icon

Porodila deviate dieťa

pemasinika
11. dec 2014

Dobrý deň. Ak ste niektoré prednedávnom čítali na fóre o žene, ktorá čaká deviate dieťa https://www.modrykonik.sk/forum/1-trimester/mam-8-deti-a-som-tehotna-poradite/ , chcem vám s radosťou oznámiť, že sa jej v piatok, 5.12. narodil krásny chlapček. Mamička si dieťatko ponechá a s láskou ho bude spolu s ďalšími ôsmimi súrodencami vychovávať. Túto informáciu nedávam pre tých, čo ju chcú odsudzovať. Sama si toho už dosť vytrpela a viac ako "múdre rady" jej pomôže povzbudenie. Píšem tu aj preto, že sa blížia Vianoce, pri toľkých deťoch z jednej materskej budú asi veľmi skromné. Bývali manžel jej peniaze nedáva, terajší ich radšej prepije. Mamka je veľmi starostlivá, aj sociálka ju obdivuje, ako to všetko pri tých deťoch sama zvláda a že ako majú čisto. Preto ma napadlo, ak by jej chcel niekto pomôcť, napr. sa iste nájdu mamičky, ktorým ich ratolesti z nejakej veci vyrástli a nevedia, čo s tým, že by sme spravili radosť týmto detičkám. Najstarší syn má 16 rokov, dcérky 9 a 8 rokov, ďalší syn 6, dcérky 5 a 4 roky, syn 3, dcérka rok a najmenší chlapček sa práve narodil. Ak by vedel niekto pomôcť aj finančne, podľa svojich možností, budem len rada. Prípadní darcovia mi môžu napísať, pošlem im adresu mamičky. Za ňu a jej deti vám všetkým ďakujem. 🙂

katka1981
11. dec 2014

@david93, alebo v siedmom nebi

musla12
11. dec 2014

@petulda333 ja to netvrdím lebo ich nepoznám je to len môj názor,lenže keď žije s alkoholikom tak ten sa jej nebude pýtať či chce či nie,kebyze tu niekto nepisal že je alkoholik ale normálni tak by som kdy nepisala že ju nútil

katka1981
11. dec 2014

Poznam pani, ktora ma 9 deti, su slusna rodina, niektore deti su uz dospele, vedeli ich zaopatrit. V takych pripadoch nemaju aj deti 30, ked zvladaju. Nech pomoze kto chce (moze), ale kritika je tu zbytocna, jej to situaciu nezmeni.

steffi22
11. dec 2014

vy si myslíte,že ten váš krásne nalinajkovaný život s inteligentnými,múdrimi,rozkošnými a predovšetkým plánovanými detičkami (ako to tu odznelo),je úplne v poriadku a že tak to má byť a akonáhle sa niekto vymyká z toho vašeho vzorca dokonalosti už je nezodopvedný,nenormálny a pod. Vy ste fakt také naivné,keď si myslíte,že každý má to šťastie v živote ako VY,tie možnosti ako VY na podľa vaších slov: dobrý zabezpečený život? Hovorí z vás čistá povrchnosť a nadradenosť! Lebo vám sa niečo podarilo,respektíve mali ste viac šťastia v živote a všetci tí,čo ho nemajú sú pre vás ničím? Namiesto týchto siláckych rečí by ste mali pomôcť niekomu kto nemá to šťastie,veď nikdy neviete či aj vy raz nebudete potrebovať pomoc a taktiež neviete ako ešte skončíte vy,aj vám sa ešte môže pokojne zvrtnúť život a aby ste ho nemali ešte horší ako táto maminka,práve pre toto si ja nedovolím nikoho súdiť a vystatovať sa silnými rečami ako by som to ja riešila a tiež aj preto,lebo nežijem jej život a nemám jej problémy.Tu treba pomôcť minimálne aspoň po psychickej stránke a nie stále len kydať. To dokáže každý,ale podať pomocnú ruku už len málokto.

