icon

Porodila deviate dieťa

pemasinika
11. dec 2014

Dobrý deň. Ak ste niektoré prednedávnom čítali na fóre o žene, ktorá čaká deviate dieťa https://www.modrykonik.sk/forum/1-trimester/mam-8-deti-a-som-tehotna-poradite/ , chcem vám s radosťou oznámiť, že sa jej v piatok, 5.12. narodil krásny chlapček. Mamička si dieťatko ponechá a s láskou ho bude spolu s ďalšími ôsmimi súrodencami vychovávať. Túto informáciu nedávam pre tých, čo ju chcú odsudzovať. Sama si toho už dosť vytrpela a viac ako "múdre rady" jej pomôže povzbudenie. Píšem tu aj preto, že sa blížia Vianoce, pri toľkých deťoch z jednej materskej budú asi veľmi skromné. Bývali manžel jej peniaze nedáva, terajší ich radšej prepije. Mamka je veľmi starostlivá, aj sociálka ju obdivuje, ako to všetko pri tých deťoch sama zvláda a že ako majú čisto. Preto ma napadlo, ak by jej chcel niekto pomôcť, napr. sa iste nájdu mamičky, ktorým ich ratolesti z nejakej veci vyrástli a nevedia, čo s tým, že by sme spravili radosť týmto detičkám. Najstarší syn má 16 rokov, dcérky 9 a 8 rokov, ďalší syn 6, dcérky 5 a 4 roky, syn 3, dcérka rok a najmenší chlapček sa práve narodil. Ak by vedel niekto pomôcť aj finančne, podľa svojich možností, budem len rada. Prípadní darcovia mi môžu napísať, pošlem im adresu mamičky. Za ňu a jej deti vám všetkým ďakujem. 🙂

bombonka
11. dec 2014

@petulda333 práve,že veľmi dobre ! ja sa len pýtam,že Ty si kto ,že ju odsudzuješ ? prajem Ti,aby si si prežila aspoň jeden deň čo musela zažiť ona...a ver či nie,keby Ťa hanba fackovala,pre svoje deti by si "žobrať" išla !!! len toľko k tomu,ďalej s Tebou nemienim viesť debatu.

inull5
11. dec 2014

@pemasinika odkiaľ je mamička?ja by som jej mohla pomôcť s oblečením.neodmietne?skôr tak pre ňu a tie väčšie baby.

pupavka123
11. dec 2014

Robim si tolko deti o kolko sa viem postarat a aku mam podporu v partnerovi...naco je dobre plodenie deti do blba????9 deti,to nie je normalne....ved ked nemam na to prostriedky,podporu partnera,byvanie atd,tak to nechapem...a ak ona sa nestazuje,tak nech ma aj 15 deti a nech zivoria....ja som zastancom toho,ze radsej dobre zaopatrim a dam vsetko co mozem 4 detom ako aby mi zivorilo 9 deti...
@alexmianina s tebou suhlasim vo vsetkom,nech si mysli kto co chce

musla12
11. dec 2014

@salamistka lenže tvoj zrejme dáva pozor tak niesi tehotná lenže jej nie.jemu to je jedno či otehotnie či nie!

krprtka
11. dec 2014

@pemasinika možem poprosiť adresu maminky? Je to nezodpovedné, áno, ale deti za to nemôžu...

nyusika
11. dec 2014

@bombonka no z tvojich slov cista laska a pokora srsi...preco by si mala prezut den v jej kozi ? neprezije, zariadila sa inak, nebude to potrebne.

pemasinika
autor
11. dec 2014

@maznacik007 tak ak predáva, predáva po tých menších, lebo potrebuje každú korunku. Určite hlavne potrebuje pomôcť pre tie staršie deti, ale kto s čím môže a chce pomôcť pomôže, kto chce rýpať, ten rype.

pemasinika
autor
11. dec 2014

@inull5 Ja si myslím, že by to bolo super. 🙂

inull5
11. dec 2014

Nesudte ju..antikoncepcia..no ja tiež neberiem tabletky.mám za sebou dve sekcie a pri druhej sa ma lekár na sále opýtal ci si prajem sterilizaciu..nikdy ak to nebude náhodou zo zdravotných dôvodov.co ak ju ten jej ozran aj znásilnil?co asi tak mala robiť?brániť sa?podávať trestné oznámenia?ako ma môj obdiv absolvovať 9 pôrodov,starať sa o 9 detí.ta žena je silnejšia ako ktorákoľvek z nas.

mima4
11. dec 2014

@pupavka123
ale vacsia cast populacie neuvazuje zodpovedne, nerozmysla nad dosledkami svojho konania ale tvari sa ako 5 rocne dieta, tkore realne po mentalnej stranke nerozumie niektorym veciam. A ked si podrbe zivot, pripadne aj inym osobam... tak to ukonci "nesudte ma, vy nie ste v mojej kozi". Typicky alibisticky postoj.

