Praktické rady na odplienkovanie detí
Baby ja sa idem len vyrozpravať.
Mám synčeka 2r a stále má plienky.
Áno, keď by som si povedala že idem na to, už nechcem mať v dome ani jednu plienku, tak je odplienkovaný do mesiaca (a možno aj nie).
Priznám sa, je mi to zatiaľ takto pohodlnejšie a vlastne, je to len a len môj problem.
Možno to skúsim o týždeň, možno o mesiac a možno až o pol roka. Neviem.
Dnes mi volala moja teta a povedala mi že je hamba aby mal taký chlapec plienku. Hamba/nehamba, má ju. Toto neriešim.
Ale, dodala k tomu že by som mala mať v dome prútik, musí ma počúvať a tým prútikom mu mám vysvetliť kde sa ciká. 😳
Aj jej kamarátka ktorá má 1,5 ročného chlapčeka má prútik a chlapec sa naučil kde sa ciká.🫣
Akože, čo??? Nemám slov.
Ak nie je pripravené, je to boj, akonáhle si dieťa uvedomí, ide to rýchlo a ľahko.
Mala som to rovnako,5te dieta a uz som sa s nicim neponahlala,ostatne deti uz boli pomaly rocne na nocniku a s tymto 5tym sa mi to nechcelo riesit.Dokonca este aj pri zapise do skolky mal stale plienku.Ale maly mi ide az od noveho roku do skolky,a ano dala som sa naplno do toho,maly si sam dal este aj plienku dole a sam si sadol na nocnik,ze kakat.Aj sa pekne vykakal a o par dni som povedala a dost vsetkym plienkam,ani na noc.Prva noc sice docikana,ale tie dalsiu uz suche.Takze mozem povedat,ze uz je plne odplienkovany.Sam si da dole gate a sadne na nocnik vycika sa,vykaka a este si sam aj nocnik vyleje do wc.
1. 2 ročné dieťa v plienke nie je hanba.
2. Pokiaľ dieťa nechápe a nevie ovládať mechúr zbytočne bude rodič niečo skúšať.
3. Hanba nie hamba.
4. Prútik si teta môže strčiť kam len chce nikto sa jej na názor nepýtal.
Tým prútikom myslela že s tým by sa dieťaťu ubližovalo v prípade ak neuposlúchle, nejde na močník? To sa ešte niekde používa? Moje boli do dvoch rokov odplienlované aj bez prúrikov
Šibe tym matkám uz na hlavy, predbehuju sa jedna pred druhou ktorej dieta v roku bolo odplienkovane, ktoré rozprávalo, neviem co robilo v dvoch rokoch abecedu vedelo a násobilku.
Moj sa odplienkoval v 3 rokoch sam od seba bez nátlaku, na noc tak isto a nemala som ziadne stresy a samozrejme ze to teraz roky potom nikto nerieši kto kde kedy sa odplienkoval s druhým dieťaťom plánujem toto iste ked niekedy budem.
@anonym_autor nauc sa pisat slovo hanba, nepocuvaj blbe tetky a netrap to ubohe dieta s odplienkovanim len preto, ze tetky rozpravaju cosi...moje dieta kakalo do plienky este v 3,5 roku. Momentalne ma 7 rokov, IQ ma 132 a je v skole pre nadane deti.
A tiez som pocuvala od pediatra ked mala 2 roky "vsak ona uz tak dobre rozprava, uz by sa mala pytat" akurat, ze pediatricka asi nemala na skole detsku psychologiu a z neurologie si uz asi tiez nic nepamätala...
Hanba je pisat "hamba" 🙂
Nie, 2 rocne dieta nemusi byt nutne odplienkovane. Absolutne by ma netrapilo, co si mysli nejaka tetka.
@anonym_autor teta povedz, že o nejaký čas bude mať plienky ona, tak nech nerieši naše, nie je to jej vec. Sa ti čudujem, že si trúbu nezrušila hneď, že si ju vôbec počúvala. Ja by som sa rozhrehotala na celé kolo, keby mi takú sprostosť povedala
Šibe tym matkám uz na hlavy, predbehuju sa jedna pred druhou ktorej dieta v roku bolo odplienkovane, ktoré rozprávalo, neviem co robilo v dvoch rokoch abecedu vedelo a násobilku.
Moj sa odplienkoval v 3 rokoch sam od seba bez nátlaku, na noc tak isto a nemala som ziadne stresy a samozrejme ze to teraz roky potom nikto nerieši kto kde kedy sa odplienkoval s druhým dieťaťom plánujem toto iste ked niekedy budem.
@ariannazara 3oj rocne dieta s plienkami mala znama velky problem umiestnit v meste v skolke. Nakoniec jej ho vzali v najblizsej dedine.
@anonym_autor takuto tetu a jej rady by som určite neriesila. Podla mna daj na intuíciu, avšak zároveň postupne skúšaj, pripravuj. Mozes ho obcas posadiť na nočník, nechať vonku bez plienky, citat o tom knižky, avšak bez natlaku.
Ja som sa chystala asi 3x na metódu odplienkovania za sedem dni, avšak po 2-3 dňoch som to zakaždým vzdala. Keď mala 2 roky všetko išlo hneď v prvý deň ako po masle, úplne bez nehody a námahy, a to i cez noc. Podľa mna bola jednoducho pripravená a vystihla som správny moment.
@anonym_autor komentáre som nečítala, ale podla mna je hanba ak niekto v dnešnej dobe odporúča riešenie bitím čohokoľvek.. nech je to kamarátka, teta, svokra, mama, sestra ktokoľvek..

@anonym_autor no my sa syna snažíme už dlhšie odplienkovať ale vidno, že si to zatiaľ nespojil.... Odplienkovať dieťa prutikom resp. Prutikom ho hocičo naučiť je úplne cez čiaru... Je to až alarmujúce, že niekto v dnešnej dobe ešte po niečom podobnom siahne....