesiacov TRI NOCI. mysim v kuse. doteraz spava strasne zle, ale to si zvyknes casom, ze prerusovanych 5 hodin ti jednoducho musi stacit. ked som prestala dojcit okolo 6 mesiaca, bola som menej unavena, menej vystresovana, kludnejsia. ked mala zasa plakala, uz som nechodila po celom dome kvapkajuca mliekom. dlhe citanie, ale aspon vidis, ze nie si v tom sama. daj dietatu, co potrebuje- ak chce byt na rukach, tak ho nos. viem ze sa to neda stale, ale ked bude kludne dieta, budes aj ty. spi ked bude spat ono, oddychuj, kde sa len da, navar si naraz na niekolko dni a o to menej budes mat roboty. snaz sa tak, aby babo co najmenej plakalo, nebudes z neho podrazdena. zelam vela sil a malo nervov, lebo ked si v pohode ty, to je najdolezitejsie. ty si centrum, od teba sa potom odvija aj pohoda dietata, partnera, rodiny. drzim palce!
@bubinko83 ahoj, presne viem o čom hovoríš, mám taku mladšiu dceru. od malička stále plakala a plače doteraz, niekedy aj bez príčiny. na rozdiel od vás nechcela byť vôbec v kočíku, cez den bola nonstop mne na rukách a v noci v postielke, budila sa vela krát a budí sa dodnes. už má 4 roky, chodí do škôlky a každý den s plačom a ked príde domov je stále pri mne, aj na záchode. tiež mi to vadí, staršia je samostatná a uplne iná. asi s tým nič nenarobíme, len treba vydržať. asi to bude v povahe .... Pevne nervy a vela sííl.
@bubinko83 prežila som s jedným so svojich detí to isté čo ty..
ja som nosila...dietatko malo predráždenú nervovú sústavu a jedodnucho sa u mna ukludnil...BA! ja som bola štastná, že u mna prestalo plakat,lebobo sme si s nim užili take chvile, že plakal 5-6hodín (ako pár dnové babatko) v kuse bez prestania a bez možnosti utíšenia..
.ak ti môžem poradiť, skúšaj opakovane šatku alebo nosič , budeš mat volné ruky ...ak to nepomôže, nos ho....
verím tomu, že deti nie sú asociáli, ktorí nas chcu využívat alebo zneužívat, ak plačú, majú na to dôvod
Nechapem ako moze matka napisat ,,ze jej dieta lezie na mozog,, zy si si myslela ze porodis a co? Das dieta lezat a zoberes si ho ked budes mat chut? Moj syn bol takyto placlivy od 3mesiacoch do roka a? Som jeho matka, som na to aby som sa onho postarala bola pri nom.. a neprespala som v tom case jedinu noc, stale som ho totiz nosila na rukach snazila sa ho utisit atd. Ale nikdy ma ani len nenapadlo nieco take ze mi lezie na mozog!

@bubinko83 nikto nema pravo ta odsudzovat a kto si to aj prezil, vie ake to mas teraz tazke.moja slecna bola presne taka ista, spanok nehrozil, plac prestal jedine vtedy, ak bola na rukach a dojcit by sa chcela non-stop. U mna bol nakoniec vazne problem prave v tom dojceni, mala som slaby tok mlieka, malinka bola k tomu chudokrvna, takze sa nedokazala poriadne napit a bola hladna. Laktacna bola proti dokrmovaniu, skusala som si odstriekavat, ale neslo to nijako, tak som zacala dokrmovat UM a plac prestal. Ked zacala papat prikrmy, nabrala sily a dojcenie sa mi krasne rozbehlo az do 1 roka, kedy som to musela ukoncit. Len taka moja mala rada - nenechaj drobca vyplakat , tato metoda fakt nefunguje 😠 zelam ti vela sil, snad problemy coskoro pominu a dockas sa aj chvile oddychu a spanku 😉