icon

Pochybnosti ohľadom starania sa o bábätko

22. mar 2021

Ahojte ženy.
Som tehotná, bábätko sme chceli, ale prišli na mňa také myšlienky, čo ak to nezvládnem? ☹️
Ja si myslím, že som v úplne všetkom neschopná, ja ani neviem aké veci dieťatko potrebuje do kočíka alebo na spinkanie, kedy má ísť spinkať, koľkokrát sa ma prebalovať a tak... ☹️ Ženy poraďte mi... keď ste mali prvé dieťatko vedeli ste všetko? Povedal vám niekto co sa má /nemá robiť? Poradil vám?...
Mne to príde úplne trápne...
Alebo napríklad ako ho obliecť do zimy čo ak ho oblečiem veľmi na ľahko alebo naopak až veľmi? Proste takéto otázky mam stále a bojím sa či nebudem zlá matka... ☹️

Strana
z2
oblecenie99
30. mar 2021

Ja som guglila, aký je rozdiel medzi dupackami a body, a pritom plakala kolegyni, že AŽ TAKÁ NESCHOPNÁ nemôžem byť 🙈 s odstupom času môžem za seba povedať, že najhoršie, čo som urobila bolo to, že som to tak nechala na "dajak bude" lebo som sa spoliehal na reči mamky, kamošiek atď. ze budem mama a prirodzene to budem vedieť. Ja konkrétne som typ, ktorý musí vidieť manuál, az potom vybaluje vec, skladá ju a skúša 😀 no a toho som sa nedržala v tehotenstve a bola to chyba, lebo keď už bol malý na svete, ja som bola megastratena (ako veľa mam asi) ale najmä mega neistá. Keď som niečo riešila dopredu, v kuse boli reči, že načo.. Načo kúpiš cumlík, pokazí kojenie. Načo riešiš odssvacku, budeš kojiť. Nekupuj dopredu fľašu, aj tak budeš kojiť. Co robíš vedú o kojeni, načo to naštudovať, je to prirodzené, každá to vie sama od seba.. No.. Asi nemusím rozpisovať ako to dopadlo 😅 o kojeni som nevedela nič, o UM nič, fľaša doma síce jedna nakupená ale nevyvarena (o tom nehovorím, že riešila som aj to, ako ju správne vyvariť, no zabite ma, fakt som to nevedela 🤦‍♀️😀) Nehovorím samozrejme, ze som mala mat naštudovane všetko, to sa ani nedá, lebo jasne teória a prax sa môžu líšiť a veľa informácií môže byť aj na škodu, najmä ak sú protichodné, alebo nefungujú, ale mne osobne by dodalo odvahu, keby som mala aspoň akú takú predstavu, taky základný zaklad.. Ja som netušila, ako kúpať bábätko.. Keď som sa na to pýtala, všetci prevracali očami, že jeeeeezis.. Alebo že ukáže ti to mama. Prišli sme z pôrodnice, boli sme s mužom dvaja, žiadna pomoc, a hanba nehanba, my sme tam vtedy maturovali nad vaničkou a guglili, ako máme malého okúpať 😂 lebo to budeš vedieť. Jasne, keď budem nemotorne držať placuceho novorodenca bez zavinovačky, na bomby dám intuitívne prvé kúpanie 😅 akože sú aj také, ja nie som.. a ani nejdem opisovať ako som držala plienku, obyčajnú jednorazovú v ruke prvýkrát, že bože to jak sa dava na dieťa?? 😁 No ale hlavne je, že po pár mesiacoch som už malého okupala sama jak nic 😉 inými slovami, ak som to dala ja, totálne amatér do vsetkeho co súvisí so starostlivosťou o dieťa, dá to každý! Čiže nehovorím, že teraz studuj a pod., ale mne osobne by určite pomohlo, keby som sa na niektoré veci vopred pozrela ako sa robí ci nerobí a určite by som nebola až taká vyplasena..ak si to už urobila ci robíš a považuješ to za samozrejmé, tak tu moju radu samozrejme ignoruj 😁 Je to náročné, iné, ale je pravda, že potom to už nejak ide, myslím tu starostlivosť, proste zapneš hlavu (niekedy len telo) a vyriešis co treba, lebo fakt mame v sebe aj bilogocky tu vlastnosť že sa zvládneme postarat o dieťa. Určite to zvládneš, neboj sa. Začiatky sú aj experimenty a potvrdia ti to aj rodičia s viacerými deťmi, že je to pri každom tak, lebo ty ideš do ďalšieho už s nejakou rutinou a tiež ta vedia zaskočiť iné nové veci.

gloria31
30. mar 2021

Moje prvé babo som mala v 36r a cítila som sa úplne rovnako. Pýtala som sa mojej mami a mojej mladšej sestry určite zo mňa mali nervy ale vždy kľudne odpovedali. Treba zahodiť tie pocity trápne je to nove a nemali sme šancu sa nikde to naučiť. Pýtaj sa skúsených a bude to v poriadku

autor
31. mar 2021

@oblecenie99 hahaa! Odpadnem! 😁 Úplne ja! Takéto otázky, že či sa to ma robiť takto alebo takto alebo ako to je správne haha! Pobavila si ma❤️ tak uvidím, dúfam, že na to prídem všetko... 😅

romcix213
2. apr 2021

Ahoj, kľudne mi napíš buď sem alebo na FB Romča Štefankova,ja som napríklad dieťatko neplánovala,vôbec keďže som otehotnela ako študentka,mala som skúsenost s malými deťmi, mamina mi radila aj pomohla ale v prvom rade je na tebe čo cítiš a čo zvládaš a v čom si nie si istá,ak si nie si istá na to máš priateľov, maminu, priateľa, hocikoho môžeš sa poradiť alebo spraviť to ako to cítiš, ľudia ti budú radiť rôzne o všetkom ale je len na tebe ako to spravíš,lebo je to tvoje dieťa a žiadne dieťa nie je rovnaké....vedela by som ti o tom rozprávať veľa,kľudne mi napíš,ak teda chceš a ak teda veríš tomu že aj mladá mama sa vie postarať o dieťa 🙂

lululucy
2. apr 2021

Nevedela som nic a mala som presne taketo myslienky. Ale to vsetko prides prirodzene neboj. Urcite to zvladnes, ako to zvladla kazda matka 🙂

Strana
z2