Pomalé skoro 2-ročné dieťa
Ahojte! Chcem sa opytat, moja dcerka bude mat v aprili dva roky a nechce sa jej velmi chodit! Ked chodi, tak sa kyve zo strany na stranu a ma sirsie roztiahnute nohyked sedi tak sa kyve dopredu a dozadu a sem tam si mrnci... vonku sa stale niekde zastavi a pozera na vec ktora ju zaujima a kyve sa, alebo pri plotiku. Boli sme u neurologa a povedal ze nic na nej nevidi, vysledky z mocu a krvi boli ok, akurat ze v moci mala zvyseny laktat, ale vraj to je z toho ze je to komplikovane u deti odobrat moc aj krv. Preto moze byt vysledok skresleny. Mate niektora mamicka skusenost s niecim podobnym?Aj napriklad zvyseny laktat a tym aj spomalena chôdza? Mam velke obavy, inak rozprava, opakuje slova...na 2 rocnej kontrole jej ten laktat skontroluju. Dakujem za odpovede, pekny den
@pribinak chodili sme ale skor sa hrala ako cvicila
a ako sa vyvijala? kedy sa posadila, stvornozkovala, kedy sa postavila a kedy uz presla cca meter-dva? nie je nahodou aj chuducka?
@kluska nie je chuducka, je po mojom manzelovi, dost dlha, a ma 11.5 kg, u nej co sa tyka pohybu, sa jej nechce! Zacala chodit v 20 mes.,štvornožkovala, ale vsetko neskor...
Su len dva varianty: bud je ako moj manzel, on bol vraj tiez šprtoš alebo ten laktat v moči, ale to az ked bude mat 2 roky to skontroluju. Proste si niekedy kladiem otazku ci som fakt ustrachana a paranoidna alebo je fakt povaha taka ako moj muz...
Furt hladam nieco, preco sa bojim, ci je vsetko u nej v poriadku...
@miriamina888 na to ze je vysoka, je skor chudsia, mam kamosku co jej mala je chuducka a nizsia a tiez robila vsetko neskor a akokeby nemala dost sily, ale je to aj povaha, je kludnejsia, pekne obsedi a ty si mozes vypit kavicku. Pokial zacala chodit len v 20 mesiaci, tak este potrebuje spevnit, rovnovahu ziskat. Nepises ako dlho stvornozkovala a chodila okolo nabytku, to tiez napomaha ku spevneniu, ma to byt najlepsie 4-5 mesiacov stvornozkovania a chodenia okolo. A ano pokial je po tvojom muzovi, tak genetika 🙂 skus sa opytat svojej svokry.
a kde ste boli na neurologii? a ta chodza je len pomala akoze tazkopadna alebo sa ti zda ze ma problem s rovnovahou?
inak to, ze sa pozera a zastavi, to bol moj prvorodeny taky, on bol aj kludnejsi, sice pohybovo bol zdatnejsi od tvojej, ale rad sa pozeral na to co sa deje okolo neho a pekne obsedel tiez
ale nekyval sa pri tom ako sa pozeral okolo
@miriamina888 tak nejakého iného fyzioterapeuta čo ju trochu viac donúti cvičiť
Ju nedonutis nic, ona proste nechce, na neurologii sme boli tu vo Svajciarsku a to kyvanie je vraj stimulacia rovnovahy...ale je to tazke sa furt bat a pytat sa preco to tak je...zašprta sa do hocicoho a bude vysedavat...a vonku bud stat a kyvat sa na urcitom mieste alebo si chce sadnut a bavit sa napr. s kamienkami...ju musi nieco zaujat aby prisla
@miriamina888 mne sa vidi, ze mala este nevie poriadne chodit. Chodi teda iba tak, ze ju lakate na nieco? alebo ked ju nieco velmi zaujme? 23 mesiacov ma, v 20tich spravila len krok? ci uz sa pustala na meter? podla mna sa neskor rozchodi, ale kludna povaha jej zostane, cize nebude to zivsie dieta
doma inac chodi uz pekne? alebo chodi len okolo nabytku a stvornozky? lebo najprv musi chodit doma pekne, aby chodila pekne vonku. Lebo doma mas rovny povrch a vonku vselijako. To trva aj nejaky cas, ked uz bude pekne doma chodit taky mesiac, tak potom az bude pekne chodit vonku

@miriamina888 hľadala by som nejakého fyzioterapeuta.