Používa vaše dieťa chodítko?
Ahojte, davali ste detom behak? Mam 6m dieta a rozmyslam nad tym
3 deti, nula chodítok. 🤷♀️
Mam 3 deti a nikdy v behaku neboli.chodit zacali aj bez neho.cvicili sme vojtovku,detom som sa venovala,ziadne behaky ani vodenia za ruky.nevidim v tom ziadny prinos
v dnešnej dobe jednoduchého prístupu k informáciám zvažovať chodítko? Prinajmenšom zvláštne
Nie, v ziadnom pripade. Na co je to dobré?
Najprv som nevedela čo behak je.. Ale už viem, choditko.. Nie, nedávala. Načo? Aby som si tam odložila dieťa? Alebo aby sa naučilo chodiť? Nerozumiem na čo choditko je.
Nie. Je to prežitok.
Dnes každá Matka, ktorá vie používať internet a vie triediť základne info, víe že chodak behak či pavúk dieťaťu nici kĺby a chrbticu
tie co davali, ti tu nenapisu...🙂 choditko nie je o nic skodlivejsie ako odrazadlo ci bicykel v skorom veku...
ak je dieta pevne, daj...v choditku sa da aj zahrat , aj na 10 minut, je to iny rozmer pre dieta...aj svaly chrbtice zosilneju, spevni sa cele telo...
mam kamaratky aj lekarky v rodine, kazda dala do choditka svoje dieta,principialne vtedy, ked sa dieta napr. na gauci zacina stavat...na kratsie posedenie aj skor...
raz je zle konzumovat prave maso, raz zakaz vyprazat na bravc. masti...potom treba jest vela zeleniny plnej pesticidov, lebo je to zdrave...no vyber si...
prave maslo
tie co davali, ti tu nenapisu...🙂 choditko nie je o nic skodlivejsie ako odrazadlo ci bicykel v skorom veku...
ak je dieta pevne, daj...v choditku sa da aj zahrat , aj na 10 minut, je to iny rozmer pre dieta...aj svaly chrbtice zosilneju, spevni sa cele telo...
mam kamaratky aj lekarky v rodine, kazda dala do choditka svoje dieta,principialne vtedy, ked sa dieta napr. na gauci zacina stavat...na kratsie posedenie aj skor...
raz je zle konzumovat prave maso, raz zakaz vyprazat na bravc. masti...potom treba jest vela zeleniny plnej pesticidov, lebo je to zdrave...no vyber si...
@luxus10 a to si kde zobrala, ze v choditku sa dietatu spevni chrbtica? 😀
Nie a nikdy by som taku vec doma nezniesla. Zase dnes, raz, som si vypocula, ze som krkavcia mamka, ked moja 9.5m nebeha v choditku 😅😅 a isto by sa jej to pacilo 🤦♀️ kazdy s priemernym iq musi vediet, ako to skodi.
Nie, ci uz to je skodlive ci nie (ja si skor myslim, ze ano), tak je to aj zbytocne. Dietatu staci, ked sa vie presuvat 4nozkovanim a popri nabytku, neziskava tym nejako nic moc navyse.
@luxus10 To, ze je niekto lekar, neznamena, ze ma patent na vsetko. Lebo lekar - ortoped by ho tam urcite nedal.
Nie, nedávali. Je to škodlivé a prínos žiadny. A keď už, hádam tam nechceš dať už to 6-mesačné?
Ja som davala svoju najstarsiu 26 rocnu.
Nie ani jednému dieťaťu. A taktiež keď som bola na nejakej kontrole, hlavne s tým posledným, mi to zdôraznili: neuro, fyzio, rehabilitačná, ortopéd. Všetci začali chodiť do 11 mesiacov aj bez toho.
A 6 mesačné dieťa už vôbec nie, prosím !
a este cumliky su skodlive pre bezne deti, ale lekari svojim detom nechaju...
Mam dve detičky, ani pri jednom sme choditko nemali. Ja aj muž sme na tom “vyrástli”, lebo to v tej dobe bolo in, problémy nemáme žiadne. Bratranec tam tiež dáva svoju 9m dcéru. Osobne nikoho neodcudzujem.
Moje deti zase naučili starí rodičia chodiť za ruky. Tiež to vraj nie je správne, ale smola, stalo sa a zatiaľ nevykazujú nejaký problém..
Ahoj, nepises, co tvoje dieta uz vie. Mas nejaky dovod davat ho do choditka? Choditko je skodlive, skus sledovat fyziomama na fb
@luxus10 To, ze je niekto lekar, neznamena, ze ma patent na vsetko. Lebo lekar - ortoped by ho tam urcite nedal.
@beata_k tak tak. Neznamená ze lekár je Boh. Ja poznám aj lekárov antivaxerov🤣 alebo lekárku ktora je zástanca poroodu doma lebo ze do nemocnice by nikdy nešla rodiť 🙃 treba vedieť rozdiel medzi osobným názorom a reálnym faktom
@luxus10 porovnavas neporovnatelne..dnes nenajdes nikoho, kto ti toto odporuci. Nie, ze zajtra sa to nahle zmeni
NIE NIE NIE
dcera má 9 mesiacov a je v choditku .. všetkého veľa škodí , je tam len primeraný čas .. ak by to bolo naozaj take škodlivé nedalo by sa to kúpiť 🙂
dcera má 9 mesiacov a je v choditku .. všetkého veľa škodí , je tam len primeraný čas .. ak by to bolo naozaj take škodlivé nedalo by sa to kúpiť 🙂
@smejkuskaa v niektorych krajinach je zakazane ich predavat. Predava sa to, lebo este stale to ludia kupuju. Keby to prestali ludia kupovat, lebo vedia, ze to je skodlive, tak by to ani nepredavali. Predavaju to pre tych, ktori si neuvedomuju ake skodlive je to pre vyvoj ich dietata. Keby matky pouzivali rozum, tak by im to hnilo v skladoch. Ale furt sa najde hlupy, ktory kupi, tak to maju.
@smejkuskaa Wau, to je aká logika 🙂 Aj cigarety a alkohol sú škodlivé, ale dajú sa kúpiť
@smejkuskaa v niektorych krajinach je zakazane ich predavat. Predava sa to, lebo este stale to ludia kupuju. Keby to prestali ludia kupovat, lebo vedia, ze to je skodlive, tak by to ani nepredavali. Predavaju to pre tych, ktori si neuvedomuju ake skodlive je to pre vyvoj ich dietata. Keby matky pouzivali rozum, tak by im to hnilo v skladoch. Ale furt sa najde hlupy, ktory kupi, tak to maju.
@viestta veď nekupujete a ignorujte 😀 sto ľudí sto chuti 🙂
@smejkuskaa Wau, to je aká logika 🙂 Aj cigarety a alkohol sú škodlivé, ale dajú sa kúpiť
@belllinka porovnávať choditko s cigaretami a alkoholom 😀 tomu sa hovorí logika 😀😀
@belllinka keby ich ludia nekupovali, tiez by ich nepredavali. Kym su zakaznici ochotni to kupit, dovtedy ich predavat budu. Tak ako choditka alebo tabletky na chudnutie

Nie, ani mi to nenapadlo, kedze viem, ze to skodi