petulda333
11. dec 2014

@steffi22 ty o com?ja som v zivote nic nedostala zadarmo,s otcom som si prezila peklo!co je pre teba zabezpeceny zivot?ze mame na hlave hypoteku ktoru budeme pkatit 30rokov?aleboze si viem s rozumom povedat ze aj ked chcem viac deti mozem si dovolit tak 2-3,lebo im chcem dopriat vsetko co budu potrebovat?to je povrchne?sa zobud,je to normalne,pre mna zamna nech maju ludia aj 15deti,pokial aa vedia postarat lebo ak nie len deti trpia,ci podla teba nie?!vymyka sa to normalu,lebi ked nemam financie,dobreho muza tak si neurobim x deti!!mala si uvedomit ake ma podmienky a zastavit vyrobu!!!

irresistible
11. dec 2014

@pemasinika poslete mi, prosim, adresu tej panej? Mam veci po dievcatku, co ma 3.5 a po 2r chlapcovi, co by som rada dala niekomu, kto to potrebuje. Dakujem. Lucia

ivivaiveta
11. dec 2014

@irresistible preposli mu ju prosim ta, aj ja mam nieco...dik..ved tie deti sa na svet nepytali, nech maju aspon co na seba...

velkacica
11. dec 2014

nedá sa čudovať aj v kontexte podobných vyžírok! http://spravy.pravda.sk/domace/clanok/339237-sm...

mamulienka30
11. dec 2014

@steffi22 odkial vie, ze nas zivot bol dokonaly? Nebol - ale snazime sa, makame, nestrkame hlavu do piesku a hlavne sme zodpovedna rodina! Dnes-zajtra-pozajtre a za kazdych okolnosti sa musim vediet o moje deti postarat. Nas nalinajkovany zivot - ano rozmyslame dopredu - a ona? Nerozmysla vobec. Odnesie si to ale nielen ona, ale aj jej deti a to je nefer!!!! Vies pomocnu ruku po vsetkych tych podvodnickych kauzach uz poda malokto a vie preco. Je nas len malo, ktori maju navyse a hadzat to niekomu, kto sa sam nesnazi je kontraproduktivne.

mawka
11. dec 2014

@steffi22 nalinajkovany ho mam osobne prave preto, aky som ho mala totalne dosrany a na ulici, moja zlata. tak tu nerozpravaj o nejakej nadradenosti! pretoze prve som mala planovane, ale druhe uz nie. viem, ake to je neplanovane otehotniet do nepriaznivej situacie. a to hovorim o druhom dietati. nie o piatom, deviatom! uz tak je to tazke s dvomi a mam sa sama s nimi co obracat. a ver, ze ma to stalo a stale stoji vela sil, aby mali vsetko a musim sa sakra obetovat. lenze je rozdiel, kym ja som neplakala a nefnukala a nestazovala sa a necakala pomoc od vsetkych, tak tu sa riesi presny opak.
neurazaj tu zeny, ktore si mozno presli horsim peklom a postavili sa na nohy. nebudem sa od dojatia triast nad niekym, kto si permanentne kurvi zivot aj ked sa mohol x krat poucit!

mamulienka30
11. dec 2014

@velkacica - ved jasne tu sa rodi v trojrocnych cykloch, aby ani nahodou nemuseli do prace a mohli si uzivat prachy od statu, plakat, ze je to malo, to budu, ale do prace nepojdu.... je to cele na hlavu postavene. Stat by mal tu rodicovsku aspon o rok skratit a nie navysovat vsetkym do radu.

ericka2503
11. dec 2014

@salamistka mozno je to aj o manzelovi,niektori opilci ledva udrzia moč,nie to este...a zene vedia robit peklo zo zivota tym najhorsim sposobom,aj znasilnit...

