icon

Porodila deviate dieťa

pemasinika
11. dec 2014

Dobrý deň. Ak ste niektoré prednedávnom čítali na fóre o žene, ktorá čaká deviate dieťa https://www.modrykonik.sk/forum/1-trimester/mam-8-deti-a-som-tehotna-poradite/ , chcem vám s radosťou oznámiť, že sa jej v piatok, 5.12. narodil krásny chlapček. Mamička si dieťatko ponechá a s láskou ho bude spolu s ďalšími ôsmimi súrodencami vychovávať. Túto informáciu nedávam pre tých, čo ju chcú odsudzovať. Sama si toho už dosť vytrpela a viac ako "múdre rady" jej pomôže povzbudenie. Píšem tu aj preto, že sa blížia Vianoce, pri toľkých deťoch z jednej materskej budú asi veľmi skromné. Bývali manžel jej peniaze nedáva, terajší ich radšej prepije. Mamka je veľmi starostlivá, aj sociálka ju obdivuje, ako to všetko pri tých deťoch sama zvláda a že ako majú čisto. Preto ma napadlo, ak by jej chcel niekto pomôcť, napr. sa iste nájdu mamičky, ktorým ich ratolesti z nejakej veci vyrástli a nevedia, čo s tým, že by sme spravili radosť týmto detičkám. Najstarší syn má 16 rokov, dcérky 9 a 8 rokov, ďalší syn 6, dcérky 5 a 4 roky, syn 3, dcérka rok a najmenší chlapček sa práve narodil. Ak by vedel niekto pomôcť aj finančne, podľa svojich možností, budem len rada. Prípadní darcovia mi môžu napísať, pošlem im adresu mamičky. Za ňu a jej deti vám všetkým ďakujem. 🙂

vege1
11. dec 2014

@simca06022011 Mozes napisat zakladatelke, keby si mala zaujem. A poburovat sa kludne mozes. Ja som tiez poburena.

steffi22
11. dec 2014

@petulda333 a ako ty vieš,že zháňala hneď iného!? a o tomto to presne je,vy ktoré odsudzujete,vôbec nič neviete, len si urobíte podľa pár riadkov svoj úsudok a kydáte a kydáte bez toho,aby ste vedeli ako to v skutočnosti vlastne je. a ešte jeden postreh,neber to v zlom,ale prečo si ty žila s ožranom až 24 rokov?prečo si neodišla skôr? prípadne tvoja maminka,?

zeriempizzu
11. dec 2014

@steffi22 prosim ta ale ako moze zit zena co porodila 9 deti a nie je sama nezavistle bohata alebo nema muza milionara?

bombonka
11. dec 2014

@mihula láskavo sa ukľudni a z hlboka dychaj !!!! Ja som 7 rokov čakala na svoje dieťa a ked všetko dobre dopadne tak konečne budeme mať dieťa aj my !!!! A buď si istá , že keď nám bude dopriate tak nedostaneme len pri jednom a ani dvoch ...takže si vylož nohy a z hlboka dychaj. Pekný večer

zeriempizzu
11. dec 2014

Mat 9 deti s alkoholikom na hranici chudoby nie je brutalna nepriazen osudu. Je to brutalna stupidita, nic ine!

ericka2503
11. dec 2014

@alexmianinauprimne gratulujem k takym detom,ake mate,ale neodpustim si,na koho sa podali?Vidite,aj ja sudim-Vas a pritom Vas nepoznam,mozno nie ste taka bezcitna,ako sa zda z Vasich reakcii a krivdim Vam,za co sa ospravedlnujem,ak to tak je.Tato tema bola zalozena hlavne pre ludi,ktori by boli ochotni pomoct,nie rozoberat zivotopis a zdravy rozum dotycnej, dovody,preco ma tolko deti,urazat ju,...tie deti su realita,uz sa neodstane a bud pomozte,alebo nie,ale naco pluvat jed?Mate strach,ze ked poslete nejaku pomoc tej rodine,povzbudi ich to k dalsiemu plodeniu,ci zobraniu,nechapem,ved ich mama nic nepyta,ci som zle precitala?A nemyslim si,ze par handier a hraciek niekoho vyprovokuje k tuzbe porodit dalsie deti,nebojte sa,tym sa nestanete zodpovenou za narodenie pripadneho dalsieho dietata do tejto rodiny.Skor potesite deti a ich matku,ked ich uvidi rozradostene.A sposobite mozno presny opak,nebudu v buducnosti natrcat ruky a ocakavat,ale zistia,ze ked niekto ma viac,moze davat,ze dobrota nevymrela,ani v tejto komercnej dobe,mozno ich to vyburcuje byt v niecom dobri,vynimocni ludia,niekam to dotiahnut,vzdelavat sa,aby nemuseli zit v biede a dostavat milodary.Su aj take pripady,preco v nich hned vidite buducich zobrakov a asocialov?Nielen z bohatych rodin vzisli vzdelani a uspesni ludia. Hovori sa,ze darovane sa ti v dobrom aj dva krat vrati.Ale aj to zle,v zlom,zakon karmy 😊.Zivot toho prinasa strasne vela, dobre a zial aj to zle, nie vzdy si,ale za vsetko mozeme sami.

