Porodila deviate dieťa
Dobrý deň. Ak ste niektoré prednedávnom čítali na fóre o žene, ktorá čaká deviate dieťa https://www.modrykonik.sk/forum/1-trimester/mam-8-deti-a-som-tehotna-poradite/ , chcem vám s radosťou oznámiť, že sa jej v piatok, 5.12. narodil krásny chlapček. Mamička si dieťatko ponechá a s láskou ho bude spolu s ďalšími ôsmimi súrodencami vychovávať. Túto informáciu nedávam pre tých, čo ju chcú odsudzovať. Sama si toho už dosť vytrpela a viac ako "múdre rady" jej pomôže povzbudenie. Píšem tu aj preto, že sa blížia Vianoce, pri toľkých deťoch z jednej materskej budú asi veľmi skromné. Bývali manžel jej peniaze nedáva, terajší ich radšej prepije. Mamka je veľmi starostlivá, aj sociálka ju obdivuje, ako to všetko pri tých deťoch sama zvláda a že ako majú čisto. Preto ma napadlo, ak by jej chcel niekto pomôcť, napr. sa iste nájdu mamičky, ktorým ich ratolesti z nejakej veci vyrástli a nevedia, čo s tým, že by sme spravili radosť týmto detičkám. Najstarší syn má 16 rokov, dcérky 9 a 8 rokov, ďalší syn 6, dcérky 5 a 4 roky, syn 3, dcérka rok a najmenší chlapček sa práve narodil. Ak by vedel niekto pomôcť aj finančne, podľa svojich možností, budem len rada. Prípadní darcovia mi môžu napísať, pošlem im adresu mamičky. Za ňu a jej deti vám všetkým ďakujem. 🙂
@xevulax nakladanie možno práve naopak pomôže. Možno sa nenarodí na svet ďalšie chúda. Možno sa vďaka tejto diskusii spamätá
A čo sa týka pomoci pre túto rodinku napíšem len jedno. Nie som taká bohatá aby som pomáhala niekomu zo srabov, kto sa do tých srabov dostal sám vlastným pričinením. Rada pomôžem aj pomáham rodinám, ktoré za svoje problémy nemôžu, majú trebárs choré dieťa.
Táto matka môže len bohu ďakovať, že všetkých 9 ich má zdravých a že nemusí ešte aj choroby riešiť a odporúčam jej opýtať sa vlastných detí (ako tak pozerám jeden má r. narodenia 1998), tých veľkých detí čo na toto všetko vlastne sami povedia.
Myslím si, že situácia sa vyrieši čo chvíľa sama. Prvé deti začnú pracovať, poprípade vypadnú z domu čím skôr a vybavené..A mamička môže z materskej rovno čakať na dôchodok.
@mima4 ad to stop po cca 2 detoch, ano, pretoze cielom tychto zien by nebolo mat viac deti ani s vhodnym partnerom, oni by viac nechceli, nezvladli, to sa potom lahko hovori
ad onko pacienti mnohi sa za to mozu sami, si uz zlou zivotospravou, zivotom v strese ktory si sami zvolili, konamim ktore je mimo ramce, tak ako pri x inych chorobach, pozor nehovorim vsetci, ale u mnohych to podla mna tak je. Objektivne a subjektivne sa zacina hodne prelinat u tychto veci, podporovat asocialnych ludi-hmm, je ine ked ide o nich a o deti, ktore sa nic nemozu a ked sa im nepomoze zoberies im sancu rovnako ako onko pacientovi, vlastne casto o dost viac
Ja by som mamičku podporila jedine ak by odišla od muža. Keď jej bude 100 žien posielat mesačne 10 eur, jej muž to prepije, prehra na automatoch. Oblečením a hračkami ju môžeme podporiť. Ale dať jej mesačne 1000 eur? A kto podporí ľudí, ktorý sa do nepriaznivej životnej situácie nedostali svojim pricinenim? Zdravotne postihnuty, vdovy, onkologický pacienti, ľudia zarabajuci minimálne mzdy, ktorý nemôžu svojim deťom kúpiť ani bicykel na narodeniny, ísť s nimi na výlet? Táto žena je tyrana, neodsudzujem ju, ale ľutujem ju aj jej deti. Predovšetkým ju nechápem, snáď pri treťom, štvrtom dieťati zistila ako sa robia deti a že existuje antikoncepcia. Snáď po desiatej bitke pochopila, že jej manžel sa nesprava tak ako by sa na slušného manžela a otca patrilo. Dala mu 9 šancí, opilcovi, bez ochrany. Pri poslednom tehotenstve zanedbalala aj poradňu. Pretože sa hanbila, že je zase tehotná. Mohla ublížiť dieťaťu svojou nezodpovednostou.Držím jej palce a dúfam, že od manžela odíde a nedá mu 10 šancu.
