Porodila deviate dieťa
Dobrý deň. Ak ste niektoré prednedávnom čítali na fóre o žene, ktorá čaká deviate dieťa https://www.modrykonik.sk/forum/1-trimester/mam-8-deti-a-som-tehotna-poradite/ , chcem vám s radosťou oznámiť, že sa jej v piatok, 5.12. narodil krásny chlapček. Mamička si dieťatko ponechá a s láskou ho bude spolu s ďalšími ôsmimi súrodencami vychovávať. Túto informáciu nedávam pre tých, čo ju chcú odsudzovať. Sama si toho už dosť vytrpela a viac ako "múdre rady" jej pomôže povzbudenie. Píšem tu aj preto, že sa blížia Vianoce, pri toľkých deťoch z jednej materskej budú asi veľmi skromné. Bývali manžel jej peniaze nedáva, terajší ich radšej prepije. Mamka je veľmi starostlivá, aj sociálka ju obdivuje, ako to všetko pri tých deťoch sama zvláda a že ako majú čisto. Preto ma napadlo, ak by jej chcel niekto pomôcť, napr. sa iste nájdu mamičky, ktorým ich ratolesti z nejakej veci vyrástli a nevedia, čo s tým, že by sme spravili radosť týmto detičkám. Najstarší syn má 16 rokov, dcérky 9 a 8 rokov, ďalší syn 6, dcérky 5 a 4 roky, syn 3, dcérka rok a najmenší chlapček sa práve narodil. Ak by vedel niekto pomôcť aj finančne, podľa svojich možností, budem len rada. Prípadní darcovia mi môžu napísať, pošlem im adresu mamičky. Za ňu a jej deti vám všetkým ďakujem. 🙂
Preletela som par prispevkov a teda, niektore z vas su naozaj hnusne osoby. Odbavujete sa tu na niekom na internete a potom idete spokojne uvarit parky na veceru? Skuste si svoje prispevky precitat o pat rokov. Ak sa za ne budete hanbit, tak mate este sancu. Ak sa vam este stale bude zdat, ze vase vyjadrovanie je v poriadku, tak dufam len v to, ze vas v zivote nestretnem.
Mozete mat svoj nazor a svoju pravdu, ale pokial ju neviete vyjadrit kultivovane a rozumne, tak ste obycajne sedlacky a harpie.
@pemasinika poprosim do IP adresu, rada jej pomozem 🙂
@xfenix co o inych hovorim?ze poviem svoj nazor som primitivna?nebudem obdivovat niekoho kto ocividne vie iba roztiahnut nohy a nic viac!nech si ma kazdy deti kolko chce ale nech im vie zabezpecit vsetky potreby a nie narobit kopu deti a chodit sa tu zalovat?treba rozmyslat hlavou a nie pohlavnymi organmi!
@vvrka fuuuha a ty si potom co?
@petulda333 problem je v tom, ze v prispevku sa nikto na ziaden nazor nepytal...ci neviem citat?asi...
... a teraz si predstavujem, ako do dvojizbaku kde sa tlaci 11 ludi prichadza niekolko desiatok balikov napchanych oblecenim a hrackami. Pani nalozi styri najmladsie deti, ktore este nechodia do skoly ci do skoly, do kocika a odchadza si ich prevziat na postu, kde ich asi jeden po druhom odvlecie v rukach domov. Tam jej budu zavadzat, pokial ich vsetky pracne nevyperie a nevyzehli, asi tak tri mesiace, podla zaujmu dobrych dusi, ktore jej chcu poposielat kila oblecenia, zatial co jej hracky zavadzaju pod nohami, kedze kazde dieta sa chce hrat.
@pemasinika reagovať urážkami, toto jediné vieš ak ti nieje vyhovené. Prečo máš na tú ženu taký názor nechápem, ale asi si potrebuješ silou mocou niečo dokázať. Ak totiž dokážeš matkám ktoré svojim deťom dajú všetko a nedopustia aby v živote trpeli nadávať do necitlivých zmijí...myslím že to vypovedá o všetkom, ale možno ani ty za svoje problémy ,,nemožeš´´ ako pani vieroslava. Tak aj ja tebe prajem všetko dobré a pomáhaj dalej.
