icon

Pomalé dieťa

7. feb 2023

Ako sa správať k 8 ročnému dieťaťu, ktoré musíte upozorňovať aspoň 10 x ? A to sú len bežné každodenné veci. Zopár príkladov - obliekaj sa, pohni si, vstávaj, choď si tie zuby umyť, obuj sa, jedz, rob úlohy
Dieťa je v 3 ročníku ZŠ a pred školou čakám raz 15 minút, potom 30 minút, potom 20minut a takto to ide nonstop. Do šatne nemám prístup, rodičia musia čakať deti pred školou.
Dieťa je také zabrzdené a nonstop sa opakujem ako papagáj. Mám voliť nejaký trest za to?

Mám doma ešte trojročné dieťa a to je rýchlejšie oblečené ako to osemročné
Ex manžel to nerieši, len ho pokojne upozorní, mne povie, že je dieťa ešte malé a tam to končí.

Strana
z7
gabriela_obzerova
8. mar 2023

Mame take dve deti, boli v striedavke, bolo to zle. Potom chlapec zostal s mamou a dcera s tatkom a bolo to ovela horsie! Ja som za striedavku. Dieta potrebuje oboch. Z vlastnej skusenosti…

nickpick
8. mar 2023

Najlepsie bude ked sa osobne porozoravas s ucitelkou, spytaj sa jej, ci chape ze tie poznamky nemaju absolutne ziaden efekt, co nimi chce akoze docielit??? Jej pristup je kontraproduktivny, namiesto toho aby zapojila triedu, aby spoluziakovi pomohli, tak ich zmanipulovala proti nemu, toto vobec nie je v poriadku, chlapec sa v triede citi ako outsider, mate k dispozicii posudky od psychologicky a ona nerespektuje jej odporucania, ak to nezvlada a ide jej o jeho vylucenue nech vylozi karty na stol, od nej by som sla rovno k riaditelke, ktorej by som takisto spomenula pristup skolskej psychologicky, niektore zeny to tu spomenuli, ina ucitelka - ina skola - iny pristup, veci sa mozu velmi lahko posunut k lepsiemu, drzim palce….

zuzuka66
25. mar 2024

sme na tom dosť podobne. Môj bude mať 10 a tiež je pomalší, zasnený, ale zas má vynikajúce výsledky v škole. Napriek tomu sa snažím, lebo takto to asi nebude dobre, čím budú väčší...Ako tu už písali, treba na neho hovoriť zbližšia, aby vedel, že hovoríš na neho a nejako ho motivovať, niečo za odmenu napríklad, môj to začal celkom brať 🙂 ešte doplniť nejaké vitamíny, okrem iného môj teraz vybral celé Esprico a myslím, že lepšie o niečo 🙂 držím palce....
je pravda, že my sme takto neboli no....teda aspoň s nami sa nikto nikdy nemaznal

Strana
z7