icon

Pomooc- je to s deťmi a rozbíjaním len u nás??

13. máj 2020

Zdravím maminky chcem sa spýtať co vsetko sa podarilo vašim detickam v domácností znicit/rozbiť/znehodnotit.. My mame totiž velmi živú 3 rocnu dcerku a museli sme uz kupovať novy televízor (sponkou doskriabana obrazovka) novy konferecny stolik do obyvacky....dvakrát sme uz maľovali spálňu a najnovšie sa jej podarilo dostať k manželovej zdravotnej karte a celu ju pocmarat fixkou o inych mensich vylomeninach ani nejdem písať lebo by som tu pisala do leta .. Proste chvíľočku ju človek necha samu a uz je katastrofa na svete je to nase prve a zatiaľ jedine dieťa.. Tak neviem ci aj vy to takto mate alebo len my ju nezvládame

majcii
13. máj 2020

Ja som kojila mladsieho a kedze som sa chystala na UP, tak som mala pripraveny rodny list v chodbe, kym som dokojila, 2rocny syn ho pocmaral ciernou fixkou, ktoru si starostlivo odcudzil ako jedinu dostupnu z chladnicky...., ale je citatelny....dostal po zadku a neskor som si vsimla, ze je vseobecne velmi vnimavy, sikovny, zvedavy a jednoducho ,,sprtko,,...musi vsetko mat v ruke a dotvarat a uz dnes NIC nenici, ale naopak je velmi tvorivy a kazdy den musi, kreslit, modelovat, brusit a pod. Cize moje odpoorucanie, dat im moznost sprtat, vrtat, machlit, ale tam, kde chcete, teda ukazovat smer, nie zakazovat, kazde dieta je jedinecne;)

aksunah
13. máj 2020

No ja neviem dievčatá,ja mám šesť detí,ale také veľké škody,ako niektoré píšete,mi nerobia,nemôžu,veď už ročné dieťa vie,že "nie" znamená proste "nie" a tichucke deti rozhodne nemám🙂

november1111
Odpoveď bola odstránená
simca06022011
13. máj 2020

Ako nerozumiem (ako nepohorsujem sa alebo nieco, ale proste nechapem... ) ako moze dieta znicit kuchynsku linku vylamanim dvierok, znicit ruru??? Kde ste vtedy pre boha? Neexistuje aby mi 3-4r dieta vynasalo veci z kuchyne a tlcikom na maso rozbilo telku??? Co ked si najblizsie vypochoduje s nozom z kuchyne? alebo ublizi niecim sebe... ako fakt nerozumiem. Za to som s dietatom doma, ze davam pozor...
Mne moja pocmarala steny, vyriesila som to flipchart papierom namontovanym na stenu v jej vyske a mohla malovat kolko chcela... parkrat nieco vyliala na gauc..ano, plazmu nam poskriabala metlickou na hranie, ale pouziva sa dalej :D Pravidelne mi vyhadzala skrine (vsetky), hlavne ked ostala s ockom hodinku... ale toto vsetko sa odstranilo a stalo vynimocne, veci som dala z dosahu, na dvierkach do skrin som mala zamky na bicykle (ano dobre citate, TIE NA BICYKLE, na kluc), lebo detske poistky otvorila hned ako sa naucila chodit. V zivote nikdy sa mi nehrala v kuchyni so suflikmi alebo dvierkami... Na hranie mala kut v obyvacke a v spalni...do kuchyne som mala medzi dverami zabranu namontovanu a chodila sa pekne najest za stol. Steny nerieism, vymaluje sa "ked podrastie"- fungovalo dlhsie aj to len na flaky , ktore nesli dole, nakolko mame umyvatelne farby.. a to funguje vlastne aj dnes.. lebo sice po stenach nekreslime uz dlho, ale pri tvoreni sa podari sem tam nieco vyparatit, postrihane tricko, lebo "pekny obrazok"... A take nezbedy ako schovat sa a tak, to pozname... neter sa skryla do susicky... :D
O a este ma napadlo, ze pocas mojho homeofficu mi slecinka chcela pomoct, a opeciatkovala mi vsetky doklady co nasla na stole :DDD esteze neboli klientov, ale moje :D

daganov
13. máj 2020

@majcii ale tak to bola tvoja chyba, že si tam ten rodný list nechala a že sa dostal k fixke, presne tak náš počmáral linku, lebo sme nedodržali zásadu, dokreslíš, farbičky do krabičky a odložiť. Ale tak nedá sa myslieť na všetko popredu, človek nie je stroj a na čo by sme spomínali? Známa uspávala dcéru, asi dva roky, bola tehotná, tak sa jej podarilo zaspať skôr. Keď sa zobudila, dcéra bola na komplet pomaľovaná fixkami, od tváre až po chodidlá. Vyliezla z postieľky, v kúpeľni má taký stolček, aby dočiahla do umývadla, ten si podložila na chodbe a v pracovni, aby dočiahla na vypínače a na fixky. Tak som ju utešila, že mohla pokresliť aj ju a ťažko by to na druhý deň v práci vysvetľovala.

