icon

Otrokom svojho dieťaťa

bubinko83
5. sep 2013

Možno ma niektore odsudite ale je mi to jedno.Chcem napisat len tolko že mam doma velmi uplakane babatko a už mi to začina liezt na mozog lebo akonahle ho položim na postel je neuveritelny plač.Je dojčeny na požiadanie ale zvadzame strašny boj zo spankom,je jedno kde spi a skym ,stale je nekludny.V noci detto ,stale sa ukludnuje prsnikom aj každu hodinku niekedy:Je to velmi naročne pre mna ,pretože spat chce len v kočiku a to sa tiež niekedy preberie po pol hodine a musim mu dat jest,nosit sa chce len na rukach nie v nosiči ani v lahu,takže pokial ho ma kto nosit je to ok ale ked som sama doma je to katastrofa a ja som v jednom strese ,proste nemam ist kedy ani na zachod lebo v kuse plače.Koliky už nemava ,davam mu aj kvapky.Neviem si rady ale absolutne neviem čo stym? či nechat vyplakat či čo? som nevyspata ,lebo nespi ani cez den a ked ano tak len v kočiku ktory sa hybe. ☹

zuzkat1
6. sep 2013

@cecil36
@bubelko Ved to je zas vas nazor.kazda podla seba.moja 3 mesiace preplakala ja som ani nemala kedy sa prezliect. A nevadilo mi to. Kocik neznasala-vonku plakala do 4 a pol mesiaca potom som vytiahla sportak dal sa dat az do lahu. A do roka spala cez den len 3x pol hodinu a do 2rokov bola 10x hore.takze viem co je to narocne dieta. A pohoda. Prezila som to a bola som tu stale pre nu.ani mi nenapadlo ze by to malo byt inak.

zuzkat1
6. sep 2013

@aliza Ano ale aj zakladatelka ma len 1

palomka
6. sep 2013

@aliza suhlasim s tebou. mam kamosku ktorej dcera plakala od narodenia, dojcila ju, chodili k lekarke, na pohotovost, k "babam carodejkam 😀 "...lebo staaale v jednom kuse plakala a nevedeli co jej je. (to je jej 2 dieta) ... potom jej dali umele mlieko a dieta je ako vymenene, usmievave a spokojne. od vtedy maju s placom koniec 🙂

aliza
6. sep 2013

@zuzkat1 ja viem, ale ona uz teraz zistila, ze takto 'otrocit' nie je to prave orechove 😀, ja som to zistila az pri druhom

angelin84
6. sep 2013

Pekný deň, moja dcéra mala 19 mesiacov a žiaľ viem Vás pochopiť, ani mne nechce spávať, cez deň minimálne, v noci sa budí aj desaťkrát, niekedy si dá čaj, niekedy sa proste len zobudí a plače. Alebo sa zobudí v noci o druhej a len je jednoducho hore...viem, čo je to vyčerpanie a stres☹ Bola a som natoľko vyčerpaná, najmä z nedostatku spánku, že som začala odpadávať☹...jej detská lekárka povedala, že je úplne v poriadku, len má jednoducho zlý spánok. Vraj z toho vyrastie. Cez deň je až priveľmi aktívna, tiež sa mi nedá pri nej takmer nič urobiť a som v strese. Kto to nezažije, nepochopí. Moja kamarátka má synčeka, ktorý je ako Vaše dieťatko, aj keď boli vonku, len plakal. Tiež bola z toho zničená. Pokiaľ sa vylúčili u Vás zdravotné problémy, potom to chce len čas.Viem, že je to len konštatovanie, ktoré momentálne nepomôže, ale je to fakt. Aj ja v to dúfam.

aliza
6. sep 2013

@palomka no, ja som sa tiez dala zlakat aj na 'zidenie z oci' a podobne somariny, utierala dieta plienkou a pod. 😀 a nic. Stacilo dat UM a bol by klud 🤐

zuzkat1
6. sep 2013

@aliza chcela by som druhe.a zatial mozem len hadat ale dufam ze sa mi podari druhemu sa venovat tak ako prvemu. Rozdiel je ze ja to nevnimam ako otrocenie ale ako starostlivost

palomka
6. sep 2013

my ked ideme so synom na nakup, tak to je taka rychlovka, ze berieme len to co je na papieri napisane a utekame, niekedy nemame ani polovicu a musime odist lebo ked raz spusti rev tak to je koniec. minule uz mi dcera povedala, ze mamka, rob nieco, vsetci sa na nas pozeraju 😕 😔 😀 proste je to take dieta, taka povaha, mozno znamenie a hotovo.

bubelko
6. sep 2013

@zuzkat1 lenze je rozdiel prezit a zit 🙂 clovek prezije vselico, ako sa vravi, aj na sibenicu sa da zvyknut. ale ci je to pre kazdeho to prave orechove, o tom pochybujem 😉

aliza
6. sep 2013

@zuzkat1 ved v poriadku, ty to vnimas tak, ale nezabudaj, ze druha to moze vnimat inak, ma na to pravo, kazda sme ina, kazda mame iny potencial, co sa zvladania zatazovych situacii tyka. treba to respektovat a nie ocakavat, ze druhi sa budu spravat ako ja.... 😉 Tebe to nevadi, tak je to v poriadku, ale druhej to vadi a nie je na tom nic zle a preto to treba riesit.

zuzkat1
6. sep 2013

@bubelko ale ja som nemala pocit ze prezivam.ja som zila.preto kazdy ako mu vyhovuje.

evening_star
6. sep 2013

Čauko, nečítala som všetko, len ťa chcem podporiť, že nie si jediná s náročným dieťaťom, môj má 13 mesiacov a stále žiadne zmeny. Včera som bola s dvoma kamoškami v meste, jedna z nich má 2 deti, má ich po roku, a tie tam proste kľudne sedeli, keď sa chceli prebehnúť, prebehli sa, keď jedli, tak jedli. Jasné, že neboli ako v kazajke, všetky deti sú živé, aj ony robili hluk a mrvili sa, ale to, čo robil môj bubu sa s tým nedá porovnať, proste hyperaktivita, obe kamošky prispustili, že hoci má tá jedna dve deti aj krátko po sebe, sa to nedá porovnať s tým mojím tarzanom. Ak sa chceš upokojiť, môžeš si prečítať tie moje problémy: https://www.modrykonik.sk/forum/staram-sa-o-dietatko/ako-naucit-zaspavat-9-mesacne-dieta-bez-vyplakavania/

zuzkabeno
6. sep 2013

A ako sa ty stravuješ? Pri kojení sa musíš poriadne stravovať, nie že nemáš čas, lebo z niečoho sa musí to mlieko tvoriť, nestačí len piť vodu. Skús sa poriadne najesť celý deň, možno bábätku chýbajú nejaké minerály a vitamíny a nech pije aj zadné mlieko, to tučnejšie.

zuzkat1
6. sep 2013

@aliza ja som ju len chcela povzbudit aj som sa jej tak vyjadrila. ty ale reagujes na prispevok pre horanu.

beruska2327
6. sep 2013

@bubinko83 ahoj. ja este nemam deti, takze nedokazem poradit fundovane a ani zo skusenosti. ale pred par dnami som docitala knizku A dost!, americanka zijuca v Parizi pisala o odlisnostiach vo francuzskej a americkej vychove. Hned zo zaciatku knihy sa venovala detskemu spanku a faktu, ze vela francuzskych deti dokaze uz po par mesiacoch prespat takmer celu noc. Skus si to precitat, ak si najdes chvilu cas (co je asi utopia, ale mozno sa ti podari s pomocou babky, manzela najst dve hodinky na precitanie aspon tejto casti knihy). Naozaj neviem, ci to funguje, ale za pokus to stoji, hlavne ak zlyhali vsetky ostatne pokusy.
V skratke, je to o tom, ze dieta ma spankove cykly (cca 2-hodinove), medzi ktorymi sa dieta preberie, mozno aj poplace, ale ak ho nepreberies napr. krmenim, branim na ruky a podobne, tak do 10-15 minut by malo opat zaspat. Navyse, ani take male babatko nemusi byt dojcene aj v noci (i ked, touto castou som az taka presvedcena nebola), ze takisto ako aj dospely clovek dokaze v noci nejest, ze to dokaze aj babatko.
Druha cast veci spocivala v tom, ze mas dieta brat ako rovnocenneho clena a vzdy mu vysvetlit, co s nim ides robit a preco je to v jeho zaujme. Ze dieta to dokaze vnimat. Napr., ked ho ukladas do postielky, mas mu vysvetlit preco je dolezity spanok, ze ho nechas v postielke same, ale ze budes nablizku, keby ta potrebovalo atd.
Nedokazem z vlastnych skusenosti povedat, ci to funguje, ale posobilo to logicky. A ked si uz vyskusala vsetko mozne.... Ono asi ani toto nesposobi zazrak zo dna na den, ale mozno pomoze aspon zlepsit situaciu. A ozaj, dokazali takto fungovat aj matky, ktore dojcili na poziadanie.
A este jedna, podla mna dost dolezita myslienka knihy - dieta potrebuje oddychnutu a spokojnu mamu, takze ziadna mama si nema robit vycitky svedomia ak si potrebuje od dietata na par hodin oddychnut a venovat sa len sama sebe. To neznamena, ze je zla matka, prave naopak. Pre svoje dieta robi to najlepsie. Dobra matka neznamena byt otrokom dietata (ako to ty pises).
Takze drizm palce v skusani teorie v praxi 😉
Toto je tak knizka: Pamela Druckerman - A dost! - da sa kupit aj v online knihkupectvach.