Preto nie kazda zena premysla, ci ma na deti podmienky, ci ma kde byvat, ma financne zabezpecenie, mudreho a laskaveho manzela... proste riadi sa emociami, su to tzv. emocne typy ludi... ktori neuvazuju nad dosledkami a pre nas "logicke typy" si nevedia v tomto smere zratat "tri plus tri".

musla12
11. dec 2014

@pemasinika ľudiabudú rýpať vždy ,unas v dedine má jedna 10 deti ale žijú nadštandardné sú podnikatelia penzión majú a predsa ľudia donej rypali že načo toľko detia tak

petulda333
11. dec 2014

@bombonka ano pre svoje deti by som sla aj zobrat!!!ale v prvom rade by som si urobila tolko deti kolko si mozem dovolit!a nie rodit jak ceresna a potom nariekat!!

petulda333
11. dec 2014

@musla12 ludia rypu ale uznaj tolko deti?ak si to mozu dovolit ich vec ale aj tak ludia sa divia pretoze to je trochu extrem...alebo ako to napisat!ale ak niekto nema podmienky tak nech rozmysla

angel257
11. dec 2014

Tie, ktoré ju odsudzujete skúste si prežiť jeden deň v jej koži .....bola by som zvedavá koľko z vás vie ako to je žiť s takým človekom v domacnosti.......nezažila som to na vlastnej koži ,ale mám vo svojom okolí človeka, ktorý to prežil, až na to , že nemá 9 detí, ale aj 4 sú dosť v dnešnej dobe.......a povedať ozranovi nie? To je ako keby ste sa rovno šli zabiť.....minimalne by vám ublížil .......a nezabudnite sa do mňa pustiť....

musla12
11. dec 2014

@petulda333 a možno to ani nieje pravda že má toľko deti

david93
11. dec 2014

skúste napísať jej príbeh na dakujeme.sk

mima4
11. dec 2014

@angel257 ja si myslim, ze nikto ju na nic neodsudzuje, ona sama si musi zit taky zivot ako si to nastavila a niest dosledky svojho konania. Mne je jedine luto tych deti, ktore za nič nemozu.

pemasinika
autor
11. dec 2014

@musla12 ja neodsudzujem, preto som aj napísala, že je to fórum určené len na pomoc. Každý na to môže mať svoj názor, ale tým jej situáciu nezlepšíme. No čo už, ľudia sú rôzni, nepozerajú sa na to, čo človek pre tie deti robí, koľko obety a lásky im dáva, pozerajú sa len na počet.Je to ako podľa šablóny,keď máš taký počet detí, si ideálny, inak ťa odsudíme. Ja inak obdivujem tie veľké rodiny, hlavne kde im to klape, kde sú deti dôležitejšie ako čokoľvek iné a z deti vyrastú dobrí a plnohodnotní ľudia. No nie všade to tak je, niekedy život človeku zamieša karty tak, ako sám nechcel. Dôležité je ale postaviť sa problémom zoči a bojovať.

petulda333
11. dec 2014

@angel257 ja som zazila,otec ozran!a predstav si sme len dve!chlap si chce vrznut a nie len aby zena otehotnela!ona mala rozmyslat a uvazovat uz pri 4-5decku!a jasne najlepsie je pisat ze ju nuti,mozno znasilni...boze....tak mala ostat bez chlapa a nie najst ineho ploditela!

musla12
11. dec 2014

@petulda333 tak je to extrém ale keď sito môžu dovoliť tak ľudiaby sa nemali oto starať,a už majú len 9 detí lebo najstarší sa zabil

