icon

Pozerajú vaše deti televíziu? Diskusia a skúsenosti rodičov

26. mar 2024

Ahojte pozeraju aj Vase deti TV? Nepustame mu ju umyselne, ze pustim a odideme ale mame spolocnu obyvacku s kuchynou a ked si nieco pustime je v ohrade a zdialky vidi. Rodina nas hrozne terorizuje, ze je zavisly a pod. nam sa to nezda. Ked som tu s nim sama, varime, spi a cokolvek a TV moc teda nebezi, kedze popri RD aj pracujem.
Ako to mate Vy?

majlo1234
26. mar 2024

Neries, rodina nech sa nestara. Moj muz vecne kukal TA3. Ale zase nejake strielacky/zabijacky by nemuseli byt uplne vhodne

stannkal
26. mar 2024

Nemyslím ze u ročného dieťaťa tam môže byť závislosť. Skôr je problém v tom, že TV negatívne vplýva na jeho vývoj a je jedno aký program tam beží. Odporúča sa do 3 rokov žiadnu telku.

kati301
26. mar 2024

Ja väčšinou púšťam ráno, keď je tiež v ohradke, kým sa ja postarám o seba a domácnosť trosku.. potom keď je zle počasie a sme viac doma tak cez deň idu buď rozprávky detske alebo zvieratka a k večeru obcas pozerá so mnou nákupné maniačky 🤭🙈
Od takej 5 sa snažím už tv obmedzovať/vypnut nech má pokoj pred spánkom.

Btw keď je rodina tak kritická, tak vzdy keď pridete ka návštevu vypínajú telku pri synovi?

kate_cs
26. mar 2024

Úprimne, dieťa do dvoch rokov jednoznačne pred telku nepatrí. Byť svedkom takéhoto niečoho, nekomentujem, ale pomyslím si svoje. Ale je to tvoje dieťa, výchova, mozog tvojho dieťaťa. Ako urobíš, tak bude.
Ak niekto chce, informácie a odborné články o tom, čo robí obrazovka s mozgom dieťaťa si nájde.

letfenixa
26. mar 2024

@kate_cs presne.

autor
26. mar 2024

@majlo1234 to nie, manzel mi take doma ani nedovoli 😂 ze negativna energia, u nas len humorne a komedie 😂

autor
26. mar 2024

@kati301 absolutne nie, len ze aha aha ako kuka, nepoznam dieta, ktore ked je reklama necuci ako najate... vacsinu dna TV nebezi, len je to pre neho wau ked to ide 🤷‍♀️

autor
26. mar 2024

@kate_cs takto striktne to neberiem ale tiez nie som zastanca TV, mobil a tablet uvidi veeelmi neskoro, nie ako dnesne deti 😊

ivangeline
26. mar 2024

Deti robia či vidia… Moji chcú mobil a tablet. TV nemáme vôbec.

autor
26. mar 2024

@ivangeline naozaj? skvele... ak dostane telefon tak tlacitkovy, na ten sa dovolat da tiez...

vkatush
26. mar 2024

My veľmi telku nepozeráme, večer si zapnem seriál na 45min a malý mi behá okolo, hrá sa. Telku ignoruje, len ak ide reklama s pesničkou alebo niečo také, tak pozrie, že čo sa deje.
Telefón tiež zväčša ignoruje, nepýta si ho, len ak zvoní a on chce telefonovať s tým človekom.
Takže u nás pohoda.

Ale kamoška, malý má presne rok a je závislí na cocomelone či ako sa to volá, celý čas len na to chce pozerať, pýta si telku, plače ak nejde a keď ide, nevníma nič iné okolo...

Takže treba si to ustrážiť.

aliaray1
26. mar 2024

Dovolat sa vie aj cez inteligentne hodinky pre deti ak to tak treba. Vies tu najdes rozne pristupy nas maminiek k obrazovkam...nasa do vyse roka nevidela ziadnu tv ani ziadne ine obrazovky. Az neskor, cca od 16-18 mes.obcas rozpravka pri jedeni ked sa uz inak nedalo alebo ked benefit toho na co som rozpravku pustila prevysoval...napr.strihanie nechtov (potom uz vobec), alebo ked isli von posledne stolicky a nechcela si dat umyvat zubky, momentalne 2r obcas zasa pri jedeni rozpravka....Ja neodsudzujem nikoho, a kazda z nas ma svoje vlastne dovody, vychovu, moznosti 🤷‍♀️

autor
27. mar 2024

@aliaray1 napr. u rodicov mojich to neustrazim ani svokrovcov 🙈