prasiatko30
11. dec 2014

@steffi22 prave preto ze vieme ze sa moze vsetko obratit a zivot ktory clovek ma mu moze dat taku skvelu kopacku do ksichtu ze ostane KOprave preto sa rozhodne clovek pre taky pocet deti ako mame vacsina 1-2-3 aby sme sa o ne dokazali postarat ak sa aj do toho srabu dostaneme. Aby sme sa rozumeli ja neodsudzujem ludi ktori maju akykolvek pocet deti - pokial sa o ne vedia postarat - a nemam na mysli jablckove tablety pre kazde jedno dieta a ralph lauren plny satnik - su ludia ktori sa dokazu slusne a korektne postarat aj o desat deti ale to co je na tejto pani nepripustne/nepochopitelne/odstrasujuce/nezodpovedne je to ze ona rodi deti ako taka ceresna a ten/ti jej partner/i su totalne nezodpovedni, neschopni a v podstate ju maju za handru a ona aj tak nie je schopna sa odputat uz skorej a postarat sa o seba a o mensi pocet deti uz skorej - sorry ale ja toto tiez nerozumiem, nepochopim a neobdivujem

@velkacica vacsina tych parov co ma nad tie 3-4 deti co poznam poberala zena matersku max 6 mesiacov potom ako ostavala doma tak jej tunajsi stat nedal ani cent a ani nejake pridavky nedostavaju - akurat v posledne roky sa davaju smiesne zlavy pre mnohopocetne rodiny, ktore akoze potesia ale vonkoncom ti nevyriesia nejake extra vydavky za kazde dieta

prasiatko30
11. dec 2014

@velkacica a poznam aj take co maju 6 deri a po kazdom narodeni dietata sa vracali do roboty v 4max 5 MESIACI zivota dietata

steffi22
11. dec 2014

@petulda333 áno,ty si nedostala nič v živote zadarmo ako píšeš a čo chlap,ktorý sa ti neožiera a vie sa postarať,ty si myslíš,že každá má to šťastie? koľkí chlapi sa vyfarbia až neskôr,(a potom je ťažké odísť z rôznych dôvodov o ktorých sa tebe ani nesníva)ako ju vôbec môžeš súdiť,keď nevidíš do jej života? to je pre mňa absolútne nepochopiteľné,nevidíš do toho,tak nesúď,už len preto,aby sa to raz neotočilo proti tebe a aby si potom raz neľutovala svoje silné reči. a odkiaľ berieš istotu,že je rozumné mať 2-3 deti,ktoré si ty môžeš dovoliť,sú baby,ktoré by už o tebe povedali,že si nezodpovedna s toľkým počtom detí pri takej dlhej hypotéke,tým chcem povedať len toľko,že 100 ľudí,100 názorov,jtak neži v predstave,že ten tvoj životný postoj je ten správny a ty si tá rozumná a dokonalá.

dolijalu
11. dec 2014

@alexmianina
ja som nebola v den cs pevne rozhodnuta, ale mala som aj ja...🙂 a tu by som to mala zadarmo

musla12
11. dec 2014

@dolijalu čo zadarmo?

romana19
11. dec 2014

@vege1 Asi sa tu páli kyslík preto, lebo napokon žena sama rozhodne či dieťa áno, alebo nie, či sa chrániť, alebo nie a ak aj ochrana zlyhá, žena rozhodne či je dieťa kam priviesť a či je z čoho ho aj nachovať.

A ak by tu každá mala deväť detí a stroskotané vzťahy, tak by ma zaujímalo, kto by pomáhal pri dokonalom systéme.

dolijalu
11. dec 2014

@musla12 sterilizaciu

romana19
11. dec 2014

@zeleny_cajik Na jednej strane chápem tvoju dobrotu a milé slová adresované tejto pani, žiaľ pani má rovno na čele napísaný odkaz pre chlapov, robte si so mnou čo chcete a na tom nič nezmeníš ani ty a ani ja. Zakladateľka tejto témy vsunula priam famozne vety, sociálka ju obdivuje, no úspech bude, ak ju budú raz obdivovať jej deti, deväť detí je moc na dvoch, troch dospelákov a nie na jednu ženu. Starší budú svoju mladosť tráviť starostilivosťou o mladších v lepšom prípade, v horšom sa budú musieť už spolupodielať finančne na fungovaní domácnosti, prepáčte mi milé dámy, ale pri toľkých deťoch treba mať bud dobrú poistku, alebo niaky sicher za chrbtom, pretože o tie deti sa treba starať.