inull5
11. dec 2014

@alexmianina vôbec ale vôbec si nepochopila môj príspevok..ty si sa dala sterilizovat lebo si na to mala prostriedky a chcela si to,ja mám na to prostriedky ale nechcem.ani jedna z nas nevie z akého dôvodu saddotyčná nedala sterilizovat. Máš vedomosť o tom z akého pochádza sociálneho prostredia,prípadne akú ma vedomosť o antikoncepcii?mas velky dom a deti a manžela,ok ale asi ten velky dom máš preto že ste si zobrali úver, dedili alebo ste si naň nasetrili..úver ste si brali alebo nasetrili asi preto lebo máš ty a tvoj muž dobre platenú prácu. Nie vsak kazdy človek ma v živote take šťastie že ma prácu a že si nájde po boku normálneho partnera.nie kazdy ma príjem že z neho dokáže šetriť alebo splácať hypotéku pretože je veľa ľudí ktorí musia vyžiť jednoducho z 300 eur a bodka.nie kazdy môže robiť asistentku,právnika,IT ckara a pod.niekto totiž na to v mladosti nemusí mať kvitanciu a zostane mu skrátka práve práca ktorá je podradna q malo platená. Ja pani nepoznám,preto ju nesudim.nemala jednoducho take šťastie ako napr ty že si mala možnosť stavby domu napr.ona si asi tazko môže zobrať nejakú hypotéku lebo co ak ma dokoncenu iba základnú školu,aj keby mala 3 deti asi by na tom bola veľmi podobne pretože asi tazko by si našla prácu za napr.600 eur. Osobne poznám veľmi nabozensky založenú rodinu ktora ma 11 deti. A pani je šťastna a spokojná,nič nežiada a nesťažuje si.s rozdielom že ma normal partnera. a ta pani o ktorej tu je reč tiez je asi šťastná že ma deti zdravé pretože to je pre ňu asi prvoradé a nie to ci im môže dať hracku Fischer Price alebo oblečenie Next. A este raz sa zopakujem že ma môj obdiv za 9 pôrodov a starostlivosť o ne. Predpokladám že jej staršie dcéry už pomáhajú ale aj tak pretože určite sa tu nájdu maminy ktoré majú 1 ci dve deti a su na prášky lebo to nezvladaju a musia si od deti dať pauzu a ledva čakajú kým prídu ich manželikovia z roboty aby im hodili dieťa na krk lebo už nevladzu a su hhrozne unavené.asi tak. A verím že z tých deti nevyrastu hnusne rozmaznane deti ktoré si nevedia vážiť morálne hodnoty a už v detstve su vedené k materializmu..tieto deti asi teraz neriešia otázky typu mami dostanem notebook alebo tablet.

petulda333
11. dec 2014

@steffi22 pretoze mama nema inu rodinu bohuzial a aj ked otec bol ozran a mlatil nas ale financne nas vedel zabezpecit a mama radsej ostala ako by s nami mala ist na ulicu...opakujem nesudim,ale prepac nepochopim to nikdy!moze si zato sama!lutujem len deti!

romana19
11. dec 2014

@steffi22 Pekne si to napísala, a vystihla, je veľmi veľa ľudí, čo má problémy , no nežobrú a nečakajú, že to bude niekto riešiť za nich a je rozdiel mať problém, do ktorého ked nezainvestuješ tak neumprie od hladu, a je rozdiel narobiť si deväť problémov, ktoré treba chovať a obliekať.