autor
13. máj 2020

@almia boze zboznujem take mudrlantky ako ste vy..

danielak84
13. máj 2020

@yanni bodaj by som,ak neveris prid ku nam na navstevu.On je neriadena strela.Je pri mne a za stotinu sekundy ho niet.Modlim sa aby z toho vyrastol.Jeho surodenci su v pohode v tychto veciach,oni sa hastercia medzi sebou ale nic nerozbijaju.

danielak84
13. máj 2020

@simca06022011 velmi jednoducho,zavesil sa na ne a vylomil ich a ruru znicil ked bol v choditku,otvoril ju a narazil do tych plastovych mriezok ktore sa zlomili.Samozrejme ze noze a podobne veci mam z jeho dosahu.Ty mas asi len jedno dieta,to sa da ustrazit ale ja mam 4 a tiez ma potrebuju.Nemozem byt nonstop za zadkom najmladsiemu.

tripetta
13. máj 2020

Ešteže niektoré tie vaše "poklady" nemám doma 🙈 Nuž čo, narobili ste si ich, trápte sa 😝

simca06022011
13. máj 2020

@danielak84 áno mam len jedno, ale ani keby som si ľahla v obývačke a zaspala, tak sa nevesa po linke ani nič z tade nevytahuje (inak rúra ma poistku proti otvraraniu dvierok) lebo som to zabezpečila tak, že tam proste ani nevosla... Mňa by šľak trafil a co by robil ocko si ani predstaviť neviem😂 práve keď máš 4 deťúrence už by si to mohla mat vytuningovane doma 😂 ale to je jedno, hádam z toho vyrastie 😎 budete mat na co spomínať

danielak84
13. máj 2020

@najk ale kdeze.Ked sme sa stahovali pred 6 rokmi do domu nechcela som ziadne drahe zariadenie a aj linku mam taku lacnu z Decodomu.Dvierka muz opravil a sluzia dalej,teraz mame na nich take gumy poprevliekane cez uchytky aby ich neotvaral.Telku sme mali uz staru cca 13r plazmu a planovali sme ju vymenit tak nam to krpec urychlil a mne staci obycajna tv,nepotrebujem speci funkcie takze rozpocet nam to nezruinovalo.

danielak84
13. máj 2020

@simca06022011 vtedy mal nieco cez rok a starsi syn lezal vedla v izbe s teplotou a vracal tak som mu robila servis a mladsi to vyuzil u hral sa na opicku na dvierkach.Ja mam taku lacnu ruru a ta nema poistku,aspon som ju nikde nenasla.Teraz mam vsetko zabezpecene.Neratala som s tym kedze starsie deti nic take nerobili a uz vobec nie ked mal len rok.

simca06022011
13. máj 2020

@danielak84 no stane sa 😂

malasandrika
13. máj 2020

Som fakt šokovaná, čo všetko ste nechali deti zničiť. Dcéra 3,5 roka, ani len stenu nepokreslía, lebo jednoducho od malička vie, že sa kreslí na papier, je sa za stolom, po posteli sa neskáče, chemikálií sa nechytáme, telku nechytáme, atď. Neurazte sa, ale skôr ako na “nezbedné” dieťa poukazujete na nezvládnutú výchovu.

janulik2008
13. máj 2020

Ja chapem su to deti ale co tu citam prepanajana. My ako deti sme navyvadzali dost tiez ale rozbit telku? ... mala ma 4.5 roka a rozbila nie jednu hracku. Mali sme aj pocmarany stol od farbiciek ale vzdy sme povedali ze sa kresli na papier ... samozrejme ticho je podozrive napr raz sa hrala a zrazu reeeev my co sa deje a jej sa voda rozliala tusim na papier 😁😁😁 hracky? Pokazis nemas a mozes sa na hlavu postavit

janulik2008
13. máj 2020

@november1111 to s videami. Mala si zvykne yt zapnut a je tam dievcatko Nastya ci jak sa vola a mala ako zacala po nej opakovat niektore veci tak sme jej ju zatrhli ...

