icon

Prebaľovanie odrasteného dieťaťa

8. mar 2025

Ahojte, mozno blba otazka, ale ako prebalujete dieta, ked sa pokaka? Syn, ked bol mensi, vzala som ho do kupelne a umyla ritku vodou, ked mal kaknute len malo, tak som pouzila namoceny perlan, popripade vlhcene. Teraz ma 10mesiacov, kazde prebalovanie je boj, on je schopny mi utiect s okakanou ritou. Ked ho chcem umyt ako kedysi v umyvadle, zacne nie ze plakat, ale vrieskat, akoby som ho tyrala. Nejaka rada? Co robit? Ci ho proste umyvat v tom umyvadle aj ked place?
Inak pouzivam pantsy, takze aj ked uteka, viem mu ich nasadit. Problem je len ked sa pokaka. dakujem za rady🙂

lucia13022023
8. mar 2025

V sprche. Stojí a ja ho umývam.

valikasikulova
8. mar 2025

@lucia13022023 tak nie každé dieťa v 10m už stoji/chodi/sedí....

petamich
8. mar 2025

Od isteho momentu to bol boj aj u nas, postavila som ho do vane a umyla tam

angeli121212
8. mar 2025

Postavím do sprchy a osprchujem tiež cca od takéhoto času to začalo..

lucia13022023
8. mar 2025

@valikasikulova tak to bolo u nás jedine riešenie, a ako môžeš vidieť komenty pod tvojim, nie len u nás.

tinka_1807
8. mar 2025

Vitaj v klube matiek živých deti :D ... U nás bolo prebaľovanie bojom cca od 8 mesiacov do jeden a pol roka :D ... V umývadle neexistovalo, potom sme prešli na sprchu. To si nejako zvykol a potom odplienkovali.
Hej no, náš mal z toho parádnu srandu. Radu veľmi nemám, ale sucitim. A neboj, prejde aj to ;)

angeli121212
8. mar 2025

@valikasikulova no mne z toho čo autorka napísala práveže prišlo že stat vie.. jasne, že ak dieťa nevie stáť tak sa to nedá ale akonáhle sa maly naučí stáť to už môže praktizovať

siska53
8. mar 2025

Ja som sa vzdy pokusila ich niecim za ten cas zabavit, lebo tiez od isteho okamihu boj. Ale zvladli sme v pohode nakoniec.

euka210
8. mar 2025

Presne pamatam, ze v tomto veku mi vseeetky utekali pri prebalovani 😁
Take dieta vo vani, sprche, vacsinou stat uz vedelo a ked nie, tak prehodene cez ruku a sprchujem.

ina2405
8. mar 2025

No ja umývam 9m v umývadle, je mi prevesený cez ruku a mohol by plakať, ale umyjem ho. Prečo sa ti to nedá? Len kvôli revu?
U nás je skôr boj mu v ľahu meniť plienku😄 vždy mu dám niečo do rúk, nech mi neuteká.

autor
8. mar 2025

Stat vie ak sa niecoho drzi, ale on sz vrieska. Tak nic, bude asi musiet vydrzat🤣 dakujem

michaela329
8. mar 2025

Môj ma necelé dva mesiace a vrieska tiež...ja sa cítim ako Herodesova horšia sestra. Ale ti chvíľu vydrží...aj ja 😅

saxana000
8. mar 2025

Moja robi to iste toci sa vrti kope pisti zdrha.. umyvam ju obesenu cez ruku nad vanou alebo ju dam na 4 do vane alebo postavim podla nalady.. prenesiem do obyvacky na zem tam ususim.. natriet kremom to je vykon.nohavicky uz nejak natiahnem po stojacky alebo pri uteku.. a potom dalej bojujeme s obliekanim.

nafka0483
8. mar 2025

Ja som umyla v bidete, pripadne by som umyvala v sprche. Ale stolica do umyvadla - mne to je proti srsti.

autor
8. mar 2025

@nafka0483 mam problem s krizami a chrbatom, tak je to pre mna jednoduchsie v umyvadle, ked sa nemusim zohynat a zdvihat ho z vane. Ale mame dve kupelne, tato je len na tieto ucely. A ved vsetko potom vycistim 🙂