mamulienka30
11. dec 2014

@angel257 - to je smiesny prispevok ze nezabudnite sa do mna pustit 😝 S ozranom ju nikto zit nenuti, vybrala si to sama, pokial by sa uz davno-pradavno rozhodla pre sterilizaciu, mohla by sexovat od nevidim do nevidim a deti by z toho ziadne neboli. Rovnako moze brat antikoncepciu. Sama mam tri deti, snazime sa o stvrte, ale sme financne zabezpeceni, obaja pracujeme, ja aj popri materskej. A je to narocne samozrejme venovat sa vsetkym detom dostatocne a najst si aj cas pre seba. 9 deti je zabijak pre matku... toto si odmaka len za cenu vlastneho zdravia a nervou a deti si rozhodne ani jedno poriadne neuzila a nestihla vymojkat, stale bolo treba nieco robit a deti ziju za beznej prevadzky, nie v rodine, kde na ne maju cas. Co je velmi skoda. Ked uz ma tolko deti, skusenosti a socialka je zo stavom u nich spokojna, mohla by ine opatrovat, zarobila by si slusne. Staci mat navyse dve deti doma, ved to si uz ani nevsimne 😝 Len treba chciet. Nikomu z nas nic z neba nespadlo, kazdy zodpoveda za seba a aj za svoje konanie... toto nie je dostat sa jednorazovo do pruseru, ale pracovat sa na zhorsujucom stave rok po roku dalsim porodom. Milujem velke rodiny - ale tam, kde je na to cas a priestor a peniaze.

alexmianina
11. dec 2014

@inull5 no ja odpadnem!!! ešte nam ju davaj za priklad!!! nehnevaj sa... odtial-potial... mam tri male deti, vsetky planovane, manzel aj ja pracujeme denne, mame velky dom, ktory sme sami postavili, nase deti su slusne, ciste, zabezpecene, zlate, mudre, rozkosne... v com je dotycna pani silnejšia??? co robi, co nerobim ja a ine mamičky???? rodi deti, no dobre... a co este???

kikuska_wedge
11. dec 2014

@pemasinika Chcem sa ti poďakovať, že si založila túto tému. Je to od teba veľmi milé. Prosím pošli mi adresu maminky, rada ju aj finančne podporím. Musí to byť silná a statočná žena. Nás maminka tiež sama vychovávala a viem aké je to ťažké.

alexmianina
11. dec 2014
pemasinika
autor
11. dec 2014

@kikuska_wedge Joj, to neďakuj mne, naopak to ja ďakujem všetkým, čo neodsudzujú a pomôžu. Pošlem IP.

pupavka123
11. dec 2014

@mima4 Kludne nech ma aj 15 deti ak sa vie o ne postarat a nic im nechyba,nakrmi ich a da im vsetko co potrebuju,ale ak ma s tym problem,odzudzujem

horana
11. dec 2014

Volakedy bol tento pocet deti uplne bezny, viz. Cenkovej deti. Bralo sa to ako uplne bezna norma, aj za cenu ze niektore neprezili. Nikto taketo rodiny neodsudzoval, bralo sa to uplne v pohode, ako prirodzeny beh sveta, celu dlhu historiu. Casto zase az x-te dieta z chudobnych pomerov bol nejaky vyslovene genius (Bethoven). A tie ktore prezili mali kvalitnejsi geneticky kod 😠 .
To nie je navrh ze aj dnes sa mame nekontrolovane mnozit, len pripomienka ze nase dnesne vidie, akokolvek sa javi univerzalne je len proste poplatne dobe, to co je teraz bezne, vzdy nebolo a o par generacii uz zase byt nemusi. Ten kto je dnes OUT moze byt v inej epoche IN atd. Dnes je sice dostatok, ale civilizacia pocetne vymiera. Nahradia nas ine s inymi poctami deti.

mamulienka30
11. dec 2014

Hlavne co poriesi, ked by sme jej poslali narazovo peniaze a hracky? Ano mali by krasne vianoce a dosiel by januar a realita naplno, zasa malo penazi, menej jedla, ziaden cas na toho druheho... este horsie bude to vytriezvenie. Ak su vianoce skutocne sviatok lasky a pokoja, tak sa to da aj pri rodinnej sudrznosti a zemiakovom salate s parkami. Deti to nepochopia? Myslim, ze uz davno pochopili, ze ich rodina nie je zdrava a taka, aku maju ostatne deti, toto ich bud stmeli, ale nevysokuje. Skor ak im ludia zacnu "len tak lebo je ich 9" posielat peniaze a hracky, naucia sa otrcat ruku vsade a zobrat miesto toho, aby sa postavili na vlastne nohy v buducnosti.

petulda333
11. dec 2014

@musla12 no ved jasne!ale skor to berem nie ako rypanie ale cudovanie sa!vies ved aj ked by som ja poznala rodinu co ma tolko deti a hoci si mozu dovolit aj viac tak by som sa divila ze preco tolko!ale to je to ze je zvyk mat menej deti!