Mám 18, som tehotná a čaká ma maturita. Ako sa rozhodnúť?

jenniferlak
12. júl 2023

Ahojte
Mám 18,práve nastupujem do 4ročníka na strednej a čaká ma maturita
Som tehotná,mám stáleho priateľa aj fajn rodinu
Ide o to že ak si bábätko nechám tak stratím mladosť,bojím sa že nedokončím školu alebo nezvládnem maturitu,že materstvo nezvládnem,finančne to bude príliš náročné a nemám stálu prácu
A však aj pôjdem na interupciu už nebudem môcť mat deti
Neviem či som pripravená byť matkou,som stratená v tejto situácii a neviem ako postupovať ďalej
Mali by ste nejakú radu ?

jj298
12. júl 2023

@jenniferlak To ze pojdes na interupciu neznamena ze nebudes moct mat deti. Tym ta nenabadam len davam veci na pravu mieru.

babovka2321
12. júl 2023

@jenniferlak priatel studuje alebo pracuje? Bude sa o vas financne starat? Alebo budu rodicia? Ak rodicia, su ochotni/chcu to robit?

jenniferlak
autor
12. júl 2023

@jj298 už som raz potratila a niečo sa pri tom pokazilo,od vtedy mávam stále zápali infekcie a prešlo mi to na celé obličky,nie je mesiac kedy by som nemala zápal či infekciu,môj gyn. a aj na gyn.pohotovosti mi povedali že ak v tomto tehotenstve ešte potratím stratím možnosť mat deti

jenniferlak
autor
12. júl 2023

@babovka2321 pracuje,vravel,že áno iná možnosť by nebola,mám iba maminu ale viem že rodina by mi nejako pomohla,ale nechcem zaťažovať aj ich mojou chybou

mimka1402
12. júl 2023

@jenniferlak A inak sa chrániť nevieš, alebo prečo tehotnieš za radom opakovane, keď si nie si istá či chceš dieťa?
Za mňa, ak si si dokázala spraviť druhé dieťa tak by som neriešila a spravila si maturitu aj popri dieťaťu. A či stratíš mladosť? No... Je ine sa "pošmyknuť" raz a iné dvakrát.
Je na čase prevziať zodpovednosť.
Som za možnosť voľby a zastávam názor, že interupcia nie je zlá. Ale v tvojom prípade by som prijala ak máš rodinu a priateľa a dieťa si nechala.

lucka_ke
12. júl 2023

ak máš podporu rodiny tak to určite zvládneš, budeš dobrá mamina neboj sa

sueqien
12. júl 2023

@jenniferlak Ahooooj, bábätko je dar od Pána Boha, Ja sa snažím z priateľom už dosť dlhu dobu, takže buď vďačná, že máš túto možnosť a že ti Pán Božko doprial stať sa mamickou. Je to krásne, mladosť nestratis, aj máš super rodinku isto ti pomôžu a priateľ tiež, a myslím si že aj jeho rodinka. Nerob to, bábätko si nechaj , keď ho uvidíš podľa mňa, budeš ľutovať že si nad takým niečím rozmýšľala. Prajem vám veľa zdravicka. ❤️
@jenniferlak
@jenniferlak

januska12323
12. júl 2023

Poraď sa s frajerom a rodičmi. V koľkom si mesiaci? Ak sa dá na tvojej škole vybavíš individuálny študijný plán. Priateľ pracuje, máte kde bývať? Ženy študujú aj na vysokej s malými deťmi, ty zvládneš maturitu. Žiadnu mladosť si nestratila len bude troška iná ako bezdetnych kamošiek.

jenniferlak
autor
12. júl 2023

@mimka1402 používame ochranu,nikto nečakal,že sa toto stane,antikoncepciu nesmiem brat kvôli stálemu užívaniu antibiotík

jenniferlak
autor
12. júl 2023

@lucka_ke ❤️❤️

jenniferlak
autor
12. júl 2023

@sueqien ❤️❤️

jenniferlak
autor
12. júl 2023

@januska12323 som v 3 týždni,áno byt máme

lucka_ke
12. júl 2023

a mladosť určite nestratíš, naopak, budeš to zvládať ľahšie a dieťatko ti skoro odrastie, za pár rokov bude samostatné a vy stále mladí, určite sa neboj a choďte do toho

mimka1402
12. júl 2023

@jenniferlak Ale prosím ťa... Nie je antikoncepcia jediná na svete a neviem ako sa stane, resp. štatisticky dá aby dvakrát sa podarilo otehotnieť omylom.. To len na modrom koňovi ide.

klarissa25
12. júl 2023

@jenniferlak si v 3 týždni? A to vieš ako ?

mima1608
12. júl 2023

Aj moja spolužiačka zo strednej otehotnela v 3. ročníku. Školu dokončila, vo 4. ročníku sa dokonca vydávala, teraz má už 2 deti 😁
Ak už nebudeš môcť mať viac detí, a deti chces a je nejaká možnosť ako to zvládnuť, tak neváhaj. Aby si potom neľutovala.