@ivivaiveta a co cakala?je to diskusia a je logicke ze ludia svoj nazor povedia,ja nemam problem poslat detom hracky,kolace ale mech necaka ze budem obdivovat tuto zenu!a naco to zakladala?ked pani o to nestoji a ani nepotrebuje?a hlavne ked planuje urcite aj dalsie deti,lebo v jednom prispevku bolo ze ma 8deti a chce dalsie a potom zase da ked caka deviate ze co ma robit!?divne to je a tahat tu prachy?to kde sme?!potom nech sa zbiera pre kazdu matku ktora sa do problemov nedostala vlastnou vinou a nie pre niekoho kto si zato moze sam!
nech pomoze kto vie a kto chce, ale nakolko ma rozbehnuty bazar, v ktorom predava kadeco,co by deticky mozno aj vyuzili, tak aby tie vase handry pre nu neskoncili v kontajnery,lebo osobne si myslim,ze pri 9 detoch vela toho nazvys neostane, a nie to ze este maju deti mobily alebo co vsetko... Takze pointa tu zrejme bude ,ze radsej peniaze posielajte😀😀 No ja nechapem ze rodina v hmotnej nudzi ma nazvys peniaze platit aj internet,a uz vôbec si ja neviem predstavit ze by som pri 9 detoch tu na vysedavala..
@petulda333 no vidis, posles kolace, hracky, ved ide o decka...ved vsetky co ideme nieco poslat, si tiez v duchu povieme, ze naco tolko deti...ale tu sa to uz trosku zvrhlo...
@ivivaiveta zvrhlo lebo niekto tu z nej robi uboziacku a to ona nie je!a hlavne mi pride cudne posielat niekomu veci ked ine dalsie predava!uz mam az pocit ze aj autorka tejto temy ma s nou nieco a mozno chcu od zien vylakat peniaze!lebo ak ma niekto 9deti,existencne problemy,zleho muza,tak nemaju deti mobily,pc,internet atd...ci?poznam viac rodin s menej detmi co si to nemozu dovolit a ona sama lebo ked teda muz vsetko prechladta dokaze dat detom vsetko!ani by som sa nedivika keby tu slo o podvod ako tahat prachy z ludi!!
@pemasinika Si veľmi dobrá duša, keď sa jej snažíš pomôcť, bodaj by takých ľudí bolo viac, držím Ti palce. Vierke som napísala, budem sa snažiť pomôcť jej aj ja aspoň nejakým darčekom pre deti.
@petulda333 dnes mi pisala na ip jedna pani, co sa bola pozriet na tej adrese, byva nedaleko, predtým, ako im nieco da, chcela sa presvedcit......tato bol triezvy, bola len vonku s nim a detmi...hovorila, ze boli ciste, a ze jej bolo luto, ze im zobrala len jednu cokoladu..ved nechajme na kazdeho, pozri, mne zostali veci po malom, mam ich vyhodit, ked sa im zidu, preco nie..a je mi jedno, ci ich ma 9 alebo 3 alebo 15...tiez sa divim, ale co uz...
baby, serte na to, mate tu novu temu, chlapa, ktory zene zahyba s inym chlapom...dobre mu nalozte 😀
dobru nocku
.