aliza
6. sep 2013

@zuzkat1 nie, ja som reagovala na tvoj prispevok, ze si myslis, ze matka ma venovat vsetok cas a energiu a ze naco sme mali deti, ked nie na to, aby sme sa im venovali. Toto je teda nepovazujem za velmi povzbudive....pre matku, ktora je v koncoch a ktora tuzi aj po case pre seba 😉

zuzanka9999
6. sep 2013

@palomka to s tym nakupovanǐ velmi dobre poznam 😀

uhnakova
6. sep 2013

@kikuleenka Fiiha, to je zaujimava informacia. Mne podavali antibiotika pri porode a maly mal veru strasne koliky. Nastastie skoncili presne po troch mesiacoch, tak som to uz potom neriesila.

zuzkabeno
6. sep 2013

Ja som to hojdanie v kočíku robila 2 mesiace, ale iba tak do 5 minút, viac nie, skús nechať aj poplakať tak 5 minút a potom predlžuj intervaly, medzitým pohojdaj minutu a zasa nechaj tak, dojčenie rob každú hodinu a po približne týždni si zvykne, že možno zaspí sama.

zuzkat1
6. sep 2013

@aliza Ved ano.to som pisala horane a nie zakladatelke

mima4
6. sep 2013

@beruska2327 ja som robila au pair vo francuzku a mozem potvrdit, ze funguje to. Francuzske deti su ovela pokojnejsie, samostatnejsie a podla mna vacsina z nich aj velmi dobre vychovane. Nehovoriac o franuzskych mamickach... su to krasne zeny 🙂 ktore okrem toho, ze su matkami, su aj partnerky, priatelky, zeny,... 🙂

beruska2327
6. sep 2013

@mima4 tak som rada, ze sa nasiel niekto, kto to moze potvrdit aj z praxe 🙂 ja som bola nadsena pri citani a takmer vsetko, co tam autorka pisala o francuzskej vychove a francuzskych mamickach, vratane toho ako sa dokazali s materstvom a detmi vysporiadat, mi prislo strasne logicke a mudre. A najma, ze byt dobrou matkou neznamena sebaobetovanie.
ked pride cas na moje deti, tak sa ku knizke urcite este vratim. 🙂

mima4
6. sep 2013

@beruska2327
vela je aj o slovenskej mentalite, vychove.
A to sebaobetovanie nie je len o vztahu dietata a matky ale aj vztahu zeny a muza. Slovenska spolocnost prirodzene ocakava, ze zena sa vzda v manzelstve kariery a jej zmyslom zivota bude len behat okolo sporaka, drhnut domacnost, vsetkym a vsetkemu sa prisposobovat. Pravdaze "kavicky, kozmetika, masaze, dobra knizka, kino,..." budu pre nu paseee...lebo to su charakteristiky "slobodnej" zeny 😀

Este vela vody pretecie tym nasim dunajom, kym prestaneme mat uvazovanie take, ake mali zapadne zeny pred 100 rokmi 😉

