Používate chodítko pre dieťa?
Ahojte.
Pouzivate niektora behak/pavuka/choditko ?
Neviem ako sa to spravne vola.
Ak ano,od akeho mesiaca ste zacali?
Dakujem
@tinka3435 zatial nemaju problemy. Ja mam 30rokov a problemy s chrbticou, klbami. Ortoped mi len povedal, ze sme choditkova mladez a vela ludi v podobnom veku je na tom podobne. Ak pred 30rokmi neboli informacie, tak to beriem, ale v dnesnej dobe plnej odbornych clankov, diskusii, tak nepochopim, kto dobrovolne strci dieta do pavuka…
@anonym_d94cd1 mate 30 rokov a problémy s chrbticou a kĺbami a akú robotu robíte ked sa môžem opýtať?
@zuzka3110 nie, nepouzivala som. Maly začal chodiť aj bez neho v 10 mesiacoch. Pediatri používanie pomôcok na chodenie neodporúčajú lebo to deťom viac škodí ako pomaha. Ale napriek tomu poznám mamy, ktoré o tom vedeli a aj tak sa rozhodli si s tým "uľahčiť" život a potom sa čudujú že musia chodiť s dieťaťom cvičiť. Ale je to tvoja vec či to chces používať. Ak chces a je ti jedno že to dieťaťu ublizi, potom ti môže byť aj jedno od ktorého mesiaca. Hlavne že vie držať hlavu. Supni ho hneď do pavúka.
@anonym_4d564b moja dcéra sedela v choditku a nič jej nie je,nikdy nebola na žiadnom cviceni a je v puberte.Venuje sa viacerým športom a je úplne zdravá.
@michaela329 jasne,opýtajte sa svojich rodičov alebo rodiny a verím,že aj vy ako dieťa ste boli v choditku.Určite ďalšia mamička čo vyštudovala medicínu.
@anonym_c07def samozrejme, že som bola, lebo o tom nevedeli. Svoje vnúčatá tam však nedávali, lebo už sa o tom vie. Tak fungujú normálni ľudia, keď už vedia, že niečo škodí, prestanú s tým a nespoliehaju sa na to, že však nám nič nebolo🤦 Mimochodom, v tých časoch sa bežne fajčilo v izbe s deťmi, zapálili by ste si aj teraz v miestnosti s bábätkom? Asi nie.
@anonym_c07def samozrejme, že som bola, lebo o tom nevedeli. Svoje vnúčatá tam však nedávali, lebo už sa o tom vie. Tak fungujú normálni ľudia, keď už vedia, že niečo škodí, prestanú s tým a nespoliehaju sa na to, že však nám nič nebolo🤦 Mimochodom, v tých časoch sa bežne fajčilo v izbe s deťmi, zapálili by ste si aj teraz v miestnosti s bábätkom? Asi nie.
@michaela329 a vám dnes niečo je?
@milanemila stavím sa,že vy sama a polka z vašej rodiny bola ako dieťa na choditku🤣
@anonym_c07def nie nebola som a dakujem mojej mame, ze mala uz vtedy rozum. To ci moja mama pred 60r bola v choditku neviem.
Milujem to keď tu niekto napíše svoj názor alebo svoju skúsenosť a poniektore tu idú druhé ukameňovat silov mocov.Ži a nechaj žiť kriste pane niekto dá do chodítka dieťa niekto nie a je to každého osobná vec.Je to tu na to aby ľudia pokecali,povedali svoj názor svoju skúsenosť ale daktore sa sem chodia doslova hádať s druhými.Kvoli tomu to tu veľakrát zatvorím lebo som znechutena .Autorka keď chceš daj do chodítka keď nechceš nedaj .Ja som dala a hotovo .
@michaela329 a vám dnes niečo je?
@anonym_c07de a táto informácia Ti ako konkrétne pomôže? A inak áno, bolieva na chrbát, cvičím kvôli tomu jógu. Že dieťa do chodítka nepatrí, to hovoria odborníci už roky.
Ja som po choditku niekolko rokov chodila po špičkach a hej malo to nasledky aj na moju chrbticu, nie brutalne, ale keď idem na kontrolu k doktorovi pri ktorej ma počuvaju zozadu, tak to doktor vidi.
@anonym_c07de a táto informácia Ti ako konkrétne pomôže? A inak áno, bolieva na chrbát, cvičím kvôli tomu jógu. Že dieťa do chodítka nepatrí, to hovoria odborníci už roky.