almia
Autor odpoveď zmazal
majcii
13. máj 2020

Ja si myslim, ze kazda stena sa da premalovat, kazdy gauc vycistit, klucka vymenit a pod., ale ak deta ma prirodzene zvedavu mysel, nerobi vyslovene ,,zle,,, tak len mu ukazat, co si neprajete a dat mu priestor niekde inde. Nemajte strach, raz sa budete vzajomne bavit zabavnymi historkami z ich detstva, no a to, ze nic nevyparatili, cize nemohli vas nezblizi viac, skor naopak;)

lilka5566
14. máj 2020

@deti95060810 máš doma dieťa ci nejakého ramba? 😁😁 Diera vo vani, ohnuty radiátor, preliaceny plech..... 😁

maminuska
14. máj 2020

@lilka5566 má doma postihnuté dieťa ..a niektoré deti majú silu za dvoch

daganov
14. máj 2020

@maminuska tie postihnuté zvlášť

miriam11
Odpoveď bola odstránená
tripetta
14. máj 2020

Ako to tu čítam, z niektorých deťúreniec sú už teraz malí rozmaznaní psychopati 😅 Nechcem si predstaviť akí asi budú, až budú dospelí 🙈 Ja som tiež ako malinká čmárala po stenách, občas niečo rozliala, či rozbila pohár, ale niečo také, ako rozbiť telku, ktorú rodičia za totáča splácali, a bola na ich platy kurňa drahá, tak to kebyže spravím by mi otec narezal, žeby som si týždeň nesadla. Som vďačná rodičom a som na nich za to hrdá, že ma naučili si veci vážiť a že boli na mňa aj prísni, keď bolo treba.

sapetka
14. máj 2020

@tripetta suhlasim👍Len ked si to vezmes chudak deti , nemozu za to ze rodicia mezvladaju vychovu a potom to takto vyzera ze sa tym este chvalia, ved kreativita 🙈🤣

oktoberbaby2020
18. máj 2020

@sapetka ja som v soku. Nic v zlom, tiez mam akcne a kreativne dieta ale okrem nejakych rozbitych hraciek (tj nekvalitne🙂, a nejake nehody mi nic nepokazil. Mozno daku knizku natrhol ked bol maly, dala som ich tak aby nedociahol na ne uz a bolo vybavene. Nechapem kde su rodicia ked dieta stihne znicit kuchynu ci kupelku.. Ved pri malom dietati musis stale byt alebo kazdych par sekund mrknut a rozpravat sa s nim atd. Svagrinu maly vymkol lebo trubka nevedela kluce dat prec najprv (mal 3 r).

kulumulu123
18. máj 2020

@judar osobne si myslim ze to nie je o plieskani deti.... Ja mam 6r ktora nikdy nedostala na zadok a maximalna skoda bola 1 rozbity hrncek a to neprehanam. Tiez nie je uviazana na retazi.... V zivote neurobila ani ciarku na stenu u nas sa kresli na papier a na tabulu... Staci sa tym detom venovat a ano tiez mam domacnost a podotykam cistu a tiez varim doma a popri tom mam druhe dieta 4.5mes pri ktorom nemam sluzku.... Ja len na Margo toho ze nevychadzam z udivu co tu citam......

kulumulu123
18. máj 2020

@majcii s dietatom ta nezblizi zdemolovany dom lebo ved zazitky a historky do dospelosti.... S detmi ta zblizi spolocne straveny cas a spolocne zazitky.... Ale mozno sa mylim a divna som tu prave ja v tom pripade mi v tejto debate bude snad odpustene 👍

jaskolka
18. máj 2020

Tiež myslím, že v dospelosti nebude príliš zábavná historka, že moje dieťa rozmlatilo telku, či urvalo kuchynskú linku a podobne. Aspoň ja som názoru, že oveľa zaujímavejšie je, keď si spomínam na výlety, aktivity, cesty s rodičmi, návštevy hradov a jaskýň, stanovanie, spoločné hranie hier ci kariet po večeroch, alebo ako mi otec čítal knihu zábavných príbehov, či piekli s mamou buchty a podobne.To zblizovalo, nie pustosenie bytu 😃

rebekamarcusko
18. máj 2020

My mame v katastrofalnom stave steny, podlahy, gauc uz mame novy tak na neho davam pozor 😂 ale inak katastrofa hlavne tie steny. Stena v okoli zapinaca svetla do kupelne je horor. Cela spinava, lebo oni ne aby chytili len ten zapinac, ale oni sirovni obtieraju ruky okolo na stene 😂

kulumulu123
18. máj 2020

@jaskolka maximalny suhlas 👍👍👍