Otrokom svojho dieťaťa
Možno ma niektore odsudite ale je mi to jedno.Chcem napisat len tolko že mam doma velmi uplakane babatko a už mi to začina liezt na mozog lebo akonahle ho položim na postel je neuveritelny plač.Je dojčeny na požiadanie ale zvadzame strašny boj zo spankom,je jedno kde spi a skym ,stale je nekludny.V noci detto ,stale sa ukludnuje prsnikom aj každu hodinku niekedy:Je to velmi naročne pre mna ,pretože spat chce len v kočiku a to sa tiež niekedy preberie po pol hodine a musim mu dat jest,nosit sa chce len na rukach nie v nosiči ani v lahu,takže pokial ho ma kto nosit je to ok ale ked som sama doma je to katastrofa a ja som v jednom strese ,proste nemam ist kedy ani na zachod lebo v kuse plače.Koliky už nemava ,davam mu aj kvapky.Neviem si rady ale absolutne neviem čo stym? či nechat vyplakat či čo? som nevyspata ,lebo nespi ani cez den a ked ano tak len v kočiku ktory sa hybe. ☹
necitala som celu diskusiu, len nieco tak napisem moj nazor. Ja som to nevydrzala, ked mal maly len mesiac a znicoho nic len vrestal a vrestal, a cely den visel na cecku a stale dookola ani tyzden, tak som mu dala um a zrazu decko spokojne vysmiate. Mozno je hladne, ja som za kojenie ale nie za kazdu cenu. Mozno by to stalo za vyskusanie. Viem ze niektore deti su narocne, ale tak mozno ked uz bude vediet sedkat sam, a okolo neho bude vela hraciek, mozno sa zabavi aj sam. Ja si myslim, ze zena nema byt otrokom, to je fakt asi len tu a este v niektorych krajinach, lebo inak si za mrchu, a potom tu mame kopu zien frustrovanych nadavajúcich a to vsetko len preto ze to dovolili. daj maleho aj otcovi nech si uzije, a chod sa prejst.
@cawes ved prave to tu vysvetlujem. Ty si hladala pricinu a vies na 100% ze tvojmu dietatku nic nechyba zo zdravotneho hladiska. Ale ona tak nespravila a ako chce vediet ci tomu malinkemu nic nie je? Najprv treba skumat po lekaroch my sme lekari neni takze co pomoct? To jej nepomoze ked dostane 300roznych rad a mozno mu tym ublizi este viac?
@bubinko83 necitala som celu diskusiu, je tu strasne vela prispevkov, no ja by som na Tvojom mieste zacala babo prikrmovat, pretoze je pravdepodobne ze je hladne, ja mam 20mes synceka, sice sa velky nenarodil (3350g/49cm) ale od narodenia bol velky jedacik .. ked mal mesiac vazil cez 6kg a bol "len" PLNE DOJCENY, dojceny je dodnes, do 4 mesiaca som ho zacala pomaly prikrmovat a to prave preto, ze stale pytal prsnik .. kupila som v lekarni ryzovu nemliecnu kasu, kt. som mu rozrabala najprv v MM, ale ked sa mi uz odsavat nedalo, tak len normalne vo vode .. a ver ci never, brusko sa mu naplnilo a prsnik nepytal kazdu hodinu ale kazde 3 hod a to je uz v norme a ta kasa obsahuje aj rozne hlavne Bckove vitaminy.. zacala som mu to davat na veceru a potom som pridala aj ranajky, po 6 mesiaci sme zacali so vsetkym ako ma byt .. zeleninka atd atd
Ja by som mu nedala UM do flase na Tvojom mieste (samozrejme je tu moznost, ze by UM odmietal) .. radsej by som isla touto cestou. Ale je to moj subjektivny nazor a moja skusenost, nemusi byt dobra a samozrejne sa nemusi kazdemu pacit, ale pride mi to rozumnejsie ako davat mu UM do flase, pretoze to je zaciatok konca dojcenia. Samozrejme ak chces dojcit dlhodobo. Ak by si chcela este nieco poradit, kludne napis IP. Drzim palce.
A este jedna vec ma napada, mozu Vam pomaly ist aj zubky, takze minimalne do 2rokov budete riesit aj toto .. a hlavne dojcene deticky si na prsniku "liecia" aj tieto boliestky.. ako som pisala, mame 20mes, 16 zubkov a kazde jedno prerezavanie si pekne odcuckame na prsniku a je to krasne a viem, ze mu to neskutocne pomaha.
Urcite dietatko nie je nespokojne len tak .. obrazne povedane "aby nahnevalo svoju maminu" urcite je za tym nejaky problem, kt. musis najst.
@bubinko83 ani ja neviem ko alebo co je vlastne osteopat a asi vokoli nikoho takeho qni nemame! 😒 moj je prikrmovany od 4mes a uz ma 10apol nic sa nezlepsilo,kojeny bol len 3 tyzdne,jedinu noc ktoru sme s vyspali on aj my ,bola dnesna veverbsom mu skusila dat stvrtku dhitiadenu ,lebo to uz bolo neunosne a spinkal ako zarezany 😉
@bubinko83 ja som prežívala toto isté pri prvom synovi, ako rozčapil oči v porodnici iba ziapal... také isté to bolo aj s kojením - vyriešila som to tak, že najprv som ho nakojila a potom ho dokrnmila flašou, aby som mala istotu , že musí 3 -4 hodiny vadržať a nekrmiť ho znovu...a plakal aj tak to sa však postupne upravilo musí z toho vyrásť nepomože ti v tomto nikto, ale aspon som sa nestresovala s jedlom...