@michaela329 takže sa vám to nijak nepotvrdilo,napriekt tomu,že vás rodičia do chodítka dávali ale idete tu rozdávať rady.To je super.
@anonym_32d0f9 netrepte
@anonym_c07def v čom presne trepem?
@michaela329 myslíte,že vás chrbát boli z chodítka?
@michaela329 takže podľa tvojej logiky neješ,nepiješ,nedýchaš?
Keďže si normálna, čakám odpoveď NIE 🤣
@michaela329 takže sa vám to nijak nepotvrdilo,napriekt tomu,že vás rodičia do chodítka dávali ale idete tu rozdávať rady.To je super.
@anonym_c07def takže by si si pokojne zapalila cigaretu pred bábätkom? Lebo však odborníci sa určite mýlia a ak niekomu z toho nič nebolo, tak je to ok podľa tvojej logiky.
@anonym_d94cd1 mate 30 rokov a problémy s chrbticou a kĺbami a akú robotu robíte ked sa môžem opýtať?
@anonym_c07def mam problemy uz dlhsie a nesuvisi to s pracou, ortoped aj fyzoterapeut a nie jeden mi potvrdil, ze je za tym najma pouzivanie choditka. Chodi k nemu vela pacientov s podobnymi problemami. To ze niektore deti su v poriadku po odkladani do choditka nie je argument. Zdrave dieta sa nauci aj sediet, bez podopierania vankusmi, nauci sa aj stat a chodit bez potreby vyuzivania pavuka.
@anonym_c07def takže by si si pokojne zapalila cigaretu pred bábätkom? Lebo však odborníci sa určite mýlia a ak niekomu z toho nič nebolo, tak je to ok podľa tvojej logiky.
@michaela329 začala si vyrypovat ako prvá,tak čakám na nejaký normálny argument ci je tebe niečo z chodítka a ako sa to prejavuje ked tu ideš radiť mamičke,že prečo nie.Určite si ani deti nedala očkovať lebo je to škodlivé a niekedy sa o tom toľko nevedelo.
Milujem to keď tu niekto napíše svoj názor alebo svoju skúsenosť a poniektore tu idú druhé ukameňovat silov mocov.Ži a nechaj žiť kriste pane niekto dá do chodítka dieťa niekto nie a je to každého osobná vec.Je to tu na to aby ľudia pokecali,povedali svoj názor svoju skúsenosť ale daktore sa sem chodia doslova hádať s druhými.Kvoli tomu to tu veľakrát zatvorím lebo som znechutena .Autorka keď chceš daj do chodítka keď nechceš nedaj .Ja som dala a hotovo .
@tinka3435 “silov mocov” 🙄 to si radsej vezmi slovnik slovenskeho pravopisu, ked je problem otvorit odborny clanok na temu choditok. Niektore ste bohuzial tak zadubene, ze nepochopite. Neradila by som nieco o com nemam paru
@michaela329 začala si vyrypovat ako prvá,tak čakám na nejaký normálny argument ci je tebe niečo z chodítka a ako sa to prejavuje ked tu ideš radiť mamičke,že prečo nie.Určite si ani deti nedala očkovať lebo je to škodlivé a niekedy sa o tom toľko nevedelo.
@anonym_c07def argument? Však argument je už len to, že sú krajiny, kde je to zakázané. Argumenty majú odporúčania odborníkov. Ja sa práve spolieham na odborníkov a dieťa mám samozrejme očkovane.
@anonym_c07def argument? Však argument je už len to, že sú krajiny, kde je to zakázané. Argumenty majú odporúčania odborníkov. Ja sa práve spolieham na odborníkov a dieťa mám samozrejme očkovane.
@michaela329 moj argument je,že moja dcéra v choditku bola a nemá žiadny problém.V dnešnej dobe maju ľudia problémy zo zlej obuvi alebo z toho ze maju non stop sklonene hlavy koli telefonu už od malička.
@michaela329 moj argument je,že moja dcéra v choditku bola a nemá žiadny problém.V dnešnej dobe maju ľudia problémy zo zlej obuvi alebo z toho ze maju non stop sklonene hlavy koli telefonu už od malička.
@anonym_c07def to nie je argument, to je obyčajná anekdota. Oproti názoru fyzioterapeutov, ortopédov a doktorov. Gratulujem.