Ja napr. ked som isla ako 18 rocna zaba prvykrat starat sa o dvojicky 13 mesacne do FRJ, tak deti mali vlastnu izbicku, postielky... a cely cas som zila v tom, ze to tak je, az na slovensku od slovenskych obetavych supermatiek som sa dozvedela, ze to robia len matky - mrchy..a z deti vyrastu neviem ake chudence... Takze teraz viem, ze slvoenske deti su "vynimocne", kym zvysok sveta im nesiaha mentalne a citovo po clenky 😀 ... uz len pochopit, preco ked vojdem do autobusu, 10 rocne decka nie su schopne uvolnit starsiemu cloveku miesto, pripadne ho poslu aj do p... ked o to miesto poziada, lebo ledva stoji na barlach... 😔

aliza
6. sep 2013

@beruska2327 ja mozem potvrdit to o nocnom krmeni, i ked ma vacsina mamiciek odsudila, ze som odoprela detom vyzivu 😕. Moje deti od 3 mesiacov v noci mlieko nepili, ci uz materske pri dcere alebo umele pri synovi. Presne ako pises, nedala som v noci pit hned ako sa prebudili, snazila som sa ich naspat uspat, podotykam, ze bez placu! v tych 3.m. sa to este da, neskor to uz bez placu nejde. Postupne sa predlzovali intervaly, az mlieko nepytali vobec. Syn dokonca odmietol, ked som mu v noci ponukla.... A syna som ucila zaspavat v postielke od narodenia...aj ked v noci vzdy skoncil u mna, ale naucil sa, ze zaspava sa v postielke a teraz uz bez problemov aj sam zaspava. vsetko sa da dietatko naucit a dokonca bez placu a traumy 😉. A odkedy sa syn narodil, chodila som na kurz, strazila moja mama, neskor muz, potom som zacala cvicit, strazil mm alebo som vyuzila skolku vo fitku, kde ho na tu hodku postrazili alebo som si len tak vybehla sama do mesta, so starsou na party....a nic sa malemu nestalo, ako si pisala, je omnoho pokojnejsi, vyrovnanejsi a samostatnejsi ako dcera, ktorej som robila otroka a nepohla som sa od nej ani na krok.

aliza
6. sep 2013

@mima4 presne, to mam najradsej, tie nazory,ze zahranicne deti su citovi mrzaci, rozmaznani, drzi, nevychovani spratkovia a nase slovenske deti su tie najlepsie na svete 😎.

liana111
6. sep 2013

@cawes super ze vies lepsie ako ja, ze ako moje dieta plakalo 🙂

liana111
6. sep 2013

@zeleny_cajik ja si zas myslim ze ty si nepochopila pointu mojho prispevku ale ako myslis 🙂

cawes
6. sep 2013

@liana111 ja som nenapisala ze to viem lepsie, len ja sa narozdiel od teba viem vcitit do zakladatelky, mala som taky isty problem z malym a ver mi ze zvladnem cokolvek ale to bolo na mna vela. A ak by si take nieco zazila tak by si vedela co mamicka ma na mysli a nepisala by si tu bajky o tom ake strasne je napisat ze dieta ide na mozog a ako ty obetujes cely svoj cas zivot atd pre dieta. Si myslis ze my snad nie? Ano aj my! a velakrat viacej nez si vies predstavit, mas deti tzv. kriklunov ktore jednoducho placu resp vyslovene revu bez priciny nonstop a nepomoze nic, ak by si take dieta mala tak by si pisala uplne inak

liana111
6. sep 2013

@cawes ja sa hadat s tebou nebudem 😉 moj nazor vsak ostava ten isty ze je jednoduchsie pisat na mk ako realne hladat pricinu..zakladatelka sama pisala ze sa spytala dr. a ona jej povedala ze to budu koliky a potom to prejde...ja by som s takym vyjadrenim spokojna nebola a patrala by som dalej..a viac sem nenapisem 😉 prajem pekny den 🙂

cawes
6. sep 2013

@liana111 no ja sa urcite nehadam. Ok ty by si sa neuspokojila z takou odpovedou, ja som bola u dr. boli to najprv koliky, ja som nedostala ani len liek na koliky bolo mi povedane tak to je, ako prvorodicka som si myslela ok tak to tak je. Potom som patrala, boli sme u osteopata ten povedal ze maly je ukazkovy, chodili sme na fyzioterapiu tiez vsetko ok, zacala som davat neskor espumisan potom koliky presli ale maly plakal a place doteraz. Je zdravy, bola som u vsetkych dr co poznam gastro, kardio atd atd atd vsetky testy vysledky no proste vsetko je ok je to dieta kriklun a na vyventilovanie sa potrebuje plakat.