Baby uz sa nerozculujte ved ked si pozriete jej albumy pod jednym z nich ma napisane ze by este jedno prijala takze dobre vie co robi pri plnom vedomi taktiez vie do akej rodiny sa deti narodia a ja som si na 100%ista ze bude aj 10,11,12.....🙂🙂🙂🙂
@petulda333 nehanbite sa takto hovorit o niekom koho nepoznate? Vasa uroven vyjadrovania je ako z piatej cenovej.. hanba. Vy ste dama? Nik z nas tu nie je na to aby sudil inych.
Nerbudem tu vobec citat komentare k tomu...Respekt tej zene...matke osmich deti!...ktora by to tak zvladala??? ja ju obdivujem...je to kazdeho vec kolko ma deti! ja deti milujem a tiez by som nikdy neisla na potrat...to co dieta potrebuje je matka a laska! nepotrebuju sa vyvazat na detskych audinach! toto je rodina ktora drzi spolu lebo je to jedine co maju...Mamicke velmi rada podarujem veci po mojich detoch a ja som velmi rada ze si to babenko nechala! Ja by som bola za to keby sa jej vysnivalo nieco z Modreho z neba aby mala s detmi dostojnejsi zivot...ja osobne tam pisat nemozem lebo by som pred kamerami odpadla🙂 🙂 🙂 ale mozno niekto kto ma viac odvahy...pani drzim palce a ma moj veeeeeeeeelky obdiv...!detickam urcite najdem aj nejake hracky🙂
@katusik19 ked sa nebudu celoplosne vyplacat materske, rodinne pridavky, rodicovske ci porodne - potom to bude kazdeho osobna vec. Kym niekto ale porodil 9 deti a zije iba z prispevkov statu - vtedy je no vec nas vsetkych, celej spolocnosti.
Ad ciastocne mimo temu: k podpore hrackami. Minule sme robili revizui hraciek, plno sme vyradili, deti rastu rychlo a x krat zmenia repertoar. U nas sa toho nazhrna, ako vo VACSINE rodin, davaju na sviatky babby, dedkovia, pribuzni. Deti sa v hrackah topia. Musime ich triedit, niektore dat na povalu, aby neboli prepodnetovane. K mnohym sa ani nevratia. Tato doba vacsinu deti doslova zavaluje hrackami. My sem mnohe vytriedili, ale nik ich nechcel. Ani v kostole, ani v MC. Ani v sirsej rodine, vsetci maju dost svojich. Boli to dobre hracky, nic im nebolo, sem tam mozno sramik, ale funkcne, pekne, deti z nich vyrastli. Boli toho pytle. Samu ma mrzelo nakoniec to vyhodit. Dala som v peknom cistom priesvitnom vreci ku kontajnerom, po par dnoch to tam este bolo. Keby som vedela, poslem tejto mamicke. Co mi chyba je kontakt na centra kde by to prebrali a niekomu venovali. Existuje vobec nieco take?
Jo a este preco to robit? Pre EKOLOGIU! Same veci pre 1dieta na jedno pouzitie, pritom kolko deti by sa este poradovalo z toho nenicili by sa tak sialene zdroje planety, to tempo ako teraz zahynieme v odpadkoch. Ved plastov je uz cely kontinent v oceanoch, jeden horor, a pritom realita, ziaden hoax. Ludia by mali byt radi niekomu funkcne pekne veci este dat, davat sis navzajom, vymysliet len tie toky...
@katusik19 - matka osmich deti, ktora ich ma z ozranom, v nedostojnych bytovych a financnych podmienkach, len farba kozky ju deli od ludi v osade. Ideme teraz vysnivavat kazdej ciganskej rodine dostojne byvanie v modrom z neba? Ved ich s laskou pocala, no nie??? Ked dostanu obecny byt, bude to super, pridelia ciganom, je to otrasne? Ze vysnivat v modrom z neba? Za co? Cim si to zasluzila? Ze je slepa a blba a necha sa oblbovat a pretahovat ozranom cele roky bez akejkolvek ochrany? Smiesne.
Ono to znie strasne romanticky, ze kopa deti, lasky, stastia... jasne s ozratym otcom, peniazmi na hranici biedy, to je uz len romantika a krasny zivot pre tie deti. Konecna.
pane boze najlepsie co vam tu ide je sudit inych ludi...uz tu pisat nebudem...kto chce nech pomoze a kto nie nech si spravi kavu a kuka televizor...
@xfenix nie dama nie som!!!z piatej cenovej?to je jedine ta pani!pretoze nerozmysla hlavou ale pi.ou....a z toho co som videla na fb a citala aj tu mam dojem ze tie deti aj chcela,ze rozmysla jak nasi spoluobcania,do roboty nie len nohy roztiahnut!a dostavat prachy za nic!odkial by mala na mobily pre decka a pc?mnohw rodiny s jednym dietatom nato nemaju!moj nazor nik nezmeni a piste co chcete!ale je vrcholne nezodpovedne mat tolko deti a nemat staly prijem a stabilny domov pre deti a cakat na davky !chore to je a zas len deti doplacaju!!!ciganov zato odsudzujeme a ju mam obdivovat??zaco?