betulinka1
12. júl 2023

@jenniferlak chybou ? Nie druhykrat to nie je chyba ale tvoja blbost. Akoze aby si pred maturitou bola dvakrat tehotna 🙈🙈🙈 ze uzivate ochranu ?? Tak to neverim alebo s nou pracujete zle. Dieta si kludne nechaj a maturitu pri nom zvladnes v pohode, ked ti rodina pomoze. Kedze nepíšeš o VS, tak asi nie si na gympli. Budes mat aspon pokoj v tridsiatke od deti, lebo uz budes mat 12 rocne. Alebo vasim štýlom ochrany, mozno aj piate dieta. Ak sa rozhodnes pre potrat, daj si vnútromaternicové teliesko a daj sa do poriadku.

zuzanockamt
12. júl 2023

@jenniferlak Ak si v 3.týždni, to ešte žiadny lekár neuvidí, či si tehotná. V tomto týždni len prebieha ovulácia. Ak si si robila digi test a tam bolo 3+, to znamená, že si nejaký 5.-6. týždeň.
A stále užívanie atb nebránia tehotenstvu?
Ja tu budem za príšeru, ale určite by som si dieťa v 18-ke a pri nedokončenej SŠ nenechala. Nikdy.

jenniferlak
autor
12. júl 2023

@klarissa25 neviem to isto to nesmiem povedať pretože nie som gynekológ ale keďže mi ženy si vieme vypočítať kedy bola ovulácia tak mi to vychádza na nejaký 3tí týždeň,test som robila krvný aj močový,pozitívne

moonlight1210
12. júl 2023

@jenniferlak maturitu nevzdavaj, skolu neprerusuj, ak nemusis. Vratit sa k tomu bude tazsie, ako teraz vydrzat a dokoncit to, ked uz si “rozbehnuta” v studovani.

A s maturitou to pojde s hladanim prace predsa len o nieco lahsie, ako iba s ukoncenou ZS.

Nebude to mozno lahke, ale zas dieta ti skor odrastie, a ked ono uz bude samostatne, ty budes mat cca 36. Takze este kus peknych rokov pred tebou.

klarissa25
12. júl 2023

No ak používate ochranu tak asi ju používate zle keď si už druhýkrát tehotná....toto bude snáď výmysel...

mimka1402
12. júl 2023

@jenniferlak Ale aby som bola fér. Ak by som bola v tvojom veku dieťa by som si nechala ak naozaj máš pocit, že v budúcnosti by si mať nemusela.

@zuzanockamt Rozumiem ti veľmi dobre, ale tak verím v to, že ak niekto chce tak si dokončí školu a nájde si v živote miesto. Ale to musí byť človek ambiciózny.

jj298
12. júl 2023

@jenniferlak a znovu si otehotnela aj napriek ochrane? Ty budes nova panenka maria. Prepac ale si strasne nezodpovedna. Ked zoberem do uvahy aj ten prvy problemovy potrat, tak si aj hlupa.
Nebudem si brat servitku. Je mi luto, ze ludia ako ty, taki co detom nedokazu dat vsetko maju deti. Co by ine za to dali.

jenniferlak
autor
12. júl 2023

@klarissa25 prvýkrát som bola znásilnená🙂

zuzanockamt
12. júl 2023

@mimka1402 Ambiciózna žena neotehotnie v 18-ke.

klarissa25
12. júl 2023

@jenniferlak super. Už sa to tu prikrašluje...takže toto je určite výmysel....

zuzanockamt
12. júl 2023

@jenniferlak Čerstvá registrácia, posplietané blbosti, trololo. Nič iné.

kacena4
12. júl 2023

ahojko nejdem sudit tvoju "chybu"... ale ak mas podporu rodiny skolu si dorob neboj to das, vsak maturitu budes mat tesne po porode takkze s babatko to zvladnes. v skole si mozes vybavit individualny studijny plan (kvoli tehotenstvu) a posledne mesiace sa doma pripravovat na maturitu a starat sa o babatko ked uz bude. hlavne si to vsetko naplanuj. teraz uz kasli na pracu, tu vobec neries a never tomu ze si znicis mladost a neuzijes si ak ti rodicia pomozu kludne mozes studovat, chodit von bez dietata a hlavne ked odrastie budes mat caasu dost na svoje blbosti mladicke 🙂 materstvo je emocionalny stav s peniazmi to nic nema, takze neboj ak mas partnera a rodinu zvladnes to s ich pomocou. volakedy zeny bezne rodili v 18stke a zivot isiel v pohode dalej neboj das to drzim palceky

klarissa25
12. júl 2023

@zuzanockamt presne tak...

hellwant
12. júl 2023

Prvykrat si bola znasilnena, potratila a das tam ku tej info o znasilnení usmievajuceho smajla? To ti pride normalne?

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.


Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre