Plač 5 týždňového bábätka v noci

nika1502
3. feb 2012

ahojte mamičky chcela by som sa spytat, mate niektora skusenosti s nočnym plačom detičiek? Môj malý má 5 týždňov a nevie mi v noci spinkať. Dakujem za rady : 🙂

pepiminarik
3. feb 2012

mozno ho boli brusko. skus kvapky espumisan. nam to pomohlo. natriasali sme aj dve hodiny a nic. potom sme skusili toto pred kojenim, troska sme pomasirovali brusko, zacvicili s nozickami a hura spalo sa.

elli333
3. feb 2012

@nika1502 ahoj 🙂 to by som veru aj ja rada vedela 😅 u nás je to rovnaké,akurát že donedávna malá plakala vkuse aj cez deň aj v noci a to som bola úplne hotová,teraz sa to našťastie obmedzilo už len na noc.skús zistiť čo bábatku vadí,zrejme ho niečo bolí ked plače tak skús zistiť čo...mojej malej asi vadilo ak som jedla priveľa mliečnych výrobkov,obmedzila som to a plač vyzerá že sa tiež obmedzil len na noc tak skús aj ty vypozorovať že čo tvojmu bábatku môže vadiť,ak kojíš píš si napríklad čo si zjedla ked veľmi plakalo a čo si zjedla ked neplakalo,prípadne čo ste robili a tak,možno ti taký zoznam dopomôže k zisteniu čo ten plač spôsobuje

vanessm
3. feb 2012

@nika1502 Treba zistiť, či máš dosť mlieka, v prípade bolesti bruška nám pomohli kvapky sab simplex.

ronja31
3. feb 2012

@nika1502 ahoj, u syna to bol plac lebo som neskor zistila ze mam malo mlieka a u dcerky som zistila ze nielen ze nemozem cerstve pecivo co nafukuje ale problem bol ako pise @eli333 tiez aj vo vela mliecnych vyrobkoch. ked som toto upravila tak sa to potom postupne zlepsilo. Este ma napadlo, ze syn dlho plakal pri spani a tak som zostovala az som nakoniec odpozorovala ze ma skryty reflux a vzdy ke sa mu navratilo, kyseliny ho podrazdili a plakal. Ja som potom nasadila taky prirodny sirup, neviem si spomenut na nazov, poradila mi ho lekarka a to zabralo hned a spaval ovela lepsie. budem drzat palec aby sa to co najskor vyriesilo.

feb13
4. feb 2012

@nika1502 Kludne za to moze aj psychika, existuje tzv. mesacny plac novorodencov ktory zvycajne trva od 2 do 6 tyzdna, u niekoho aj podstatne dlhsie, najcastejsie v noci alebo v dennej dobe kedy sa dieta narodilo. V nasich krajinach sa neutisitelny plac inak zdravych deti univerzalne pripisuje bolestiam bruska, ale vobec to tak nemusi byt. Dieta potrebuje spracovat traumu z porodu, nie len zo samotneho porodneho procesu ale aj z toho ze sa narodil, ved sa mu zmenil cely zivot, uplne inym sposobom musi prijimat kyslik, potravu, vylucovat nez predtym, uz neplava vo vode ale je zatazene atmosferickym tlakom a gravitaciou, navyse ma okolo seba hluk, svetlo, pachy a kopec dalsich neznamych podnetov. Pre novorodenca je to velmi tazke sa s tym vyrovnavat, babatko moze byt z toho frustrovane a vystresovane, plac je sucastou procesu adaptacie na vonkajsi zivot, zmiernuje stres a prinasa uvolnenie napatia.

sea23
4. feb 2012

moze to byt brusko,a mozno potrebuje citit len maminku,skus si ho dat k sebe do postielky,a masirovat mu chrbatik alebo brusko.. 🙂

danilienka
4. feb 2012

Moze byt hladny, skus si rano ked mas viac mliecka odsat /dat do chladnicky a aj pocas dna doplnit co odsajes po kojeni/ a vecer po kojeni mu ho skus ponuknut normalne cez flasku a ked vypije, tak je to jasne...vecer byva menej mliecka, najviac sa produkuje nad ranom.
A skus ten espumisan, ja som ho davala obom ale iba na noc, aby bol pokoj aspon chvilku a pomohlo a hlavne vzdy pri prebalovani aj hocikedy pocas dna treba cvicit nozickami a davat na brusko. Inac moju mladsiu som davala aj spat na brusko od cca 1,5 mes. najprv som to vyskusala cez den a potom aj na noc, moc sa jej tak pacilo a neplakala. Mozno preto je aj teraz taka cipernejsia, zacala stvornozkovat uz ako 6,5 mesacna.

Ozaj este je dobry kremik na masaz bruska, uvolnuje prdiky...vola sa PUPIK ...tak prajem pokojnu noc...