@crystal333 presne to som vravela aj ja a na jednu takú vraj velmi dobrosrdečnú pani ktorej bolo treba pomocť som aj doplatila, nemala deťom čo obliecť a o pár týždnov boli všetky moje veci aj veci iných darujúcich na nete v bazáre na predaj. Ale nech majú. A s podobnými príbehmi som sa stretla tu na MK viackrát.Tak asi tolko k pomoci ľudom ktorý sa ľutujú niekde a nechajú sa obdaruvávať. Myslím že slušný ľudia to riešia kúsok inak. Pomocť treba tým, ktorý si to zaslúžia a ozaj @admin by to už mohol zamknúť. Dobrú noc
@petulda333 zial najvacsi paradox je ze ti co si to dovolit mozu, tie deti nemaju a nechcu lebo je to "sakra draha zalezitost". myslim ze problem je v egoizme a nikde inde. verim, ze mamicka tie deti vyhovava so vsetkou laskou a deti su stastne...
@ivivaiveta uz som prispela😀
@lenkamiskova laska a stastie ti zaplatia skolsku tasku a pomocky? pojdes s z lasky a stastia na jazykovy pobyt, zaplatis si doucovanie, naucis sa nejaky sport alebo pojdes na skolsky vylet? postaci ti laska a stastie, ked budes chciet detom ukazat nejake muzeum, vystavu, kulturnu akciu alebo vstup na kupalisko? lebo je rozdiel medzi egoizmom a vychovou, aby z toho dieta malo aj nejaky zaklad do zivota.
Este stastie, ze mame mk aspon sa podaktore vedia vyzit!
@ivivaiveta tato bol triezvy? ved v septembri písala, že s ním nadobro skončila a viac šanci nedá. Tu sa je ludia idú skladať ako matke s 9 timi detmi...Takže onedlho sa tu bude žiadať v novej téme o pomoc na ich 10-te? táto téma je tu ozaj zbytočná, dobrúúú.
@horana suhlasim, je vecou kazdej zeny ci sa rozhodne mat karieru alebo byt cely produktivny zivot v domacnosti...pokial je to jej dobrovolna volba...emancipacia je prave o moznosti volby...takisto je osobnou vecou kazdej zeny a muza kolko deti budu mat...ale ked ich maju (schvalne pisem aj o muzovi, lebo ten sa tu akosi malo spomina a pokial viem tak rodicovstvo je zodpovednost 50/50), ci uz 1 alebo 12, maju za ne zodpovednost. nie je nic tragicke ak je deti vela a z toho dovodu ziju v materialnom nedostatku (pokial sa nebavime o chudobe typu ze nemaju na zakladne veci)...ja som vyrastala tiez v chudobnej rodine a prave preto som vzdy mala v sebe "drive" dosiahnut viac...takisto nie je tragediou ked su deti skor dospele a maju viac povinnosti...problem je ked sa deti dostanu do nevhodneho socialneho prostredia...coz sa asi prave v tejto konkretnej rodine dialo.....a mozno este udeje....
...anyway...podla toho co zatial o tejto rodine vieme, situacia nie predsa len taka dramaticka, ako bola nacrtnuta autorkou tejto temy...podla mna spravila mamicke tychto deti medvediu sluzbu. 😒
@nice202 Možno máš aj pravdu a je mi to jedno, ale neboli by prvý a ani posledný pár, ktorý sa dokáže priživovať na vlastných deťoch a vyťažiť z toho čo sa dá. Tu je pekne ako na tácke zobrazená slovenská mentalita, ako sa dajú pekne ľudia nablázniť.
Nech si každý naloží toľko koľko unesie, a nie že potom čaká koľko mu kto Prinesie. Balíčkov. Hotovosti. 🙂
btw, nie som zbehla na tieto veci, ale tak sa mi zda ze mame zakon, ze ked otec neplati vyzivne a matka to nahlasi, tak zodpovednost prebera stat, ci sa mylim? cize tato mamicka nezije iba z rodicaku plus rodinne pridavky...
@petulda333 ano, moze to byt aj chladny kalkul ako si privyrobit, ale mozno naozaj o nic neziada, len zakladatelka temy s nej nechtiac "vyrobila" to, co vyrobila tym, ze bez jej vedomia zalozila tuto temu....

Uz by stacilo nie??? Kto chce pomoct nech pomoze a nerieste uz preco a ako a co keby bolo a nebolo....