@petulda333 Veľmi rada by som sledovala ako dopadne výchova detí tejto pani, o päť rokov nebude vedieť odkiaľ kam, a skončia všelikde, len nie na normálnej ceste. Totiž dieťa porodiť a vychovať nie je to isté.
@petulda333 - no ved presne tak. Rada spisem zoznam ciganskych osad a dedin na Slovensku, aby zeny vedeli, kam posielat baliky, ved kazde dieta s mnohopocetnej rodiny si zasluzi pekne vianoce, aj ked maju rodicov akych maju.
@katusik19 ano sudit inych je ludske, ved predsa jej za to ze sedi doma, sexuje a rodi platime my vsetci. Aj ti z nas co jej za to platit nechcu - tak snad mame narok vyjadrit svoju nespokojnost. Ja by som radsej svoje peniaze dala na rozvoj kultury ci povedzme nove pristroje do nemocnice a nie na podporu zeny co deviaty raz naletela.
To fakt myslis ze je ok uverit niekom 9 krat? DEVAT??!! Tri - styri razy beriem, ale DEVAT??!! Citaj pomaly - DEVAT!! Sokujuce! To hranici z debilizmom.
Prepac ale mam narok byt nahnevana, kedze kazde rano musim vstat z postele i ked radsej by som si pospasovala s muzom pod perinou - ale musim ist do prace aby mal tuto pani a jej podobne kto podporovat a platit a az potom ked nieco ostane mam pre seba a svoju rodinu.
@alexmianina nečítala som všetky príspevky od teba, ale to čo som si prečítala mi stačilo. ja ti tak trocha zoberiem vietor z plachiet. ty sama si podstúpila sterilizáciu a j ati tu teraz poviem, že ani to ni e j e100% ochrana. vajíčkovody sa časom môžu zrásť a ty anio nebudeš vedieť ako, budeš tehotná so 4. deckom. bola by som veľmi zvedavá, ako by si potom vyskakovala.....
a na margo iních odsudzovateliek. pozrite sa do zrkadla a zagratulujte si, že ste 100% ženy. !!!! a ešte si môžte dať aj pusu na čelo!!!!
@pemasinika a čo sa týka tvojho príspevku, pomohla by som, ale ja so vecičky porozdávala po rodine a známich. držím palce, nech sa ti dobre mienená vec piodarí.
@zeriempizzu fakt s debilizmom??? ja som kukala reportáž o manželoch, ktorý mali 11 detí !!! a to je potom čo??? idiocina???
@silvia0201 no kukla som sa do zrkadla a zhodnotila som ,ze robim pre svoje deti maximum.mam 2....takze nebudem rodit ako sialena keby som vedela co je ten moj zac...tebe s azda normalne rodit do neviem akeho poctu???
@silvia0201 lenze ten dotycny nebol alkoholik ......ako tejto...
@silvia0201 - nikto sa tu nepozastavuje nad poctom deti - ale nad tym, s kym a v akej situacii ich ma! Ten otec jedenastich deti urcite nechlastal, ale staral sa o rodinu... to je ten rozdiel...
@silvia0201 ak tych deti mali i zo 111 je to ich vec ak neziju zo statnych prispevkov. Nikde nepisem ze vela deti je hlupost. Pisem len ze ich mat a nemat na ne prostriedky a neprimeranu situaciu vo vztahu je debilina. Kolko parov dnes rozmysla ci si moze dovolit mat co len jedno?!
@mirka49 nie nie jeto normálne, ale ona sama by si to mala uvedomiť. a my nie sme tu na to, aby sme odsudzovali. úvodný článok bol o pomoci. a neviem prečo by sme nemohli poslať tie veci, ktoré už naše deti nenosia a iba nám zaberajú miesto.
@silvia0201 pretoze V PRVOM RADE BY SA MALA POSTARAT ONA O DETI A NIECAKAT POMOC OD DRUHYCH

@henikav ja to tiez nechapem...deti za nic nemozu,pykaju za sprostost svojej mamy....nepoviem ze koli detom dat chlapovi dalsiu sancu.ale ona pisala ze prisiel za kazdym ze sa zmeni...TO JE BUD BLBY AKO DVERE ALEBO TUPA ....NEVIEM 9X MU UVERIT...NO JA SI MYSLIM ZE S AJEJ ROBIT NECHCE...RADSEJ RODIT DETI ....A POTOM ABY LUDIA POMAHALI.....KED VEDELA AKY JE...TAK NENECHAM TO TAK DALEKO ZAJST A DAM SI PODVIAZAT PRI 3 UZ VAJECNIKY ALEBO CO....