@bubinko83 ahoj necitam cele...ale moj maly(mal vtedy okolo pol roka) bol takyto ked ho boleli usi,a vobec si ich nechytal!!!...ked uz som asi po tt nevedala co s urevanym deckom,stale visel len na prse a spat nechcel(pri lezani bolia uska viac) a plakaaaal..hroza.sli sme k dr.a dr.pozrela do usi a boli sme doma.zajdi k dr.nech ho prezre...
urcite by som nedavala dietatu ditiaden....
Dithiaden je od roka, a Luciin maly ma 10 mesiacov. Podla prispevku je jasne ze uz bola v koncoch. No kedysi sa detom varil makovy odvar zase 😀
Baby dakujem za odpovede všetkym. Ja chcem dlho dojčit nebolo by lepšie počkat na prikrmy ako davat UM?
No pokial si na zrutenie tak je lepsie nekojit. Vyznam kojenia sa precenuje. Samozrejme z financnej stranky je vyhodne.
no pises ze si unavena, vysilena, v strese, stresove hormony prechadzaju do mlieka, neviem mozno je dieta vystresovane tiez, radsej mat kludnu mamu, ako vystresovanu a vecne unavenu, nechcem ta prehovarat, sama musis vediet ako to u vas funguje, inak ocko maleho vam pomaha? alebo si na vsetko sama?
@lenyy 10,5 mesiaca mi este nespal jedinu noc ,ktoru by neplakal alebo vstal menej ako 10 krat,najprv 4mes,kvoli kolikam a potom zubky ,posledny mesiac to bolo strasne dlhsie ako 15minut nevedel spinkat,je to trapenie prenho aj prenas 😒 detom sa normalne dava dithiaden pri alergii,kasli a pod,takze myslim ze to nieje ziaden zabijak ,poradila som sa aj zlekarnikom ,kedysi sa daval hysteps ,diazepan aj dithiaden pri prerezavani sa zubkov,takze vsetci sme tu a neuskodilo nam to,a myslim ze ani jemu ta stvrtka raz vzivote uskodit nemoze !!!!!
@lucia006 Lucka urcite si mu tym neuskodila, aj ked si dala dithiaden, ale aspon si bola kludnejsia 😉 a maly isto tiez, ked bol vyspinkany 😉
@bubinko83 este ma napadlo, ci nemas menej mliecka a preto je take uplackane 😉 Ak si v strese, aj menej mliecka sa tvori, tak daj male rodicom/muzovi a chod sa aspon prejst, aby si nepocula plakat maleho. Ja som UM dala, ale my sme boli v inej situacii. Starsiemu to bolo jedno, ci UM ci MM, ale mladsi, ked raz ochutnal UM som ho musela len oklamat, aby vypil MM.
a ako sa prejavuje ta intolerancia laktozy? da sa stym kojit či davaju špecialne mliečko?
@bubinko83 necitam diskusiu, ale nam pri neklude pomohli cipky VIBURCOL ... su to homeopatika ... no a ked mi druhy syn po veceroch neznesitelne plakal a vylucili sme bolest bruska a vsetko ostatne a uz sme nevedeli co s nim, dostal flasu s UM ... a na pocudovanie ju celu stiahol a v pohode zaspal ... asi 2 tyzdne dostaval takto po dojceni flasu a vsetko bolo v poriadku ... potom uz tu flasu nechcel a v pohode som ho dojcila dalej ... ma 14 mesiacov a dojcim ho stale.. inak, s vynimkou tych 2 tyzdnov syn odmieta flasu, cumel aj akekolvek mlieko
@bubinko83 prejavuje sa placom, kolikami, castejsou stolicou (ale co je casta je indi vindi, my sme kakavali cca 3x za den redsiu hlienovitu, kyslo pachnucu), nepokojom po napapani cca asi do hodky...., vraj nepriberanie, ale my sme boli jedna z vynimiek co priberala normalne. Zvycajne sa prestava dojcit, ale niektori lekari odporucaju davat laktazan pred jedlom, ale u tak malych deti sa to nie vzdy odporuca. My sme totoiz nezniesli ani kusok laktozy, my sme museli prejst na sojove mliecko, lebo ani bezlaktozove pre nas nebolo dobre (obsahuje trocha laktozy) a po zauzleni crievok lekari nechceli riskovat.
tak zistila som tychto par dni že synček si vynucuje moju pozornost,v izbičke je ticho džavoce si a hned jak ma zabda začne mrnčat.A druha vec je že mame problem som spankom a nie z jedenim,pretože pribera dobre a papa často.Rano ked sa zobudi je uplne v pohode ale cez den ked je umrčany tak vačšinou z nevyspatia,lebo sa budi po pol hodke a potom ma problem zaspat. 😒
@bubinko83
ahoj, necitala som vsetko , podla toho , co pises mas narocne babatko a este jedneho vacsieho syna, o to je to tazsie. Ako casto si skusala ho nosit v nosici? lebo pises , ze v tom nechce, ale je vela deticiek, co si na to musi zvyknut, na nosic, pokial nie su nosene hned od narodeia, moja prva dcera bola taka, na zaciatku mi plakala apotom ju to preslo a bola v nom spokojn.a Co sa noci tyka, tak to si myslim, ze to prejde, u mojho druheho sme to mali tiez, stale bol hore, teraz ma rok a pol a budi sa tiez dost casto, ale uz pospime aspon tri hoddiny. Vyplakat by som nenechavala, neoplati sa to, neprospeje to ani dietatu, ani tebe a v podstate vam to ani nepomoze On to nerobi preto, lebo ti chce nejako zle, proste je nekludny, nieco ho trapi a preto sa pyta na prsnik. je to velmi narocne obdobie, skus to prezit a nechaj si pomoct od rodiny, ked sa da. ono to vsetko prejde.

ziadna diskusia bez hadky, superrr 😉