Pre tie, ktoré sa chystajú chytiť ma za slovíčka, nenazývam deti problém, deti sú dar boží, ale ten dar boží veľakrát postaví rodičov pred veľký problém postarať sa o ne.

steffi22
11. dec 2014

@petulda333 a kde berieš istotu,že ona má niaku rodinu ku ktorej by môhla ísť? vidíš,zasa sú to len čisté dohady a nesprávne úsudky a tak ako mala tvoja maminka svoje dôvody ostať s otcom,tak má asi aj táto,len dôvody tvojej maminky sú pre teba pochopiteľné a tejto už nie.ešte raz opakujem,nevidíme do toho,tak nesúďme,nemajme pichľavé poznámky a silné reči,nevidíme do toho!

mihula
11. dec 2014

@bombonka no taky vyrok od teba,ze z hlboka dychaj od teba poznam.Asi si nemala co k tomu ine dodat.Ale aj tak ti prajem,aby si zarodila ako ceresna.Zdrave a krasne červene

steffi22
11. dec 2014

@romana19 neviem,kde si prišla ku tomu,že ona žobre a čaká kedy to za ňu niekto vyrieši,nič takéto tu od nej neodznelo.

romana19
11. dec 2014

@steffi22 Tebe by nebolo trápne keby niekto teda žobral za teba? ja v tom rozdiel nevidím.

steffi22
11. dec 2014

@romana19 nuž ja toto hlavne nevnímam ako žobranie,tu ti nikto neotŕča ruku popod nos a neobťažuje ťa,aby si mu musela niečo dať,toto je obyčajné fórum, ktoré keď chceš pomôcť si prečítaš a pomôžeš a keď nie,necháš to tak,len tu sa to akosi zvrtlo na moralizovanie danej situácie,do ktorej mimochodom ani jedna nevidíte.

sandracs
11. dec 2014

Jedna prosba o pomoc a 5 stranová diskusia tých, ktorí sú "lepší"...
@pemasinika ak by sa jej zišlo aj oblečenie, tak mi pošli do ip adresu. Ďakujem

xenicka13
11. dec 2014

Moje vajickonosicky uz od 16.30 spia, ale tuto to bude ešte dlho perne 😀 😝

musla12
11. dec 2014

@petulda333 tak potom aj tvoja mama si zato môže sama

petulda333
11. dec 2014

@musla12 a ja snad pisem ze nie????len ona si neurobila x deti!!!

romana19
11. dec 2014

@steffi22 určite by som to inak vnímala, keby mala tri, štyri deti a zostala by bez partnerov, ako ked tam je už deväť detí, ročné a novonarodené.

mireag
11. dec 2014

@pemasinika Ahoj, preletela som len par prispevkov od "milych mamiciek." Toto je stranka o foteni duckfacov, zradla a svojich bytov. 🙄 Cize som necakala ziadnu normalnu reakciu. Ani jedna si neuvedumuje, ze sa mozno raz ocitne vo financnej tiesni. Je jedno, ci bude mat jedno dieta alebo desat.
Posles mi prosim ta do IP adresu tej mamicky? Dakujem a obdivujem tvoju odvahu zalozit tuto temu. Pekny vecer. 🙂

kubuliatko
11. dec 2014

taj´´k jej vsetci k deviatemu potomkovi gratulujeme. a odkazujem jej ze DANA stoji na 5 rokov 50 €. a to si moze doVolit fakt aj totalny asocial. toto je nezodpovedne

zutera
11. dec 2014

@mireag moje slova 😵

romana19
11. dec 2014

@kubuliatko Nepíš tak, lebo ti tu naložia. Ja by som odkázala, že ďalšieho chlapa si treba hľadať nie podľa ochoty množiť. 🙂

