Požičiavanie bicyklov a drahších hračiek na ihrisku
Baby ako ste na tom na ihrisku? Poziciavate bicykle ,elektrické auticka , a také tie drahšie veci? Nemyslím formičky a kyblik do piesku...ja nechcem byť lakoma ale nemám rada donicene veci , a ešte keď to nedonicilo moje dieťa..a moje dieťa tiež veľmi nechce požičať , keď príde na tom ,tak sa chce s tym hrať..a tam deti ktoré to chcú tiež ...ja neviem ako reagovať ,teda viem povedať nie ,len či to nie je sprosté
@whatever1 prepáč ale neviem kde som napísala že nutim alebo prikazem dať - požičiat hračku ????
To že mojej 2,5 ročnej vysvetlím že požičaj hračku s ktorou sa nehras nieje žiadny príkaz .
Nikdy moje deti nikomu nič nasilu nezobrali a už vôbec nikdy nepokazili .
A prepáč nie moje dieťa sa nevrhne na niaku cudziu hračku ale vždy ostane stáť a pozerať či si ju môže požičiat .
A prepáč tvoja dcéra asi nemá dva roky ako moja .
A ja nevidím nič zle na tom že sa prihovorim dcére aby požičala hračku s ktorou sa nehrá .
A prepáč ale mám pocit že ty asi patris medzi mamičky ktoré nikdy nič nepožičaju aj keď sa stým tvoje dieťa nehrá lebo dcéra povie že nie nepožičia .
No ja by som zas vysvetlila že prečo nepožičia ale každý máme iný štýl výchovy
Kazdy nech spravi, ako uzna za vhodne. Su to tvoje peniaze na styroch koleckach, ak nechces pozicat, proste povedz nie
@cerz Pisala si ze ucis dceru ze "ma poziciat". Ako to myslis? Tak musi poziciat alebo nemusi vtedy ked prave nechce? Moja ma 4roky a ked mala 2 a pol tak aj vtedy som ju respektovala, na oplatku ona respektuje druhych, vie ze hracky inych deti nepatria jej lebo aj ona ma svoje a tiez jej ich nikto neberie ked nechce. A mas pravdu, nikdy nepoziciavam dcerine hracky, lebo nie su moje. Robi to ona sama z vlastnej vole a poziciava rada, velakrat ponukne aj sama od seba. A ked hracku poziciat nechce, co sa stava ozaj malokedy tak stojim pri nej a nevzbudzujem v nej vycitky. Tak isto sa ani ona nehneva ked jej niekto nieco nepozicia.
Ahoj, pri drahych hrackach, je cloveku luto, samozrejme, ale zial ak nebyvate niekde v sukromi, kde by ste sa vedeli povozit izolovanejsie , respektive nemate velky dvor, je to nieco, s cim musite ratat. Je to mrzute, ale to je ako so steniatkom, vsetci ho chcu pohladkat, lebo je to mile. Co sa tyka poziciavania ako takeho, tiez som nazoru, ze ak si dieta vezme nejaku hracku von, tak sa s nou chce hrat a nemusi ju hned poziciavat, len aby pozicalo. Moze si ju vymenit ak chce a myslim, ze to sa musia deti naucit aj respektovat, ze nemusia dostat vsetko, co chcu. U nas je to vzdy len “pozicaj”, ale treba sa naucit aj “ poprosit”…. No ale kazde dieta je ine, pri prvom som to prezivala viac, druhy je dost samostatny, tak ak sa nebiju necham uz deti nech sa dohodnu a zakrocim, len ak je to potrebne 🙂

@cerz Ak dietatu prikazes aby pozicalo hracku aj ked nechce, tak ano, je to nutenie. Ja svoju dceru v tomto respektujem, davam jej moznost rozhodnut sa, su to jej veci a opakujem lakoma nie je - poziciava rada. Ked za mnou pride cudzie dieta, ze si chce poziciat hracku, tak ho poslem za dcerou nech sa opyta jej. Uprimne, nestretavam sa s tym casto, ze by niekto bral nieco bez opytania alebo nicil hracky a ich rodic nezasiahol. Deticky do 2-3 rokov su pod drobnohladom rodicov, ti vzdy zasahuju ak sa ich deti vrhnu na cudziu vec. Ak sa tvoje dieta vrha na cudziu vec, mas tomu zabranit ty a vysvetlit mu ze to nie je jeho. Ale mozno to nepochopi, lebo nevie co znamena mat "svoju vlastnu hracku" a rozhodovat o nej a ani to preco ono musi poziciat a to druhe dieta nemusi...