Pitie vody a cikanie skoro trojročnej dcérky

zuzipuk
8. apr 2021

Ahojte mamičky. Potrebujem radu. Dcérka bude mať v júli 3 roky ale pije veľmi málo vody. Snažím sa jej stále ponúkať vodu, nakoniec ale keď vypije konečne viac, tak ďalšie dve hodiny cika každú pol hodinu/20 minút. A skoro zakaždým najskôr do gatí trochu a väčšinu potom do šerblika.
Potom je večer smädná a pije veľa a potom ma stále plnú plienku v noci. Ako to robíte? Príde mi to veľa bez vody aby už hodinu pred spaním nepila a potom celú noc tiež nič.
Nepíšte mi, prosím, ako sú vaše deti už bez pocikania v jej veku a bez plienky atď. dosť ma to trápi už aj takto, lebo je mega šikovná, múdra, fakt dieťa za odmenu, len s týmto si akosi nevieme dať rady ani jedna.

Koľko vody vám vypijú deti okolo troch rokov cez deň a koľko minút/hodín pred spaním už nepijú nič?

majamat
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
zuzipuk
autor
8. apr 2021

@majamat ozaj? To je overená informácia? Som našla informácie, že má dieťa v jej veku vypiť vyše litra vody... Tak predsa len nepije až tak málo? Má 14 kíl. A tlačím do nej teda možno viac ako jej telíčko stíha vypúšťať? Takto by to dávalo zmysel aj to neustále čurnutie do gatí.

evalin88
8. apr 2021

Maly mal teraz 3 a tiez ma na noc plienku, nepije na noc vela, ale tak tvrdo spi, ze sa na to nezobudi. Uz sa aj stalo, ze som nedala a vsetko mokre, maly sa nezobudil a lezal by v tom asi do rana, keby som si nevsimla. Zatial to neriesim, do skolky pojde hadam od septembra. Cez den sa uz oekne pyta a vodu mu nukat nemusim, tu si pyta sam. Nukam mlieko, prip. caj.

majamat
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
majamat
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
majamat
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
deedol
8. apr 2021

ja som tiez citala to o tom litri a stresovala som sa s tym, lebo maly tolko nevypije ani nahodou. ale potom som si o tom citala viac a nakoniec som uzavrela, ze staci, ked bude mat ok farbu mocu (biely, svetlozlty). teraz ma 3r a vypije okrem vody v jedle cca pol litra tekutin denne. odmalicka nechce vodu (mala som velke predsavzatia, ako bude pit len cistu vodu, ale on bol schopny nevypit za den nic okrem mlieka), takze davam v zime vacsinou caj a vodu v lete, vtedy to ide. ked mal cca 2,5r, odmietol na noc plienku, ale pocikaval sa, tak sme mu museli upravit pitny rezim. teraz uz po 18 pije len 2-3 hlty vody, spat ide o 20 a nepocika sa (ale pyta sa na nocnik aj v noci 1x).

blumie
8. apr 2021

Moja ma 2roky 4 mesiace, pocas dna vypije fakt, ze vela vody az niekedy premyslam, ci je ok ale pije kolko jej treba. Niekedy je na nocniku cez den aj 3 - 4x len do obeda na malu. Vecer sa jej to snazim korigovat ale urcite nie, ze nic nemoze pit. Vezmem flasku asi pol hodku pred kupanim, ked velmi pyta dam na dno pohara trosku vody, pije este tesne pred pred spanim 1,5 dcl mlieka. Vycika sa pocas uspavania (u nas trochu extrem 1 az 1,5hod kym zaspi) a spi do rana bez plienky a budenia. Tiez som citala, ze dieta nema nic pit ak chcem odplienkovat a vidis da sa.

gbgb
8. apr 2021

@zuzipuk nestresuj ju s tym prosim. Cez den dlho bolo fakt malo a pil vecer a celu noc flaska rajec.. Plienky sme zrusili full, radsej v noci posadim na WC.
Kym bude mat plienky, tak to neporiesis velmi.
A oducili sme tym, ze cez den som sa snazila mu dat viac ovocia, polievku a jeho oblubene plastove rajec flasky sme zrusili. Dostal taku tu termosku.. no a bolo to aj tak iba obdobie okolo 3.narodenin. Cikat si chodil sam uz potom 😉. Pije malo, tak doplnam tekutiny polievkami a ovocim.

zuzipuk
autor
9. apr 2021

Ďakujem vám, žienky. 🙂