fidka79
Odpoveď bola odstránená
pemasinika
autor
11. dec 2014

@mireag Veď aj mňa to napadlo, pri čítaní niektorých príspevkov, že čo tu riešia niektoré ženy. Nikto sa ich nepýta na ich názor. Kľudne si môžu otvoriť svoje fórum s názvom "Nudím sa, tak kritizujem život iných", alebo "Som dokonalá, tlieskajte mi". Keď ja mám jedno, alebo dve deti, tak odsúdim ženu, čo ma viac detí. Keď ja mám dokonalého muža, tak musí mať aj iná. Keď ja som dokonalá, aj moje deti, na ostatných sa budem dívať z výšky a kritizovať ich, že nie sú takí ako my.
Nebojím sa ani, žeby tieto deti po tom, čo sa im troškou pomôže nastavovali od tejto chvíle ruku do konca svojho života. Možno práve túto ruku budú nastavovať naše deti, ktoré dostanú pod stromček hračky od výmyslu sveta, ktoré ich potešia tak asi na 5 minút a potom budú znudené vymýšľať nové a my im budeme skákať okolo zadku, len aby im niečo nechýbalo a v dospelosti budú čakať, že im stále niekto niečo podnos dá.
Nechápem, prečo je toľko sobeckých ľudí na svete. Veď tu nikto nežobre, kto má možnosť a chce troškou pomôcť, nech pomôže. Kto nechce, nech si túto diskusiu nevšíma. Kto chce diskutovať o "ničom", nech si založí svoje fórum a nech si tam píše o svojej dokonalosti až do znudenia.
Je niekedy ľahké spadnúť na samé dno. Je ťažké sa z neho dostať. Žiadna žena sa nevydáva, alebo neide do vzťahu s mužom s tým, že jej bude ubližovať, biť, alebo iným spôsobom znepríjemňovať život. Žiadna nesníva o mužovi, ktorý jej narobí deti a ona sa o ne bude musieť sama postarať. Ja viem, že mnohé by ste odišli už po prvom, alebo druhom dieťati. Ale možno nemala kam, možno dúfala, možno bola zaneprázdnená deťmi tak, že to nestihla spraviť a už bolo na ceste ďalšie dieťa. Možno uverila ďalším sľubom a možno...., to vie len ona, ale čo na nej obdivujem, nikdy sa nezľakla, nikdy nezabila ani jedno svoje dieťa, vždy bojovala, aj keď sama a teraz ju za to odsudzujete.
Mne sa zdá, že ani vraha, ktorý vyvraždí pol dediny by ste takto neodsudzovali. Neviem, či niekomu z vás niečo zlé spravila. Ale verím, že nie. Na rozdiel od iných, nemá čas miešať sa do života druhým ľuďom, pretože kým vy tu poniektoré vediete nezmyselné monológy, ona sa stará o svoje deti.
Tým, ktorí prejavili trochu ľudskosti, ďakujem. Ostatným prajem, aby nikdy nepotrebovali cudziu pomoc. Všetkým prajem šťastné a veselé sviatky. 🙂

maznacik007
11. dec 2014

@pemasinika financne zbierky su na MK od istého casu zakazane ... /kvôli podvodom co tu boli / v prvom prispevku ziadas o financnu podporu pre nu, to sa tu nesmie ... na to su ine portaly napr. ludia ludom kde sa vyzvy overuju ...

je tu viacero skupin kde sa daruje oblecenie ... staci aby tam mamicka prisla a predstavila sa a iste sa jej pomoze ... pripadne su aj skupiny kde mozes ziadat o oblecko ty pre nu ... funguje to tu takto ... 😉

romana19
11. dec 2014

@pemasinika Nemiešaj vrahov a plodné ženy. Možno ani netušila akým smerom sa bude uberať jej život, možno sa nechtiac dostala do zleho vzťahu, možno nemala kam ísť, ale možno nemala svoje problémy riešiť rodením. Možno niektoré príspevky pôsobia ako od znudených mamičiek, ale ty tiež pôsobíš, že máš dosť času, ked riešiš život iných a založila si tu zaujímavú diskusiu.

To čo otcovia detí prepijú a sociálka nepokryje, to sa snažíš doriešiť na MK. ??????????????????????????

fidka79
Odpoveď bola odstránená
romana19
11. dec 2014

@fidka79 nevysvetlíš. 🙂 🙂 🙂

mirka49
11. dec 2014

@pemasinika napis do siedmeho neba.....ani ja neodsudzujem ale nepochopim take ako ona...vie akeho ma chlapa a radsej si nech aurobit dalsie....to je taka...ze nevie ako sa chranit????