icon

Pád 9 mesačného dieťaťa z postele

janastill
27. jún 2020

Ahojte, asi cca pred týždňom sa nám stala taká nešťastná príhoda. Mám skoro 9 mesačného synčeka, ktorý je veľmi, ale naozaj veľmi živé dieťa. Neobsedí ani chvíľku a nedávno sa akurát rozliezol. Neustále som v pozore a mám oči na stopkách.. Pred týždňom mi ale nešťastnou náhodou spadol z postele, neviem ani ako sa to stalo, len som sa natiahla po nejakú vec a už bol na zemi. Máme dosť vysokú posteľ,môže mať meter. Chvíľočku si poplakal, plakal ani nie pol minútku a potom prestal.Celý deň bol veselý, všetko papal, nebol malátny, pozorovala som ho, kontrolovala som mu telíčko či nemá niekde nejaké modriny.. Ale nikde nič. Ja som bola z toho celý deň mimo a plakala som, keďže sa mi takáto vec stala prvý krát a je to moje prvé dieťatko. Ubehol týždeň, a zrazu mu dneska ráno vybehla teplota, a aj 2x zvracal. Chcela by som sa opýtať, mohli by sa aj po týždni dostaviť nejaké príznaky? Celý týždeň nič,všetko bolo v pohode. Až dnes..Idú mu aj zúbky, tak vôbec neviem.. Ďakujem veľmi pekne za každú odpoveď

v3rca11
Autor odpoveď zmazal
fiafia
27. jún 2020

Moja ma 3,5 roka a tiež keď padne horšie a zvlášť,že si buchne hlavu tak to dosť prezivam. Ono následky pádu sa môžu objaviť aj neskôr to je pravda ale podľa mňa týždeň je už dosť dlhá doba. Skôr tie zúbky alebo na neho niečo lezie. Držím palce nech je drobec čo najskôr fit

zooeynka
27. jún 2020

Iste...po tyzdni si jeho telo vsimlo ze k nejakemu padu doslo. Boze, zena...keby zacal zvracat po mesiaci tiez by si to pripisovala tomu padu? Odpust mi ironiu, nemohla som si pomoct...vidno ze mas prve, pri tretom uz riesit nebudes pokial neuvidis krv...hlavne klud

zuzuliennka1
27. jún 2020

no, tak najprv - z postele na zem spadne dieta v roznom veku asi kazdej matke.. a ked nie z postele, tak z gauca, to sa ustriehnut proste neda, stane sa.
ked sa to stalo mne, syn mal tusim tiez okolo 9m, isla som s nim hned na pohotovost, ale vsetko bolo v poriadku - ak nezvracal vtedy, nebol malatny, nejaky problem s ocami, aj noc v pohode (mne ho kazali hned tu prvu noc po pade kontrolovat priebezne) - tak je to okej..
to ze dnes zvracal, teplota - mozu byt zuby ale mozno aj prehriatie, dnes je teda vynimocne horuco vonku, ma dnes dostatok tekutin? taky maly organizmus sa dehydruje velmi rychlo

pepa_nr
27. jún 2020

Otras mozgu a s tým spojené zvracanie by sa prejavilo hneď. Inak sledovať najmä prvých 24 hodín, potom maximálne do 72 hodín sa môžu objaviť príznaky nejakého vnútorného krvácania. Takže našťastie má len virózu! 😀

janastill
autor
27. jún 2020

@zuzuliennka1 volala som v ten deň aj s doktorkou,povedala som jej čo a ako, čo sa stalo a tiež mi povedala nech ho pozorujem a keby sa mi čosi nezdá nech s ním idem radšej na pohotovosť. Našťastie bolo všetko v pohode, tak som s ním nikde nešla ..Teda až dnes mu je od rána zle. Asi to budú tie zubky :/ popravde, tu píšem hlave kvoli manželovi. On je dost veľký stresák, mňa by to ani nenapadlo, že to môže byť z toho pádu, prišiel s tým manžel :D chcel ísť dnes aj na pohotovosť, ale vyhovorila som mu to s tým, že napíšem tu a poradím sa ..A ďakujem za radu a odpoveď

janastill
autor
27. jún 2020

@janastill nechcem aby to vyznelo tak, že som sa nebála. Bála som sa samozrejme aj ja, ale nenapadlo ma že by sa to mohlo dostaviť po týždni. Chceli sme sa ujistiť.. ďakujem pekne za odpovede

asia83
27. jún 2020

@zooeynka Top. 👍👏

zuzuliennka1
27. jún 2020

@janastill ak by to bolo z padu, prejavilo by sa to max. do 24hodin... po tyzdni urcite nie... to moze byt fakt kombinacia zuby + horucava, alebo aj viroza nejaka.. alebo dehydratacia

ivangeline
27. jún 2020

Určite to nie je z toho.

majamat
28. jún 2020

otras mozgu sa krvacanie do mozgu sa prejavi zvycajne do 2 dni, vacsinou aj ked nechavaju na pozorovani, tak 2 dni, a teplota nie je prejavo poranenia mozgu. z coho vypliva, ze je len chory.