Po kom majú vaše deti oči?
Pekné popoludnie všetkým. 🙂 Po kom majú vaše dietky oči?môj muž má zelené,ja takú neindetifikovateľnú farbu,niečo medzi hnedou a zelenou,ale viac tmavšie...juuuuj potešila by som sa,keby naša maličká mala po ňom také krásne zelené,je tmavý,tak mu svieta tie očiská 🙂 prvá vec,čo ma na ňom zaujala... 😵
@kazunomyia @hradnapani jéj,to je super,ďakujem....už sme to s drahým skúšali,ten test,ale vyšli nám hnedé očká,lebo viacerí z rodiny majú hnedé,ale čo tam po farbe,hlavne,nech sú zdravé,no nie???? 😉
Ja mám originál farbu vlasov tmavohnedú, oči tmavohnedé, manžel má svetlohnedé vlasy, oči zelenohnedé a máme dcérku (6r.) blondínku s nádhernými svetlomodrými očami 😉
Takže ahojte ženulky,moje dieta ma zvláštne znaky 😵 🙂 vlásky čisto blond.Kedže ani manžel a ani ja niesme blond neviem pokom to dieta je :D očká po tatinovi ale pozor jedno očko ma napol zelené po prapra dedovi
Ja mám zelenohnedé a manžel zvláštna modrozelená. Dcéra má modré a syn má po mne zelenohnedé. Do roka mal krásne modré oči. V priebehu ďalšieho roka sa mu zmenila.
Ja mam hnede, manzel ma tiez hnede ale iba vnutro zrenicky, okolo zrenicky zelene. Je to pekne a maly to ma takisto po nom zeleno hnede 🙂
po susedovi :D ale fakt neviem, lebo moja dcéra má úplne svetlo modré oči a ja mám tmavo hnedé, až čierne a muž taký mix zelenej a hnedej....
po oboch 😉 všetci sme - síce recesívni - ale modrookí 🙂
po mne, modre 🙂, mm ma hnede oci, tak som chcela aby malo aspon jedno dietko tmave oci, nepodarilo sa 🙂
nas maly je cely dedko 🙂 aj vlasy, aj oci...
Ja mam hnede oci a dcerka ma krasne modre po manzelovi
Nase dieta ma oci po postarovi 😀 Ja mam sive, muz take jantarovohnede, stari rodicia boli traja modrooki, moj otec zelenooky. A mame ciernooke dieta (taka uplne tmava hneda). Uvidime, co sa nakombinuje pri druhom,,,
nas ma po svokre, alebo mojom otcovi.... : ) ja mam zelen,manzel hnede, a maly modre :D ....s muzom sme hnedovlasi, maly je plavovlasy...zas po svokre...
Všetci traja su modrooký po mame 🙂
ja hnede, mm hnede, maly hadam aj do zelena mu idu 😀 ale asi po mojom otcovi lebo ten ma hnedozelene....btw. aj s vlasmi to mame vesele ja hnede, mm skoro az cierne a maly spinavy blond 😀 ale to asi po svokre
Mne jedna pani ktorá študovala genetiku vysvetlovala podľa čoho sa dedí farba očí, či je to ozaj tak neviem, nejako som to bližšie neskúmala, ale ona aj manžel majú tmavo-hnedé oči a deti sú modrooké, to isté sa stalo aj môjmu bratrancovi 🙂 Je to vraj tak že hnedookí ľudia nesú genetickú informáciu Aa a modrookí aa, pričom veľké A je informácia pre hnedú farbu očí a malé a pre modrú farbu očí. Pokiaľ sú dvaja hnedookí partneri čiže Aa+Aa a prevážia u detí malé áčka, vznikne aa, čiže modrooké dieťa. A vraj je vylúčené, aby dvaja modrookí (čiže aa+aa) mali hnedooké dieťa, pretože ani jeden z rodičov nenesie informáciu veľkého A čiže hnedých očí. Možno je to tak laicky vysvetlené a je to inak ale takto to bolo podané mne, a vlastne keď tak rozmýšlam, že mali hnedookí rodičia modrooké deti s tým sa stretám často, ale žeby modrookí rodičia mali hnedooké dieťa, s tým som sa asi ešte nestretla.
moj muz ma tmavohnede a ja modre (baby blue sa tej farbe hovori a niekedy su tyrkysove inokedy tmavomodre a ked som unavena su zelene) a syn ma raz zelenohnede inokedy sa mu to zelene meni na cervene a moj otec mal tiez menavu farbu.Je tu este niekto kto ma menavu farbu oci?

vsetci moji 3 synovia maju hnede oci po svojom krasnom oteckovi ja mam zeleno take vseliake.