petulda333
11. dec 2014

@steffi22 a co ze mam chlapa dobreho?ona ked videla ze uz ten prvy je na prd tak nemala hned zhanat ineho a ked uz tak nemala hned roztiahnut nohy a mat dalsie decka!ja netvrdim ze moj zivot je dokonaly ci sposob spravny!ale urcite rozmyslam zodpovednejsie nez ona!a o ozranovi mi nevrac zila som s jedny 24r a viem vo to je ale da sa odist a nemat x deti!ja ju nesudim,sudim len jej postoj a to ako si ho zariadila,lebo sa spravala nezodpovedne!!!

zeriempizzu
11. dec 2014

Hrozne, chudence deti.
Zivot je tazky uz sam od seba ale tak si ho a svojim detom dosrat? 🙄 🙄

vege1
11. dec 2014

@romana19 & ostatne baby.. ano, vsetky by ste to riesili lepsie ako dana mamicka, mate lepsie povedomie a ste svedomite. 4 vlny potlesku... A ako ste jej pomohli? Lebo o tomto bola tato tema.

steffi22
11. dec 2014

@prasiatko30 a ty kde vidíš,že tu konkrétne ona niekoho prosí o pomoc? a ako si dovoliš len tak tvrdiť,že rodí ako čerešňa,keď do toho vôbec nevidíš? a to je celá podstata tejto diskusie,nevidíte do nej,do jej života a súdite ju za to ako žije,ale pritom vôbec netušíte čo za tým všetkým je.až budeš v jej koži,potom sa tu obracaj svojími siláckymi rečami a predovšetkým to tak jednoducho vyrieš.

romana19
11. dec 2014

@vege1 Dokážem triezvo rozoznať komu je nevyhnutné pomôcť, kto sa do situácie dostal brutálnou nepriazňou osudu, a kto svojou nezodpovednosťou, ale nechápem, prečo by som mala niečo suplovať za alkoholikov a nezodpovedných otcov a riešiť situáciu ženy, ktorá chápe sex len ako akt plodenia. Nesúdim tú pani, ale ak sa chceš navážať do reakcii, ktoré nezaváňajú charitou, tak potom sa navážaj do tohto štátu, nech sa stará o svojich občanov. Tá žena sa do práce nedostane najbližších desať rokov a jej deti prvé slovo, ktoré vyslovia je sociálka. Môj názor.

Na sterilizáciu jej prispejem, takéto súrodenecké skupiny veľa krát končia v detských domovoch a hádaj, z akých peňazí sú chované???

mihula
11. dec 2014

@bombonka a ty si prosim ta,ako na to prisla,ze s petulda 33 ide strasna nenavist?Asi slovu nenavist nerozumies.Povedala si iba svoj nazor a ja s nim suhlasim.A ak sa ty hras na samaritanku,tak si zober 2-3 deti a pomahaj vychovat.A Vies ako sa hovori u nas?
Mudry si urobi deti kolko chce,a sprosty kolko vladze

vege1
11. dec 2014

@romana19 vsak si svoj nazor maj. Mna osobne nezaujima, mam svoj.

simca06022011
11. dec 2014

@vege1 ale nehovor? A ako jej mozeme POMOCT? pytala som sa to aj v svojom prvom prispevku... nevidim tu na to reakciu ziadnu.
Nechapem na co vobec niekto zakladal tuto temu, mamicke to nepomoze a este moze akurat tak dostat depresiu z odpovedi, ktore su ale povacsine dost opravnene. urcite su tu skupiny co sa venuju vyslovene charite, alebo nech si taku zalozia... ale takato verejna debata vyvola iba taketo reakcie, kedze malokto v SR ma na ruziach ustlane, ale nastastie su ludia co rozmyslaju aspon trosku zodpovedne a tych taketo spravanie poburuje.

romana19
11. dec 2014

@vege1 Nezaujíma, ale reaguješ. Ty si jej už niečo poslala? Idú vianoce.

mihula
11. dec 2014

@bombonka a este,s akou rodinou ma riesit sterilizaciu?Myslela si deti?Lebo len to je jej rodina.