@anonym_c07def to nie je argument, to je obyčajná anekdota. Oproti názoru fyzioterapeutov, ortopédov a doktorov. Gratulujem.
@michaela329 ja gratulujem,že vyrypujete do žien,ktoré majú iný názor ako vy a sama si s prepačenim serete do obývačky,lebo by ste boli v choditku a nemáte žiadne problémy ale niekde ste to čítali.Isto mate pred menom mudr. Majte pekný večer🙂.
@anonym_c07def Tak ešte raz. Ak budem dávať 3-ročnemu dieťaťu raz tyzdenne coca colu tak z neho vysoko pravdepodobne aj tak vyrastie zdravé dieťa. Znamená to, že je vhodné dávať 3-ročnému coca colu raz týždenne? Nie. Tak isto mnohí fajčia cigarety celý život, nedostanú rakovinu pľúc a dožijú sa vysokého veku a naopak niekto má zdravý životný štýl, dostane rakovinu a umrie. Takže z toho máme vyvodiť záver že je vhodné fajčiť celý život? Nie. Pozri sa na dáta a zistíš že jediná výhoda chodítka je kľud matky. Prečo by som teda dávala dieťa do niečoho, vďaka čomu má na základe dát vyššiu šancu na slabšie ovládanie trupu, oneskorené lezenie a nesprávnu chôdzu? Nechceme snáď ako rodičia pre deti to najlepšie? Takže to, že sú tu mnohé deti zdravé nevypovedá absolutne o ničom. My tu dávame skúsenosti a nerobíme štúdie. Tých je dosť a nehovoria v tvoj prospech. Ešte raz: vyššia šanca znamená vyššia šanca a nie že každé dieťa má z chodítka problémy. Takže argumentovať tým, že dieťa nemá z chodítka problémy, tak potom je chodítko neškodné je úplne odveci. Takto štúdie nefungujú.
@michaela329 ja gratulujem,že vyrypujete do žien,ktoré majú iný názor ako vy a sama si s prepačenim serete do obývačky,lebo by ste boli v choditku a nemáte žiadne problémy ale niekde ste to čítali.Isto mate pred menom mudr. Majte pekný večer🙂.
@anonym_c07def to, že nie si schopná pochopiť, že Tvoja osobná skúsenosť je prd platná oproti odporúčanuam odborníkov, lebo však Ty si tam dieťa odkladala a nič jej nie je (isto?) ukazuje akurát na Tvoju obmedzenosť. Keď budeš mať vnúčatá, nezabudni si pred nimi zapalit, isto nájdeš niekoho, kto pred deťmi fajčil a nič im nie je.
@anonym_c07def Ale to, ze vasej dcere nic nie je(zatial) neznamena, ani nezarucuje, ze choditko je uplne bezpecne a vhodne pre male dieta. To nie je argument.
Ani pri jednom synovi som to nemala ani by som to nikdy dieťaťu nedala. Chôdzu netreba urýchliť má sa vyvíjať prirodzene
@zuzka3110 pavuka vôbec vôbec.. ale mali také co sa tlačí pred sebou, kde vedeli aj vkladať rôzne kocky,plus to vydávalo zvuky
@zuzka3110 pavuka vôbec vôbec.. ale mali také co sa tlačí pred sebou, kde vedeli aj vkladať rôzne kocky,plus to vydávalo zvuky
@katulienocka999 neodporúča sa ani to, lebo dieťa má posunuté ťažisko
@tinka3435 “silov mocov” 🙄 to si radsej vezmi slovnik slovenskeho pravopisu, ked je problem otvorit odborny clanok na temu choditok. Niektore ste bohuzial tak zadubene, ze nepochopite. Neradila by som nieco o com nemam paru
Ty si otvor slovník tolerantneho správania .Ty si ďalšia ktorá sa chce hádať .

@anonym_c07def nezmysel je chodítko 🤦. A tieto múdrosti, že však vám nič nie je. Hlavne keď už je dostatok dôkazov, že to reálne ovplyvňuje kĺby a aj chrbtice. Ono tie základy bolavychn a krivých chrbtov sú často v detstve, ale to by Tebe podobné nepriznali, hlavne, že ste mali chvílu pokoj.
@michaela329 jasne,opýtajte sa svojich rodičov alebo rodiny a verím,že aj vy ako dieťa ste boli v choditku.Určite ďalšia mamička čo vyštudovala medicínu.