Odplienkovanie 22-mesačného chlapčeka

8. sep 2023

Ahojte , prišla som si po radu ako to máte vy alebo ste mali.
Mám 22🌙 chlapčeka momentálne sme v procese odplienkovania.
Pekne cika do nocnika, keď sme kratšie vonku cca hodinu ma suchú plienku ale kedy sme už von tak nevydrží a pocika sa do plienky on aj povie že ide..
Ale problém je že on nechce cikať nikde len do nocnika..
A o kakani ani nehovorim to si pýta plienku neviem či mu ju radšej dať alebo nie a nech kaká kde chce???!!
Lebo do nocnika nechce a keď mu treba tak len cupka aj hodinu okolo mňa a plače... že mu treba kakať.
Rady a typy od vás?
Ďakujem.

ivangeline
8. sep 2023

Kakat do wc? Ako velki. My vonku nemame problem. Tak v tomto poradit nvm. Vsimam si ale..ze niektore mamky chodia aj s nocnikom po ihriskach. :D

autor
8. sep 2023

@ivangeline áno? Tak mi bývame v meste tak neviem si predstaviť stiahnuť gate tam a vybrať nočník 🙈

ivangeline
8. sep 2023

Som z Kosic. :D Ale ozaj mavaju v kociarikoch. U nas na to kakanie pomohlo,ze na wc ako my velki chodime. A tiez aj odpozerane od surodencov. S prvym to bolo najtahsie,chcel tiez len do plienky.. tak sme stale len rozpravali a skusali.. a chvalili,ked sa nahodne podarilo.. az zacal do wc. 🙂

autor
8. sep 2023

@ivangeline a mali ste aj schodik na wc? či to nevyskusam možno ho to začne baviť

mamkalentedkova
8. sep 2023

Ja som tiež prvý týždeň nosila nočník so sebou v kočíku všade .Do mesta ,na ihrisko ..kamkoľvek sme šli .Ale nejak v pohode sme prešli na piškanie do trávy.
Poradiť inak neviem ,len ak sa naozaj cíti istejšie s nocnikom,tak by som chodila s nocnikom a nech si ľudia myslia ,čo chcú .
S kakaom má,žiaľ ,veľa detí problémy ..našťastie nás sa to netýka .Ale je veľa knižiek a fakt skúsiť aj záchod ..a veľa rozprávať .

54tinka54
8. sep 2023

Náš dvojročný ciká doma do nočníka, máme ho na chodbe a ide kedy mu treba. vonku sa vyciká na trávu ale postojačky nechce, musíme ho držať tak ako keď cikajú dievčatká. Kakať do nočníka tiež nechce, to sa pýta aby sme ho dali normálne na záchod - máme redukciu.

inana11
8. sep 2023

No na kakanie u nás zabralo že sme dá bavili o tom kam to hovienko ide a že keď spravi tak pride traktor vytiahnut🤦‍♀️😃ale teda byvame na dedine a už sa na tom traktore aj povozil… takze v medze by som isla na štýl že ide z domu/bytu do kanála a potom na čističku a blaaaaa… cikanie je pit mravcekom,poliať travicku,to vôbec nemal vonku problem a doma na cikanie ma svoj pisoar,v skolke som musela zobrat schodík lebo nedociahne postojacky sa vypisat 😃🤷‍♀️ale má len 27 mesiacov takze dorastie.

ivangeline
9. sep 2023

Mali sme ale nevyuzivany. Su radsej,ked sme pri tom a dvihneme. Teraz starsie si sadnu aj bez stolceka. Su ako opicky. :D

autor
10. sep 2023

@mamkalentedkova mali ste skladací nočník?

mamkalentedkova
10. sep 2023

Nie 😁😁 ale uvažovala som nad nič..našťastie ,skoro začala pišat aj do trávičky.

lossless
10. sep 2023

my sme nasho odplienkovali teraz v lete za cca tyzden, plienku sme uplne zobrali a nechali len na noc a poobedny spanok (teraz davame len keby nieco ale vacsinou ma suchu).

Rano vypisat a dat gatky, prve dva tri dni sme prezliekali snad aj 10-krat, no osvedcilo sa nam dat aspon gatky a nenechat holeho aby vnimal ze je mokry. Snazili sme sa ho motivovat napr ze ked sa vypyta pojdeme na oblubene ihrisko a pod. Kakat nechcel ale raz sa vykakal do gatiek lebo uz nevydrzal a odvtedy sa pyta.

Nocnik inak stale nosime zo sebou, na ihrisko, aj do restiky, aj na vylet, proste vsade lebo odmieta velke WC aj travu, ale nejako z toho vedu nerobime, pisali sme uz aj za autom do nocnika, myslim ze ludia chapu ze sa to musi len naucit.

Za nas urcite zoberte plienku uplne (mimo spanku) , zbalte tasku so suchymi vecami a pokracujte v normalnych aktivitach nech pochopi co to je byt mokry 😉 nas sa chvilu nepytal lebo sme ho davali my stale sadnut, prestali sme dne dva a pochopil ze nestaci sa vypisat ked ma mamka pred odchodom posadi, musim sa vypytat

autor
10. sep 2023

@lossless a koľko má váš poklad 🌙 ?
No mi sme doma uplne bez plienky len slipky, väčšinou hovorí že ide kakať ale on nejde on len cika..a pýta si plienku keď ide na veľkú.
Tiež odmieta veľké wc a trávu, zatiaľ sa mi raz vycikal po stojacky.
On sa semtam pýta ,ale väčšinou si chytá slipy a ideme na nočník.
Na denný spánok má tiež suchú plienku.
Tak vyskúšame kúpiť skladací nočník,aj keď mi nechodíme už skocikom lebo nechce, máme také autíčko na vozenie neviem kde to vopcham ale čo už 🙂

lossless
11. sep 2023

Nas ma 28🌙
My tiez chodime bez kocika, nasli sme taky mensi starsi nocnik, ktory je na doma trochu nepohodlny, ale vonku sa to da zvladnut. Myslim, ze vam to ide fajn 😉